Etusivu   Tiedotukset   Etuudet   Tentit   Seminaarit  
Linkit   Matkat   Hallitus   Yhdistys   Jäseneksi  
>>Vuoden 2006 pöytäkirjat  
>>Vuoden 2007 pöytäkirjat  
>>Vuoden 2008 pöytäkirjat  
>>Vuoden 2009 pöytäkirjat  
>>Vuoden 2010 pöytäkirjat  
>>Vuoden 2011 pöytäkirjat  
>>Vuoden 2012 pöytäkirjat  
>>Seuraavan kokouksen esityslista ja vuoden 2013 pöytäkirjat  

Diaario ry HALLITUKSEN KOKOUS 10/2007

14.11. 2007 klo 10.00 Juomatehtaan ainejärjestöhuoneessa Paikalla: Anna Karhila (pj), Heta Hämäläinen (sihteeri), Saija Lehtonen, Heidi Hummastenniemi, Maija Lankinen, Elina Linkopuu, Anna-Kaisa Leivo ja Anna Juntunen

1. Kokouksen avaus

Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 10.13.

2. Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.


3. Esityslistan hyväksyminen työjärjestykseksi

Esityslistaan tehtiin lisäys: Kohtien Lukupiiri ja META väliin lisättiin Kahvitushinnat ja yhteistyö Ranan kanssa. Muutoin esityslista hyväksyttiin työjärjestykseksi.


4. Edellisen kokouksen pöytäkirjojen tarkastaminen ja hyväksyminen

Tarkastettiin ja hyväksyttiin.


5. Ilmoitusasiat

Tulevan Diaarion seminaarin illanvietto olisi mahdollista pitää kaupungin vastaanottona, koska illanvietto järjestetään kaupungin tiloissa eli Suomen käsityön museolla. Näin ollen tarjoilu tulisi kaupungin puolesta ja seminaarin illanviettokustannuksia saataisiin kohtuullisemmiksi. Parhaiten asia hoituu Museologian professori Janne Vilkunan ja Diaarion puheenjohtajan Anna Karhilan allekirjoittamalla pyynnöllä, joka menee yliopiston rehtorin kautta kaupunginhallituksen käsiteltäväksi. He sitten joko hyväksyvät tai hylkäävät pyynnön. Diaarion seminaarityöryhmä keskustelee kaupungin vastaanotto -mahdollisuudesta tarkemmin ja päättää oman kantansa asiaan.

6. Diaarion tapahtumia
6.1. Menneet

MAL:n kahvitus
MAL:n kahvitus 30.10. Juomatehtaalla onnistui hyvin. Paikalla olivat Heta Hämäläinen, Anna-Kaisa Leivo ja Heidi Hummastenniemi huolehtimassa kahvin ja teen keitosta. Saija Lehtonen oli tuonut aikaisemmin paikalle pullat, jotka oli tilattu Kumppanuustalolta. Ainoana huonona puolena oli se, että MAL:n tilaisuuteen osallistui vähän opiskelijoita. Keskeisimpänä syynä on varmasti ollut liian myöhäinen ja kehnohko mainostus. Erääksi ratkaisuksi niukalle osallistujamäärälle olisi se, että tilaisuus järjestettäisiin jonkun museologian kurssin luennolla. Näin tilaisuus olisi edelleen vapaaehtoinen opiskelijoille. Mutta suurin osa kurssilaisista saapuisi varmasti paikalle, kun se olisi osa museologian kurssia. Lisäksi aiemmin on toimittu tällä menetelmällä ja se on toiminut. Jatkossa olisi hyvä toteuttaa toimivaa menetelmää.

Tilaisuudesta lähetetään MAL:lle lasku, joka koostuu pulla- ja teepakettikustannuksista. Saija hoitaa asian.

JYY:n ympäristökilpailu

Heta Hämäläinen ja Heidi Hummastenniemi huolehtivat Diaarion osallistumisesta JYY:n ympäristökilpailuun tänä vuonna. Kilpailun osallistuminen vaati lomakkeen täyttämistä ja opiskelijan ympäristöoppaaseen tutustumista. Ympäristökilpailun viimeinen osallistumispäivä oli 2.11.. Heta ja Heidi lähettivät Diaarion lomakkeen edellisenä päivänä. Vaikka Diaario on toiminnassaan pyrkinyt aina noudattamaan ympäristöystävällisyyttä, kilpailuun osallistuminen toi muutamia uusia ideoita Diaariollekin: varteenotettavia ympäristöystävällisyyttä edistäviä hankintoja olisivat lusikat, lautaset ja tiskiharja, jonka harjaosan voi vaihtaa. Ehdotukset olivat hyviä ja niiden ostoa harkitaan jatkossa tekemällä ensin hintavertailuja.

Diaarion syysretki

Diaarion luonto- ja kulttuuriretki Kuhmoisten linnavuorelle onnistui hyvin. Janne Vilkunan valaisevan luennon linnavuoresta ja sen arkeologisista löydöistä, jälkeen kuuden henkilön ryhmä lähti suuntaamaan Kuhmoisiin päin. Retkelle lähti ihan toisella mielin, kun itse retkikohteesta oli aamuisen luennon kautta saanut tietoa. Kuhmoisten linnavuori oli pienehkö, mutta komea paikka vierailukohteeksi. Päätimme kokouksessa järjestää jatkossakin samantapaisia retkiä. Lisääväthän ne osallistujien luonto- ja kulttuurituntemusta, oman ympäristön tuntemusta sekä kehittävät ja vahvistavat ympäristöystävällistä ajattelutapaa. Matka tehtiin kahdella autolla. Kaksi kertaa noin 90 kilometrin matka kulutti bensaa 15 euron verran. Jokaisen kuuden osallistujan retkikustannukseksi tulee siis viisi euroa.

6.2. Tulevat

Käsitellään omina kohtinaan.

7. Talousasiat

Seminaarikuluihin tuli vielä 25 euron kustannuserä. Seminaari jäi siis lopulta miinukselle 25,45 euron verran

Hyväksyttiin MAL:n kahvituskuluja 1,35 e.

Hyväksyttiin MAL:n kahvituskuluja 15,00 e.

Hyväksyttiin joulumyyjäisaskartelujen kuluja 4,50 e.

Hyväksyttiin kokoustarjoiluja 3,55 e.

8. Seminaari 2008

Kävimme läpi seminaarin runkoa, ohjelmaa ja nettisivuja. Keskustelimme, että seminaarin nettisivujen tekijälle pitäisi saada rajattu oikeus. Se tarkoittaisi sitä, että nettisivujen tekijä pääsisi muuttamaan seminaarisivuja, muttei muita Diaarion nettisivuja. Nettisivut on tarkoitus laitta nettiin näkyville vasta silloin, kun ne ovat valmiit. Tietysti päivitys tuo mukanaan aina pieniä muutoksia, mutta se kuuluukin asiaan.

9. Internet-sivut

Nyt kun Diaariolla on oma facebook-tilansa, voi sinne liittää kuvia. Kukaan kokouslaisista ei vastustanut oman kuvansa liittämistä facebook:iin. Niinpä Heta, jolla on hallussa Diaarion oma kamera, voi laittaa sinne Diaarion kokous- ja syysretkikuvia. Elina Linkopuu on tehnyt Diaarion nettisivuille päivityksiä ja lisännyt edelliset kokouspöytäkirjat linkkeineen sekä Keski-Suomen muinaistutkijoiden ja facebook:n linkit.

