Ahistaako työhönottohaastattelussa? Hikoavatko kätesi pelkästä ajatuksesta tulla toimeen yksin viikonloppu? Mikä olikaan suhteellisuusteoria? Kuka minä olen? Mihin laitoin kairan?

Syrinxläisen pää on täynnä tilanteita ja elämän peruskysymyksiä, joiden yli selviäminen tuntuu yhtä epätoivoiselta kuin löytää uudenvuodenaattona kotiin.

Mutta onneksi et ole yksin tässä elämän vihreydessä. Sinustakin voi vielä tulla yhteiskuntakelpoinen, kansalaisvelvollisuutesi täyttämään kykenevä kansalainen. Lue, viisastu. Astu rohkein mielin ja uusin avautunein silmin tulevaisuuteen!

- Kun talvella maa on jäässä ja lunta maassa, saat kauppatavarat mainiosti kotiin lumikolassa vetäen tai työntäen. Kola kestää raskaankin lastin keikahtamatta.

- Onko teidänkin taloudessa television kaukosäädin aina hukassa? Pujota se sukkahousuihin ja kiinitä nämä nojatuolin käsinojaan. Näin säädin pysyy tallessa ja naarmuuntumatta. Ohuiden sukkahousujen läpi pystyt painelemaan nappuloita ja säde läpäisee materiaalin vaivatta.

- Kun saat käsiisi ristikon, levitä sen päälle piirtoheitinkalvo. Näin voit täyttää ristikon huopakynällä siten, että itse ristikkolehti pysyy puhtaana. Täyttämisen iloa jää näin vielä vaimollekin.

- Jos syöt samalla kun katselet televisiota, pujota kaukosäädin varsinaisesta käytöstään poistettujen sukkahousujen lahkeeseen. Nappuloita on edelleen helppo painella, eikä säätimeen tule rasvaisia sormenjälkiä.

- Älä heitä vanhoja kumisaappaita pois. Leikkaa niistä varret irti ja halkaise ne. Kiinnitä nämä suojukset omenapuun varteen estääksesi rusakoiden ja muiden otusten haitalliset kuorensyöntipuuhat.

- Jos haluat leikkitatuoinnin pysyvän pitkään, suihkuta kuvion päälle heti sen kuivuttua suihkelaastaria.

- Kuuman sähkölampun pikainen vaihto sujuu uunilapasella.

- Hyvä varuste pyöräilykypärän alle: leikkaa VAIMON 50 denierin sukkahousujen reidestä noin 40 sentin pala. Sovita päähän leveämpi puoli alaspäin. Jätä reilu aukko päälaelle. Kääräise korvien yli tai ali. Kypärän vaahtomuoviosat pysyvät siisteinä, ja kypärä istuu paremmin päähän.

- Jos omistat pölynimurin, jossa suulakkeet eivät kulje mukana, kietaise vyötäröllesi vyölaukku ja pane irralliset osat siihen. Näin ne ovat koko ajan käden ulottuvilla.

- Diskohumussa on tungosta, ja samanlaiset juomalasit saattavat sekaantua. Ota mukaasi esimerkiksi siisti pyykkipoika nimelläsi varustettuna ja nipsauta se lasin reunaan poistuessasi. Kun palaat, tunnistat oman juomasi.

Pirkka-lehdet 1997.

 

- Takaisin luontoon. Elämme vain kerran. Hiiteen velvollisuudet.

Muumipappa

 

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmhhhh............................................Sihteeri ja puheenjohtaja

 

KÄÄNNÄ SIIVU

alku 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11