Arkikokemuksia lähikaupassa...

"Varoitan sinua koskemasta minuun. Minulla on vaikutusvaltaisia ystäviä", julisti peruna juhlallisesti vihannestiskistä, kun työnsin käteni hiljaa sen lähettyville. Olin odottanut tätä hetkeä jo kauan. Vihdoinkin maailma avautuisi minulle - enkä tarkoittanut vain vihanneksia: olin lopultakin nyrjähtänyt.

Otin pottuun telepaattisen yhteyden ja ajoin sipsifeissin ajatukset hetkessä mieleni lävitse. Puikula oli tarkoittanut viittauksellaan lähiökaupan häijyimpiä punkkareita, anarkistivohveleita, eikä kukaan vittuillut Vohveleille. Katsoin viisaimmaksi jättää asiointini perunan kanssa sikseen.

Nostin katseeni kauppalistaan, joka ilmoitti seuraavaksi kohteekseni retiisit. Suljin silmäni ja kuuntelin. "Minä olen siiseli...miinää olen siiiseliii...SIIISELIII", takoivat ajatukset vasten pinaattista kalloani. Aloin paistaa ilmalettuja ja huudella hävyttömyyksiä espanjaksi silmät tiukasti umpeen puristettuina ennen kuin kuulin sen. Siitä ei voinut erehtyä: retiisit, nuo kasvimaailman smurffit, olivat tehneet perustavaa laatua olevan virheen smurffatessaan virren kommuuninsa uumenista.

HA! Räpsäytin luomeni auki ja rynnistin hyökkäykseen tiskin kauimmaista nurkkaa kohden. Retiisit havahtuivat ja yrittivät pönkiä karkuun toverikasvisten alle sen minkä pyöreistä jaloistaan pääsivät. Niillä oli hyvä etumatka, sillä tähystäjä oli huomannut säntäykseni puolimatkassa pitkää tiskiä, ja minä olin hidas niihin verrattuna. Oli kyse sekunneista. Retiisit eivät saaneet päästä pakoon. Ponnistin voimani valtaisaan loikkaan, joka sinkautti minut pitkin pituuttani lehtisalaattien hippileiriin, minkä alitse pääjoukko palleroista yritti kohtaloaan välttää. Levitin käsivarteni leirin alle. Ne olivat satimessa.

Nousin tiskissä nelinkontin ja aloin tunkea hysteerisinä virttä vinkuvia punikkeja taskuihini kaksin käsin. Takintaskut täyttyivät hetkessä, ja loput oli pakko päästää pakoon, koska nälkäkään ei ollut. Paska. Hyvää apajaa on sääli haaskata. Kömpiessäni takaisin lattialle huomasin, että paikalle oli pölähtänyt suuri, harmaa varis, jonka vieressä suristeli sudenkorento. Itse havairsin muuttuneeni pulleanpunaiseksi lieroksi. Ei ollut kovinkaan vaikea arvata, mitä seuraavaksi tapahtuisi.

Vartija kävi kimppuuni. Niks. Naks. Sudenkorento kätteli minut taivaaseen. Pääsisin vihdoin kotiin.

 

nimimerkki Paikkana maailma

 

KÄÄNNÄ SIIVU

alku 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11