10. Myyjäiset

Saija oli ostanut huovutusvilloja joulumyyjäisaskartelua varten. Villoista on tarkoitus tehdä heijastimia ja joulukoristeita. Lisäksi sovittiin muista myyntituotteista, joita ovat joulukortit, tulitikut ja joululeivonnaiset. Päätimme pitää yhteisen askartelutilaisuuden ja päivämääräksi sovittiin 19.11. klo 10.00 Juomatehtaan ainejärjestöhuoneessa. Saija ostaa Diaariolle lisää huovutusvilloja sekä muita tarvikkeita. Jokaisen on hankittava itse huovutusneula ja tuoda mukanaan vaahtomuovialusta.

Anna-Kaisa selvittää myyjäisten ajankohdan. Elina laittaa puolestaan askartelutuokion yleiseen tiedotukseen museologian sähköpostilistalle.

11. Syysillanvietto/pikkujoulut

Syysillanvietto ja pikkujoulut päätettiin pitää samaan aikaan Diaarion pikkujouluina. Ajankohta siirrettiin myöhemmäksi kuin oli aiemmin sovittu ja uudeksi ajaksi valittiin 10.12. klo 17.00 alkaen. Paikkana on Juomatehtaan ainejärjestöhuone. Tarjoiluksi päätettiin perinteiseen tapaan riisipuuroa, glögiä ja torttuja. Lisäksi jokainen tuo pikkujouluihin n. 3 euron lahjan, ja hyvä olisi miettiä jokin ohjelmanumero.

12. Lukupiiri

Ehdotus museologian lukupiiristä on tullut. Ehdotus hyväksyttiin. Yleisenä käytäntönä on ollut, että lukupiirin yksi vetäjistä on ollut Diaarion hallituksen jäsen. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että kukaan hallituslaisista ei pääse tehtävää hoitamaan. Asiaan palataan uudestaan tammikuussa.

13. Kahvihinnat ja yhteistyö Ranan kanssa

Ainejärjestöjen kahvitushintoja pitäisi selkeyttää ja yhtenäistää. Ranan kanta on kaksijakoinen: edellinen hallitus kannatti kahvituskulujen selkeyttämistä, kun taas vasta valitun uuden hallituksen mielestä yhteneväiset hinnat ei olisi reilua. Diaario on kuitenkin sen kannalla, että kahvitushintoja pitää yhtenäistää. Se selkeyttää ja helpottaa huomattavasti kahvitusten rahastamista ja järjestämistä.

Kahvitushintojen selkeyttäminen ja yhtenäistäminen toteutettaisiin käytännössä niin, että kahville, teelle, makealla (tarjottavalle) ja suolaiselle (tarjottavalle) sovittaisiin yksikköhinta. Ennen kuin yksikköhinnoista voi päättää, pitää tehdä hintavertailua tiedustelemalla pitopalveluiden rahastuskäytännöistä mm. Kumppanuustalolta ja Sonaatti-ruokaloilta.

Yhteisistä kahvihinnoista on ilmoitettava myös Opukselle.

14. META

Sanna Tawah (ent. Hallimo) päätettiin lahjoittaa Diaarion t-paita.

Maija Lankisen tiedusteltua asiaa hän ilmoitti, ettei Diaarion ainejärjestöhuoneessa saisi olla mattoa. Matto yleisissä tiloissa on nimittäin turvallisuusriski ja hankaloittaa siivoamista.

15. Seuraava kokous

Seuraava kokous pidetään 8.1. klo 12.00 Juomatehtaan ainejärjestöhuoneessa.

16. Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 12.00.

Diaario ry HALLITUKSEN KOKOUS 9/2007

22.10. 2007 klo 10.00 Juomatehtaan ainejärjestöhuoneessa Paikalla: Anna Karhila (pj), Heta Hämäläinen (sihteeri), Saija Lehtonen, Heidi Hummastenniemi, Anna Juntunen ja Elina Linkopuu

1. Kokouksen avaus

Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 10.09.

2. Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.


3. Esityslistan hyväksyminen työjärjestykseksi

Esityslistaan tehtiin lisäys: Kohtien Varainhankinta ja META väliin lisättiin Ympäristökilpailu. Muutoin esityslista hyväksyttiin työjärjestykseksi.


4. Edellisen kokouksen pöytäkirjojen tarkastaminen ja hyväksyminen

Tarkastettiin ja hyväksyttiin.


5. Ilmoitusasiat

Edustajistovaalit lähestyvät. Anna Karhilalle oli tullut Opukselta viestiä vaaleista. Siinä ehdotettiin, että taikulaiset ehdokkaat koottaisiin yhteiselle sähköpostiviestille, jonka voisi sitten lähettää Taikun ainejärjestöjen sähköpostilistoille. Näin taikulaisille tulisi tutummiksi oman laitoksensa ehdokkaat, sillä ehdokkaat eivät saa itse mainostaa itseään sähköpostilistoilla. Päätimme lähteä mukaan ehdotukseen. Anna hoitaa Diaarion puolesta asian ja laittaa sitten ehdokasviestin museologia-listalle.

Janne Vilkuna oli ollut yhteydessä Annaan. Ensinnäkin hän kysyi, olisiko Diaario valmis yhteistyöhön ensi keväänä järjestettävään seminaariin taidemuseovisioista. Päätimme, ettemme ainakaan yhdistä Diaarion omaa vuosittaista museoalan seminaaria kyseiseen taidemuseovisiot-seminaariin. Toiseksi Vilkuna ehdotti museologia-päivien yhdistämistä museologian konservointiväitöstilaisuuteen, joka on tulevana keväänä maaliskuussa (tarkka päivämäärä vielä avoin). Diaarion mielestä ehdotus on varteenotettava.

Diaariolla ei ollutkaan edustajaa mukana ainejärjestöjen ja Jyy:n yhteistapaamisessa. Syynä oli yksinkertaisesti tapaamisen unohtaminen.

Saija Lehtonen oli ottanut selville Diaarion kopiokonetunnus –asiaa. Atk-keskuksesta sanottiin, että laitos päättää rahallisesta osallistumisesta. Laitokselle soitettuaan Saija sai kuulla, ettei laitos aio kustantaa Diaariolle kopiokonetunnuksia. Päätimme, että hankimme tunnukset omilla rahoillamme viimeistään keväällä, kun seminaaria järjestetään. Silloin tunnuksille on ainakin käyttöä ja runsaasti. Aikaisemmin emme tunnuksia hanki, jos ei ole tarpeen.

6. Diaarion tapahtumia
6.1. Menneet

Ei menneitä tapahtumia.

6.2. Tulevat

Käsitellään omina kohtinaan.

7. Talousasiat

Diaario on saanut kaksi uutta jäsentä.

Hyväksyttiin kokouksen tarjoilukuluja 0,80 e.

Opukselta oli saatu takaisin 27,08 e viime kevään Taikun kevätpippaloista. Diaariohan tuki pippaloita 50 euron edestä.

Verotoimistolta oli tullut kirje, jossa ilmoitettiin, ettei Diaario ry:lle tule palautuksia eikä maksettavaa viime tilikauden osalta.

8. Uusille opiskelijoille esittäytyminen

Sovittiin, että mennään esittäytymään uusille opiskelijoille 20.9 klo 17 alkavan luennon alkuun. Silloin on tarkoitus kertoa yleisesti Diaarion toiminnasta ja jäseneksi liittymisestä. Sitä ennen eli klo 16.30 on kahvitarjoilu. Ajattelimme tarjota kahvin kanssa pullia (noin 40 kpl), jotka voisi tilata Kumppanuustalolta. Kysymme Saijalta, jos hän voisi hoitaa asian. Silja, Heta ja Anna pääsevät ainakin paikalle (15.30 olisi hyvä tulla jo paikalle järkkäilemään). Heidi lupasi laittaa TAIKUn ilmoitustaululle ilmoituksen Diaarion esittäytymisestä ja kahvituksesta. Anna ottaa Vilkunaan yhteyttä ja kysyy, sopiiko tälle esittäytymisen ajankohta.

8. Seminaari 2008

Seminaariasioita on paljon pohdittavaksi ja mietittäväksi. Tällä hetkellä olisi erityisesti tarvetta saada lisää henkilöitä järjestämään seminaaria. Seminaarityöryhmän puheenjohtaja Anna Juntunen oli laittanut asiasta viestiä Taikun opiskelijoille, erityisesti museologiaa opiskeleville. Muutama henkilö olikin ilmoittautunut hänelle halukkuudesta osallistua seminaarityöryhmään. Päätimme kuitenkin ilmoitella järjestäjien lisätarpeesta vielä sähköpostilistoille tänä syksynä sekä ensi vuoden alussa, jolloin olisi tarkoitus houkutella erityisesti seminaarin päivätyöläisiä. Palaamme asiaan seuraavassa kokouksessa. Tällä hetkellä voi vain yrittää parhaalla tavalla mainostaa seminaaria opiskelijoille ja yrittää saada seminaarin organisointi alulle.

Mietimme myös hieman seminaarin nimeä. Ehdotuksia ei ollut kuitenkaan tullut vielä kovin monia, joten emme päättäneet vielä mitään. Seminaarin ajankohta oli sitä vastoin päätetty. Se osuu huhtikuun 3. ja 4.päiville.

Janne Vilkunan ja Hanna Pirisen kanssa on sovittu yhteinen aika kokoukselle, jossa käsitellään tarkemmin seminaarin maksuttomuus/maksullisuus -asiaa. Kokous on 29.10.2007 klo 15.00. Paikalle pääsevät hallituslaisista Anna Karhila ja Heta Hämäläinen.

9. MAL:in kahvitus

MAL ry haluaa tulla kertomaan museoalan ammattiliitosta perusopiskelijoille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Puhujaksi tulee MAL:n toiminnanjohtaja Ulla Mättö. Ajankohdaksi on sovittu 30.10.2007 klo 16.00-17.00 ja Juomatehtaan luentosali JT120. Tilaisuuden yhteydessä – klo 15.45 alkaen – tarjotaan kahvit ja pullat, jotka Diaario hoitaa. MAL maksaa kahvituksen kulut. Päätettiin tilata tällä kertaa pullat Kumppanuustalolta, minkä asian Saija otti hoitaakseen. Paikalla kahvittamaan pääsevät Heidi Hummastenniemi, Heta Hämäläinen ja Anna-Kaisa.

10. Syysretki

Syysretkelle on lähdössä seitsemän opiskelijaa. Retki suuntautuu Kuhmoiseen, Päijälän linnavuorelle. Sen on tarkoitus olla samalla niin luonto- kuin kulttuurimatka. Retkelle lähdetään 24.10.2007 klo 11.00 kahdella autolla Juomatehtaan pihasta. Sitä ennen on kuitenkin Juomatehtaan salissa JT205 luento Päijälän linnavuoresta, jota tulee pitämään Janne Vilkuna. Kaikki retkelle osallistujat ja muutkin ovat tervetulleita kuuntelemaan sitä.

Diaarion järjestämästä syysretkestä on ilmoitettu useaan otteeseen Taikun ja museologian sähköpostilistoilla. Viestissä on kerrottu yleisesti syysretkestä (mitä, missä, milloin ja miten) sekä itse kohteesta eli Päijälän linnavuoresta.

11. Syysillanvietto

Ehdotuksena tuli, että syysillanvietto ja pikkujoulut yhdistettäisiin. Ajatuksina tuli mm. yhdessä syöminen esim. ravintolassa. Vielä ei kuitenkaan päätetty tarkemmin, mitä tehtäisiin ja missä. Ajankohdaksi sovittiin marraskuun 29.päivä.

12. Varainhankinta

Ainakin Diaarion on tarkoitus osallistua yliopistolla järjestettäviin joulumessuihin. Niihin viedään myytäväksi Diaarion tuotteita, joita on ollut ennenkin myynnissä. Lisäksi ajattelimme askarrella ja väsätä itse joulukoristeita. Tarkemmasta aiheesta ei vielä päätetty. Siitä voidaan sopia sähköpostien kautta ja seuraavassa kokouksessa.

13. Ympäristökilpailu

Päätettiin osallitua ympäristökilpailuun tänäkin vuonna. Ympäristöystävällistä elämäntapaa on hyvä ajatella ja toteuttaa käytännössä. Diaario pyrkii tekemään näin omassa toiminnassaan ja siksi kilpailuun on edellytykset osallistua. Hakemuksen tekevät Heidi, Heta ja Anna-Kaisa.

14. META

Keski-Suomen arkeologiayhdistyksen linkki päätettiin lisätä Diaarion nettisivuille. Samalla ajateltiin ehdottaa arkeologiayhdistykselle, että he voisivat lisätä Diaarion nettisivulinkin heidän sivuillensa. Diaariolle on nyt perustettu oma ryhmä Facebook:iin. Jokaisen diaariolaisen on kuitenkin ensin tehtävä henkilökohtainen sivu Facebookkiin. Sen jälkeen voi liittyä Diaarion ryhmään Facebook:ssa ja keskustella sen kautta muiden museologian opiskelijoiden kanssa yhteisistä kiinnostuksen teemoista.

15. Seuraavan kokouksen ajankohta

Seuraava kokous pidetään 14.11. klo 10.00 Juomatehtaan ainejärjestöhuoneessa.

16. Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 11.52.

Diaario ry HALLITUKSEN KOKOUS 8/2007

21.9. 2007 klo 12.00 Juomatehtaan ainejärjestöhuoneessa Paikalla: Anna Karhila (pj), Heta Hämäläinen (sihteeri), Saija Lehtonen, Heidi Hummastenniemi, Maija Lankinen, Anna-Kaisa Leivo, Silja Pitkänen ja Anna Juntunen

1. Kokouksen avaus

Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 12.21

2. Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.


3. Esityslistan hyväksyminen työjärjestykseksi

Esityslista hyväksyttiin työjärjestykseksi.


4. Edellisen kokouksen pöytäkirjojen tarkastaminen ja hyväksyminen

Tarkastettiin ja hyväksyttiin.


5. Ilmoitusasiat

Silja Pitkänen, hallituksen varapuheenjohtaja sekä ympäristö- ja liikuntavastaava, lähtee ensi viikonloppuna vuodeksi opiskelijavaihtoon ja toimii siksi tästä lähtien hallituksessa etäjäsenenä.

Ainejärjestöjen puheenjohtajien kokous on 3.10. Aiheina kokouksessa ovat Jyy:n ja ainejärjestöjen yhteistyön parantaminen. Diaarion hallituksen puheenjohtajalle Anna Karhilalle ajankohta on hankala. Koska kokous on kuitenkin melkein ainoita ainejärjestöjen yhteisiä tapaamisia, jonkun Diaarion hallituksesta olisi hyvä olla paikalla. Anna-Kaisa Leivo ilmoittautui halukkaaksi mennä kokoukseen ja näillä näkymin hän on sinne pääsemässäkin.

Keskustelimme siitä, että Diaariolle olisi hyvä saada oma termospullo. (Aihe lähti liikkeelle erityisesti viime kahvituksesta, jolloin kunnolliselle ja suurelle termospullolle olisi ollut tarvetta. Näin on käynyt myös aikaisemmin Diaarion kahvituksissa.)

6. Diaarion tapahtumia
6.1. Menneet

Eilisessä Diaarion kahvituksessa uusille opiskelijoille olivat mukana Anna-Kaisa, Saija Lehtonen ja Heta Hämäläinen. Kahvitus sujui hyvin. Pullia ei tilattukaan Kumppanuustalolta – kuten edellisessä kokouksessa oli mietitty –, vaan Saija oli leiponut kääretorttuja. Näin säästimme Diaarion koituvissa kustannuksissa ja makeaa jäi vielä jäljelle seuraavaan kokoukseen eli tämänpäiväiseen. Tilaisuudessa riitti kahvia ja kääretorttua loppujen lopuksi hyvin, vaikka ensin tuntui päinvastaiselta. Lisäksi saimme tilaisuudessa kaksi uutta jäsentä Diaariolle.

6.2. Tulevat

Käsitellään omina kohtinaan.

7. Talousasiat

Saija on tarkistanut kesän jälkeen Diaarion tilit ja talousasiat ovat kunnossa. Diaarion tilillä on tällä hetkellä 1500 € ja käteiskassassa 195 €, yhteensä siis 1695 €.

Käsiteltiin seminaarin viimeiset talousasiat. Seminaari jäi 0,45 € miinuksen puolelle. Seuraavat tapahtumat koskevat seminaaria:

Päätettiin maksaa Tapani Hynyselle 3,40 e.

Päätettiin maksaa Heta Hämäläiselle 224 e.

Päätettiin maksaa Heta Hämäläiselle 9,99 e.

Hyväksyttiin 22,35 e.

Hyväksyttiin 12,60 e.

Muut talousasiat:

Hyväksyttiin Solveigin läksiäislahja 12,50 e.

Hyväksyttiin Solveigin läksiäislahja 1 e.

Hyväksyttiin Kulttuuritoimikunnan kahvituskulut 10, 25 e.

Hyväksyttiin perusopintojen esittäytymistilaisuuden leivontakuluja 10,05 e.

Päätettiin maksaa Annalle kokoustarjoilukuluista 5,75 e.

Tämän syksyn aikana olemme saaneet kolme uutta jäsentä. Jyy:n yleisavustus 300 € on tullut Diaarion tilille toukokuun lopulla.

8. Seminaari 2008

Anna oli laittanut mainoksen seminaarin ensimmäisestä kokouksesta (24.9.) museologian sähköpostilistalle. Kokous pidettiin, osallistujia ei ollut monta. Lisää seminaarijärjestäjiä tarvittaisiin opiskelijoista. Seuraava kokous sovittiin ensi maanantaiksi samaan aikaan. Maksullisuus/maksuttomuus –asiasta päätettiin pitää erillinen kokous, jossa Diaarion hallituksen kanta keskusteltaisiin selväksi. Tämän jälkeen Diaario voisi mennä esittämään kantansa Janne Vilkunalle ja Hanna Piriselle, mitä varten järjestettäisiin oma kokous. Anna laittaa asiasta sähköpostia Jannelle ja Hannalle.

9. Seminaari 2008

Annahan oli luvannut ottaa hoitaakseen seminaarityöryhmän käynnistämisestä. Päätettiinkin, että ensimmäinen seminaarikokous on 24.9. Mietittiin myös, että seminaarista voisi tehdä esittelyluontoisen paperin (niin kuin ekskursiosta ja jäseneksi liittymisestäkin). Esittelypapereita voisi sitten ottaa mukaan omiin tapahtumiimme, esim. tulevaan uusille opiskelijoille esittäytymiseen ja kahvitukseen. Näin olisi kätevää kertoa ja mainostaa tulevia tilaisuuksiamme. Maksullisuus/maksuttomuus -asiasta puhutaan tarkemmin ensi kokouksessa. Asiasta on myös keskusteltava Janne Vilkunan ja Hanna Pirisen kanssa.

9. Syksyn ekskursio

Tällä hetkellä ekskursiolle Turkuun 27.-28.9. on ilmoittautuneita 12 henkilöä. Koska määrä on sen verran pieni, päätettiin ekskursio jättää pitämättä tältä syksyltä. Sitä varten oli jo ehditty järjestää bussikuljetus, sovittu käyntikohteet ja majoituskin mietitty. Oli harmi, että matka oli ehditty järjestää jo pitkälle, mutta näin pienellä osallistujamäärällä matka ei olisi yksinkertaisesti kannattava. Hyvänä puolena on se, että sama ekskursio siirretään ensi kevääseen, jolloin Diaariolla on kokonainen matkapaketti jo valmiina. Myös sen mainostamiseen on paljon runsaammin aikaa kuin mitä tänä syksynä oli. Sovittiinkin, että mainostaminen ja tiedotus ajoitetaan keväällä ajoissa ja sen hoitaa nykyinen hallitus. Ekskursion ajankohtakin sovittiin, päivät ovat 24.-25.4..

10. Museologien tapaaminen

Anna on saanut sähköpostia Museionin puheenjohtajalta, joka kyseli museologian opiskelijoiden yhteisestä tapaamisesta. Tapaaminen ei kuitenkaan onnistu suunnitellun syksyn ekskursion yhteydessä, sillä ekskursio perutetaan ja siirretään tulevaan kevääseen. Myös tapaaminen siirretään keväälle, mistä Anna ilmoittaa sähköpostilla Museionille. Sen sijaan Museionin puheenjohtajan ehdotus yhteisestä keskusteltufoorumista internetissä, Facebookissa, voisi onnistua piakkoin. Facebookin avulla voisivat museologit vaihtaa kätevästi ajatuksia ja tiivistää yhteistyötä.

11. Liikuntapäivä

Liikuntapäivän järjestäminen on edennyt hyvin. Ainoastaan kuljetus on tarkemmin miettimättä ja päättämättä. Se nimittäin riippuu siitä, kuinka paljon tilaisuuteen tulee osallistujia. Ainakin kaksi autoa on käytettävissä, ne voivat kuljettaa osallistujia Jyväskylästä määränpäähän ja takaisin. Asia selvinnee ja järjestäytynee lähipäivinä.

12. Jäsenetujen päivitys

Silja ja Anna-Kaisa ovat hoitaneet oman osuutensa jäsenetujen päivityksestä. Muiden on huolehdittava omista osuuksistaan. Anna menee käymään Ranan kokouksessa ensi maanantaina sopimaan päivitykseen liittyvistä asioista, lähinnä sähköpostitse lähetettävästä kirjelmästä museoille.

13. META

Diaariolle pitäisi saada omat tunnukset tulostusta ja kopiointia varten. Saija hoitaa asian: ottaa yhteyttä tarvittavaan henkilöön ja kyselee tunnuksien hankkimisesta.

Keskusteltiin alustavasti syysillanvietosta. Ajatuksena tuli, että sen voisi järjestää esimerkiksi liikuntapäivän yhteyteen. Asiasta päätetään myöhemmin.

Akava julkaisee työharjoitteluoppaan tänä syksynä. Silja on kirjoittanut siihen oman kommenttinsa aiheesta.

14. Seuraava kokous

Seuraava kokous pidetään 10.10. klo 10.00. Juomatehtaan ainejärjestöhuoneessa.

15. Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 13.45.

Diaario ry HALLITUKSEN KOKOUS 7/2007

27.8.2007 klo 13.00 Juomatehtaan ainejärjestöhuoneessa Paikalla: Anna Svenström (pj), Heta Hämäläinen (sihteeri), Heidi Hummastenniemi ja Silja Pitkänen

1. Kokouksen avaus

Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 13.10.

2. Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.


3. Esityslistan hyväksyminen työjärjestykseksi

Esityslista hyväksyttiin työjärjestykseksi.


4. Edellisen kokouksen pöytäkirjojen tarkastaminen ja hyväksyminen

Tarkastettiin ja hyväksyttiin.


5. Ilmoitusasiat

Keskustellaan tässä kokouksessa kohtien 11. ja 12. aiheista, mutta tarkempi pohtiminen siirretään seuraavaan kokoukseen näiden asioiden vastuuhenkilön puuttumisen vuoksi.

6. Diaarion tapahtumia
6.1. Menneet

Keväällä toukokuun 11.päivä oli Diaariolla kahvitus Jyväskylän yliopiston kulttuuritoimikunnalle. Paikalla olivat Saija Lehtonen, Heidi Hummastenniemi ja Anna-Kaisa Leivo. Kahvitus sujui hyvin ja laskutus sen osalta on hoidettu.

6.2. Tulevat

Tiedekunnan, museologian ainejärjestön ja oppiaineen kokous olisi tarkoitus pitää syksyllä. Tiedekunta kutsuu kokouksen koolle.

Muut tapahtumat käsitellään omina kohtinaan.

7. Talousasiat

Koska Saija ei ollut paikalla, ei voitu käsitellä talousasioita. Sen verran mainittakoon, että kesän aikana ei ole tosin talouspuolella paljon tapahtumia ollutkaan.

8. Uusille opiskelijoille esittäytyminen

Sovittiin, että mennään esittäytymään uusille opiskelijoille 20.9 klo 17 alkavan luennon alkuun. Silloin on tarkoitus kertoa yleisesti Diaarion toiminnasta ja jäseneksi liittymisestä. Sitä ennen eli klo 16.30 on kahvitarjoilu. Ajattelimme tarjota kahvin kanssa pullia (noin 40 kpl), jotka voisi tilata Kumppanuustalolta. Kysymme Saijalta, jos hän voisi hoitaa asian. Silja, Heta ja Anna pääsevät ainakin paikalle (15.30 olisi hyvä tulla jo paikalle järkkäilemään). Heidi lupasi laittaa TAIKUn ilmoitustaululle ilmoituksen Diaarion esittäytymisestä ja kahvituksesta. Anna ottaa Vilkunaan yhteyttä ja kysyy, sopiiko tälle esittäytymisen ajankohta.

9. Seminaari 2008

Annahan oli luvannut ottaa hoitaakseen seminaarityöryhmän käynnistämisestä. Päätettiinkin, että ensimmäinen seminaarikokous on 24.9. Mietittiin myös, että seminaarista voisi tehdä esittelyluontoisen paperin (niin kuin ekskursiosta ja jäseneksi liittymisestäkin). Esittelypapereita voisi sitten ottaa mukaan omiin tapahtumiimme, esim. tulevaan uusille opiskelijoille esittäytymiseen ja kahvitukseen. Näin olisi kätevää kertoa ja mainostaa tulevia tilaisuuksiamme. Maksullisuus/maksuttomuus -asiasta puhutaan tarkemmin ensi kokouksessa. Asiasta on myös keskusteltava Janne Vilkunan ja Hanna Pirisen kanssa.

10. Syksyn ekskursio

Syksyn ekskursio suuntautuu Turkuun 27.-28.9. Mietimme, että aika tulee melko äkkiä. Pohdimme, että olisimmeko vaihtaneet aikaa myöhemmäksi, muttemme löytäneet sopivaa. Lisäksi aiheesta oli hieman hankala keskustella, kun Elina Linkopuu ei ollut paikalla. (Hänhän on asiaa hoitanut tähän asti.) Anna varmistaa Elinalta tarvittavat asiat ja hoitaa häneen kanssaan ekskursion järjestelyt loppuun.

11. Museologien tapaaminen

Museologien tapaaminen on edelleen tarkoitus pitää syksyn ekskursion yhteydessä eli 27.-28.9 Turussa. Asiaa ollaan parhaillaan järjestämässä.

12. Liikuntapäivä

Silja hoitaa liikuntapäivän järjestelyt, jotka hänen on mahdollista tehdä ennen opiskelijavaihtoon lähtemistä. Paikkaa ja päivämäärää ei vielä sovittu. Alustavasti ajankohdaksi mietittiin lokakuuta ja paikaksi Päijälän linnavuorta Kuhmoisissa. Näin ollen liikuntapäivästä tulisi yhtä aikaa luonto- ja kulttuurihistoriallinen retki. Silja kuitenkin miettii tarkemmin ajankohtaa ja paikkaa. Hän laittaa ehdotuksia hallituksen sähköpostilistalle, jossa muutkin voivat kommentoida niitä.

13. META

Jäsenetujen päivityksessä pitäisi ruveta pitämään kiirettä. Silja on hoitanut jo oman osuutensa ja ottanut selville pääkaupunkiseudun museoiden tarvittavat tiedot sekä lähettänyt ne Annalle.

14. Seuraava kokous

Seuraava kokous pidetään 21.9. klo 12.00 Juomatehtaan ainejärjestöhuoneessa.

15. Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 14.18.

HALLITUKSEN KOKOUS 6/2007

4.5.2007 klo 16.00 Juomatehtaan ainejärjestöhuoneessa Paikalla: Anna Svenström (pj), Saija Lehtonen, Heta Hämäläinen (sihteeri), Heidi Hummastenniemi, Tiina Hemminki ja Silja Pitkänen

1. Kokouksen avaus

Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 16.13.

2. Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.


3. Esityslistan hyväksyminen työjärjestykseksi

Esityslista hyväksyttiin työjärjestykseksi.


4. Edellisen kokouksen pöytäkirjojen tarkastaminen ja hyväksyminen (myös 1/2007)

Tarkastettiin ja hyväksyttiin.


5. Ilmoitusasiat

Silja Pitkänen ilmoitti, että on lähdössä ensi lokakuusta eteenpäin vaihtoon. Hän ei siis voi osallistua varapuheenjohtajana sekä ympäristö- että liikuntavastaavana Diaarion toimintaan paikan päällä. Hän toivoisi kuitenkin voivansa jatkaa etäjäsenenä hallituksessa tai sitten on valittava uusi henkilö hänen tilalleen. Asiasta päätettiin alustavasti niin, että Silja jatkaa hallituksessa. Tällä hetkellä ei ole nimittäin tiedossa jatkajaksi vahvaa ehdokasta.

Ulla Mättö oli ottanut Annaan yhteyttä ja kysynyt, keneen voisi olla yhteydessä Jyväskylä-matkansa järjestämisessä.

Hymydiplomit ovat taas jaossa yliopiston työntekijöille. Diaario ei ainakaan toistaiseksi ehdota ketään ehdolle.

6. Diaarion tapahtumia
6.1. Menneet

Diaarion illanvietto Suomen käsityön museolla meni hyvin. Kuvansiirto-pajaan osallistui loppujen lopuksi viisi henkilöä. Erityisesti pajan aihe oli innostava ja toimiva. Keskustelimme. että sellaisen voisi järjestää uudemmankin kerran – varsinkin kun tällä kertaa moni ei päässyt osallistumaan.

Muut menneet tapahtumat käsitellään omina kohtinaan.

6.2. Tulevat

Mietittiin, että kesällä olisi mahdollista järjestää jotain toimintaa. Päädyttiin kuitenkin siihen, että sitä on aika hankala järjestää. Kaikilla on omat suunnitelmat kesälle ja näin ollen paikalle ei pääsisi tuskin montaakaan henkilöä. Näillä näkymin emme ole järjestämässä mitään toimintaa kesälle.

Käsitellään omina kohtinaan.

7. Talousasiat
7.1. Seminaarin talousasiat

Seminaarin lopullinen budjetti on hahmottumassa. Yliopiston kulttuuritoimikunnan tuki on vielä tulossa laskuttamisen kautta. Lisäksi tulossa on vielä seminaarin tallentamiseen liittyvä menoerä.

Päätettiin maksaa Sasa Sokalle seminaarikuluista 15,00 e.

Päätettiin maksaa Sasalle samaisista kuluista 26,75 e.

Päätettiin maksaa Pirita Frigrenille 42,25 e.

Päätettiin maksaa Piritalle 80,00 e.

Päätettiin maksaa Taru Laakkoselle 1,70 e.

Päätettiin maksaa Tarulle 4,90 e.

Päätettiin maksaa Tarulle 45,00 e.

Päätettiin maksaa Tarulle 2,90 e.

Päätettiin maksaa Tarulle 12,60 e.

Päätettiin maksaa Katja Korhoselle 2,60 e.

Päätettiin maksaa Tiina Hemmingille 25,35 e.

Hyväksyttiin seminaarikuluja 90,00 e.

Hyväksyttiin samaisia kuluja 43, 66 e.

Hyväksyttiin 13,50 e.

7.2. Muut talousasiat

Diaario sai Suomalais-ruotsalaiselta kulttuurirahastolta matka-apurahaa 1500 euroa Ruotsin ekskursiota varten. Raha saatiin ennen matkaa Diaarion omalle tilille, josta se sitten nostettiin käteisenä. Raha jaettiin matkalle osallistujien kesken seuraavasti: Diaarion jäseneksi kuuluvat osallistujat saivat kukin 150 euroa ja Taikun muut opiskelijat 55 euroa sekä yhteisiin kuluihin käytettiin 130 euroa.

Päätettiin maksaa Hetalle seminaarin myyjäiskuluista 1,35 e.

Päätettiin maksaa Hetalle tenttipäivän myyjäiskuluista 5,45 e.

Päätettiin maksaa Anna Svenströmille tenttipäivän myyjäiskuluista 7,80 e.

Päätettiin maksaa Annalle kokouskuluista 0,85 e.

Hyväksyttiin Diaarion illanvieton kuluja 10,00 e.

Hyväksyttiin kangaskassimaksut Ranalle 22,50 e.

Diaarion veroilmoitus on jätetty.

Tenttipäivän myyjäisistä tuli 8,10 euron edestä voittoa.

8. Seminaari 2007

Seminaarin järjestämisprosessi alkaa olla päätöksessä. Kaikki on mennyt tähän asti hyvin. Järjestäjät ovat pitäneet kaikki kokouksensa. Enää on jäljellä muutama pieni homma hoidettavana ja sitten kaikki on tämän vuoden seminaarin osalta ohi.

9. Tenttimyyjäiset

Tenttimyyjäiset eivät kannattaneet, sillä myyntiä oli vain vähäsen. Myyjäisiin olivat leiponeet Anna, Heta ja Anna-Kaisa Leivo. Myymässä olivat Annan ja Anna-Kaisan lisäksi Elina Linkopuu.

10. Tiedekunnan kutsuman ainejärjestöjen pj-tapamisen anti

Puheenjohtajien tapaaminen oli todella mielenkiintoinen ja hyödyllinen. Oma puheenjohtajamme Anna oli ollut paikalla ja kertoi, että esillä oli ollut paljon asiaa. Muidenkin ainejärjestöjen puheenjohtajat osallistuivat aktiivisesti tapaamiseen, sillä vain muutama puuttui. Tiedekunnan puolesta paikalla olivat opintoasiainpäällikkö Ossi Päärnilä ja varadekaani Minna-Riitta Luukka. Ensin oli pitkälti vapaata keskustelua opetuksesta. Seuraavaksi jokainen ainejärjestön puheenjohtaja sai vuorollaan kertoa ajankohtaisista asioista liittyen omaan oppiaineeseen ja sen opetukseen. Eniten keskustelu keskittyi eri laitoksilla menossa olevaan aineiden opetuksen yhdistämisinnostukseen. Se on puheenjohtajien/ opiskelijoiden mielestä huono suunta, suorastaan uhka. Lisäksi keskusteltiin mm. tutkintovaatimusten uudistumisesta ja tutkintonimikkeiden yleistämisestä.

Anna puhui kokouksessa museologian puolesta. Hän vetosi mm. sen erityisasemaan Jyväskylässä (oppiaineen ainoa professuuri Suomessa, samoin ainoa mahdollisuus lukea museologiaa jopa pääaineena, profiloi tai ainakin voisi profiloida myös yliopistoa) ja siihen, että museologialla on nykyään tärkeä asema myös työllistymisessä, kun museoasetuksessakin vaaditaan museoihin otettavilta työntekijöiltä museologian opintoja. Nykyiset yhdistämis- ja supistamispaineet vaarantavat museologian opetuksen. Tilanne tuntuu olevan samanlainen myös joidenkin muiden oppiaineiden kohdalla: mm. viestintätieteiden opiskelijat kertoivat heidän aineidensa yhdistämisestä. Museologialla on erona noihin aineisiin kuitenkin se, että se on tärkeä nimenomaan sivuaineena myös oman ainelaitoksen ulkopuolella. Museologian tilanne todettiinkin aika kinkkiseksi, ja niinpä Anna, Ossi Päärnilä ja Minna-Riitta Luukka totesivat yhdessä, että museologian kohdalla olisi tarpeen pitää keskustelukokous, jossa olisivat paikalla ainejärjestöjen ja tiedekunnan edustajien lisäksi myös laitoksen ja oppiaineen edustajat. Ossi Päärnilä kutsuu kokouksen koolle syksyllä.

Kaikki puheenjohtajat totesivat keskustelutilaisuuden erittäin tarpeelliseksi. Minna-Riitta Luukka ehdottikin, että jatkossa vastaavanlaisia keskustelutilaisuuksia koko tiedekunnan ainejärjestöjen puheenjohtajille pidettäisiin kaksi kertaa vuodessa. Ehdotus sai kaikkien kannatuksen. Minna-Riitta Luukka muistutti myös siitä, että kukin ainejärjestö toimittaisi aina humanistisen tiedekunnan yleiseen sähköpostiosoitteeseen (humtdk@campus.jyu.fi) puheenjohtajansa ja miksei myös koko hallituksen kokoonpanon, jotta yhteystiedot pysyisivät aina ajan tasalla.

11. Ruotsin ekskursio

Ekskursio meni hyvin: järjestelyt oli hoidettu mainiosti ja kaikki pitivät matkasta. Nähtävää oli paljon ja tutustumiskohteina oli mm. ollut museoita ja arkkitehtuuria. Oikeastaan olisi tarvinnut enemmän aikaa tutustumiseen, sillä nähtävää oli paljon.

12. Seminaari 2008
12.1. Seminaarin aihe

Anna ottaa vastuun seminaarin työryhmän käynnistämisestä. Tämä työryhmä sitten päättää seuraavan seminaarin aiheesta. Ideoina on annettu mm. kokoelmat tarkoituksena käsitellä mm. kokoelmapolitiikan järkevöittämistä sekä niiden luettelointiin ja digitointiin liittyviä nykyhaasteita.

12.2. Seminaarin maksuttomuus/maksullisuus

Aiheesta keskusteltiin hieman ja yleinen kanta tällä hetkellä on negatiivinen. Diaariolaisten mielestä seminaarin maksuttomuus on ollut yksi sen tärkeimmistä piirteistä: juuri sen takia niihin on osallistunut monipuolisesti niin opiskelijoita kuin museoammattilaisia ja tällä tavalla ne ovat olleet hyvin hyödyllisiä ja eläviä. Asiasta päättäminen siirretään syksyn ensimmäiseen kokoukseen.

13. Jäsenetujen päivitys

Mietittiin, että jäsenetujen päivitys on todellakin hyödyllistä hoitaa kuntoon, sillä jäseneduilla kannustetaan ainejärjestölle lisää jäseniä. Päätettiin jakaa päivitystyö alueittain ja työajan takarajaksi elokuun loppu. Jako menee seuraavasti: Silja ottaa pääkaupunkiseudun, Anna ruotsinkielisen Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan, Tiina Länsi-Uusimaan, Saija Hämeen, Heta Pohjois-Pohjanmaan ja Rovaniemen museot, Anna-Kaisa Itä-Suomen (lähinnä Joensuun seudun) sekä Elina Pirkanmaan. Diaariolaisten tehtävänä on siis ottaa selville alueensa kaikkien mahdollisten kulttuurihistoriallisten ja luonnontieteellisten museoiden nimi, sijaintipaikkakunta sekä johtajan tai muun vastaavan yhteyshenkilön nimi ja sähköpostiosoite. Sitten tiedot ilmoitetaan Annalle, joka laittaa yhteyshenkilölle varsinaisen viestin. Tai sitten Anna ja Ranan puheenjohtaja laittavat yhdessä ja mahdollisesti Ranan sähköpostiosoitteesta. Päätimme, ettemme toistaiseksi ota yhteistyöhön mukaan turkulaisia ainejärjestöjä, sillä asia voisi venyä pitkäksi.

14. Syksyn ohjelmaat

Syksyn ohjelmaan kuulu ainakin seuraavat tapahtumat: tiedekuntatapaaminen, seminaarin käynnistäminen ja sen maksuttomuudesta/maksullisuudesta päättäminen, Turun ekskursio (alustava pvm 27.-28.9.), museologian opiskelijoiden tapaaminen (jonka voisi järjestään Turun ekskursion yhteydessä), jonkinlainen liikuntapäivä syys- tai lokakuulle, myyjäiset, uusien jäsenien rekrytointi ja uusille opiskelijoille esittäytyminen sekä mahdollisesti Diaariolle uudet PowerPointit.

15. Internet-sivuista

Muutaman hallituslaisen kuva puuttuu vielä nettisivuilta.

16. Solveigin läksiäislahja

Päätettiin, että Saija, Heidi ja Heta hankkivat lahjan. Rahalinjaukseksi päätettiin 20-25 euroa. 16.5. olisi hyvä päivä antaa Solveigille lahja hänen viimeisen luentonsa yhteydessä.

17. META

Ei ollut muita esille tulevia asioita.

19. Seuraava kokous

Seuraava kokous pidetään 27.8. klo 14.00 Juomatehtaan ainejärjestöhuoneessa.

20. Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 18.17.

HALLITUKSEN KOKOUS 5/2007

4.4. 2007 klo 10.00 Juomatehtaan ainejärjestöhuoneessa Paikalla: Anna Svenström (pj), Saija Lehtonen, Heta Hämäläinen (sihteeri), Elina Linkopuu, Heidi Hummastenniemi, Tiina Hemminki, Maija Lankinen ja Anna-Kaisa Leivo

1. Kokouksen avaus

Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 10.10.

2. Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.


3. Esityslistan hyväksyminen työjärjestykseksi

Esityslista hyväksyttiin työjärjestykseksi.


4. Edellisen kokouksen pöytäkirjojen tarkastaminen ja hyväksyminen

Kokouksen 4/2007 pöytäkirja tarkastettiin ja hyväksyttiin.


5. Ilmoitusasiat

Anna Svenström oli saanut sähköpostia, jossa tiedekunta kutsuu kaikkien ainejärjestöjen puheenjohtajat kokoukseen keväällä. Anna on menossa sinne ja ajatteli puhua siellä Taikun yhteisistä moduuleista.

Ulla Mättö oli ottanut Annaan yhteyttä ja kysynyt, keneen voisi olla yhteydessä Jyväskylä-matkansa järjestämisessä.

Hymydiplomit ovat taas jaossa yliopiston työntekijöille. Diaario ei ainakaan toistaiseksi ehdota ketään ehdolle.

6. Diaarion tapahtumia
6.1. Menneet

Diaarion uusi hallitus kävi esittäytymässä perusopiskelijoille.

Muut menneet tapahtumat (seminaari ja myyjäiset) ovat omina kohtinaan.

6.2. Tulevat

Käsitellään omina kohtinaan.

7. Talousasiat
7.1. Seminaarin talousasiat

Seminaarin tuotot olivat yhteensä 283,80 e. Tästä arpajaistuotot olivat 198,00 e ja (Diaariolle tulevat) myyjäistuotot 85,20 e. Menoja on tähän mennessä ollut Diaariolla 66,55 euron edestä, muutama kulu vielä puuttuu. Tällä hetkellä ollaan 18,65 eurolla voiton puolella. Seminaarin myyjäiset ja arpajaiset siis kannattivat. Kaiken kaikkiaan seminaarin taloudellinen tilanne on tällä hetkellä vakaa.

Päätettiin maksaa Katja Korhoselle seminaarikuluista 3,35 e.

Päätettiin maksaa Katja Korhoselle 2,80 e.

Päätettiin maksaa Katja Korhoselle 2,10 e.

Päätettiin maksaa Pertti Pyhtilälle 4,00 e.

Päätettiin maksaa Tiina Hemmingille 12,00 e.

Päätettiin maksaa Pirita Frigrenille 15,00 e.

Päätettiin maksaa Taru Laakkoselle 6,00 e.

Päätettiin maksaa Taru Laakkoselle 3,50 e.

Päätettiin maksaa Taru Laakkoselle 0,15 e.

Päätettiin maksaa Taru Laakkoselle 7,50 e.

Päätettiin maksaa Tiina Hemmingille 3,00 e.

Päätettiin maksaa Tiina Hemmingille 30,00 e.

Päätettiin maksaa Katja Korhoselle 61,10 e.

Päätettiin maksaa Tiina Hemmingille 75,00 e.

Päätettiin maksaa Tiina Hemmingille 2,25 e.

7.2. Muut talousasiat

Hyväksyttiin askartelukuluja 3,90 e.

Hyväksyttiin askartelukuluja 12,60 e.

Hyväksyttiin askartelukuluja 1,00 e.

Hyväksyttiin myyjäisten leipomiskuluja 3,00 e.

Hyväksyttiin myyjäisten leipomiskuluja 4,85 e.

Päätettiin maksaa Annalle askartelukuluista 5,00 e.

Päätettiin maksaa Elina Linkopuulle myyjäisten leipomiskuluista 2,00 e.

Päätettiin maksaa Elinalle myyjäisten leipomiskuluista 1,50 e.

Päätettiin maksaa Annalle myyjäisten leipomiskuluista 26,60 e.

Päätettiin maksaa Anna-Kaisa Leivolle myyjäisten leipomiskuluista 6,10 e.

Päätettiin maksaa Annalle kokoustarjoilusta 4,05 e.

Päätettiin maksaa Taikun kevätpippaloihin avustuksena 50,00 e.


8. Seminaari 2007

Palautelaput tuotiin kokoukseen. Suullinen palaute on yleisesti ollut positiivista. Ainoina kritiikkeinä ovat olleet ohjelman hajanaisuus ja seminaarin mainostus. (Tosin diaariolaisten mielestä mainostusta oli ollut riittävästi.) Seminaarin suhteen on vielä ensi viikolla kokous. Seuraavaksi ruvetaan sitten miettimään ensi vuodeksi aihetta. Museoiden digitalisointia on jo mm. ehdotettu.

9. Ulkomaan ekskursio

Ei mitään uutta tästä asiasta.

10. Museologian harjoitteluun kommentointi

Keskustelimme harjoitteluasiasta, ja päädyimme siihen, että kaikkein tärkeintä olisi nyt päivittää ja täsmentää harjoitteluohjeita. Ohjeet ovat tällä hetkellä melko ympäripyöreitä, mistä syystä niitä voi tulkita monella tavalla. Tästä syystä harjoittelija voi pettyä, jos joutuukin tekemään museossa liian yksipuolisia tehtäviä. Harjoitusohjeet pitäisikin tehdä selkeämmiksi ja tarkemmiksi siltä osin, mihin museon työtehtäviin ja osa-alueisiin opiskelijan pitäisi tutustua. Päätimme palata asiaan syksyllä ja ehdottaa silloin ohjeiden muutosehdotuksia Janne Vilkunalle.

11. OPEK

Elina oli ollut kokouksessa eikä siellä oltu käsitelty mitään erityistä.

12. Jäsenetujen päivitys

Keskusteltiin ensinnäkin siitä, ketkä ovat projektissa mukana. Mietittiin turkulaisten (taidehistorijoitsien) mukanaoloa. Päädyttiin lopulta kuitenkin siihen, että Diaario ja Rana hoitavat homman kahdestaan. Anna menee mahdollisesti Ranan kokoukseen keskustelemaan asiasta.

14. Hallituksen esittely perusopiskelijoille

Diaarion uusi hallitus menee 15.3. klo 17 perusopiskelijoiden luennolle esittäytymään ja kertomaan kevään seminaarista. Anna laittaa Solveig Sjöberg-Pietariselle viestiä ja varmistaa, että ajankohta käy.

13. Taikun kevätbileet

Päätettiin osallistua 50 eurolla Taikun kevätbileiden kuluihin.

14. Kevään/syksyn varainhankinta

Ehdotuksia kevätillan viettotavaksi tuli muutamia. Päädyttiin Tapper-teemaan, joka muutenkin on Jyväskylässä tällä hetkellä ajankohtainen. Ensin ajateltiin, että mentäisiin katsomaan aiheesta näyttely taidemuseoon ja sen jälkeen teatteriin näytelmä. Päädyttiin kuitenkin siihen, että näyttely ja sen yhteydessä jonkinlainen paja olisi parempi. Elina ottaa yhteyttä taidemuseoon ja kysyy niiden ohjelmatarjonnasta, ajankohdasta, paljonko paja maksaisi ryhmältä sekä siitä, että voisiko museoon tuoda myös omia eväitä. Heta Hämäläinen tiedustelee samoja asioita Käsityön museolta.

Kevätillanvieton ajankohta vaihtuu työelämäpäivän takia. Kevätillanvietto ei ole 18.4. kuten aikaisemmassa kokouksessa sovittiin, vaan 25.4.. Päivämäärä riippuu kuitenkin vielä museosta, mikä päivä heille sopii.

17. META

Ei ollut muita esille tulevia asioita.

19. Seuraava kokous

Seuraava kokous pidetään 3.5. klo 16.00 Juomatehtaan ainejärjestöhuoneessa.

20. Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 11.49.

Diaario ry

HALLITUKSEN KOKOUS 4/2007

9.3.2007 klo 14.00 Juomatehtaan ainejärjestöhuoneessa Paikalla: Anna Svenström (pj), Saija Lehtonen, Heta Hämäläinen (sihteeri), Elina Linkopuu, Heidi Hummastenniemi, Tiina Hemminki, Maija Lankinen ja Anna-Kaisa Leivo

1. Kokouksen avaus

Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 14.13.

2. Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.


3. Esityslistan hyväksyminen työjärjestykseksi

Esityslista hyväksyttiin työjärjestykseksi.


4. Edellisen kokouksen pöytäkirjojen tarkastaminen ja hyväksyminen

Tarkastettiin ja hyväksyttiin.


5. Ilmoitusasiat

Silja Pitkänen oli ollut mukana kahdessa kokouksessa, joissa oli keskusteltu museologian työharjoittelusta.

Ulla Mättö oli ollut Siljaan yhteydessä.

Anna Svenström oli tehnyt yhdistyksen nimenkirjoitusmuutoksen netissä.

6. Diaarion tapahtumia
6.1. Menneet

Anna Svenström ja Saija Lehtonen olivat käyneet pankissa hoitamassa rahastonhoitajan vaihtoon liittyvät asiat. Saija sai tilinkäyttöoikeuden sekä nettipankin käyttöoikeuden. Annalla säilyy kumpikin oikeus. Uutta pankkikorttia ei Saijalle hankittu. Sitä ei koettu tarpeelliseksi, sillä nykyään talousasiat hoituvat helposti jo pelkän nettipankin avulla. Annalla kuitenkin säilyy yhdistyksen tilin kortti. Lisäksi hän pyysi virkailijaa selvittämään sen, miksi pankkikortista oli viime vuonna mennyt ylimääräiset 20 euroa yhdistyksen tililtä.

6.2. Tulevat

Käsitellään omina kohtinaan.

7. Talousasiat

Museoliitto oli maksanut seminaarin kahvituskulut.

Diaario ry oli saanut yhden uuden jäsenen lisää.

Päätettiin maksaa Taru Laakkoselle seminaarikuluja 12,90 e.

Päätettiin maksaa Anita Alamaunulle seminaarikuluja 8,50 e.

Päätettiin maksaa Anna Svenströmille nimenkirjoitusmuutoksesta 10 e.

Hyväksyttiin tilintarkastajan palkkiolahjakortti 25 e.

Hyväksyttiin tarvikekuluja 2,10 e.

Hyväksyttiin tarvikekuluja 2,35 e.

Hyväksyttiin kokouskuluja 0,45 e.

8. Ulkomaan ekskursio

Tällä hetkellä ekskursiolle on ilmoittautuneina 3 henkilöä, mikä on pieni määrä. Mutta vaikka matkan osallistujamäärä ei tuosta nousisikaan, ekskursio aiotaan toteuttaa. Ekskursion hinta on alentunut (74 e) ja viimeinen maksupäivä on 15.3. Saija laittaa matkasta vielä muistutuksen museologian sähköpostilistalle.

9. Seminaari 2007

Kävimme läpi seminaarin ilmoittautujalistaa. Tällä hetkellä seminaariin ilmoittautuneita on noin 60. Kaikki hallituksen jäsenet olvat ilmoittautuneet seminaariin. Puolestaan yhtään turkulaista museologian opiskelijaa ei ollut vielä ilmoittautunut. Yksi seminaarin panelisti on selvittämättä. Päivätyöläisiä on vastaavasti tarpeeksi, myös illanviettoon riittävästi vapaaehtoisia. Yleisesti ottaen tilanne seminaarin osalta näyttää hyvältä.

10. Yhteydenotto Museioniin (seminaarin mainostus)

Anna ottaa yhteyttä sähköpostitse.

11. Museologian harjoittelu

Heidi Hummastenniemi oli käynyt opintoasiainpäällikkö Ossi Päärnilän luona keskustelemassa museologian harjoittelusta. Ongelmana on tullut esiin erityisesti historian ja etnologiatieteiden opiskelijoiden kannalta: Museologiassa tehty pakollinen harjoittelu on estänyt opiskelijoita saamasta helan tukemaa harjoittelupaikkaa. Helassa on määritelty, että museologian opinnoissa harjoittelun tehneille ei myönnetä harjoittelutukea. Koska museologian harjoittelu on pakollinen niin perus-, aine kuin syventävissäkin opinnoissa ja lisäksi erittäin usein palkaton museoiden tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi, on epäreilua evätä opiskelijoilta mahdollisuus laitoksen tukemaan palkalliseen harjoitteluun. Päärnilä selvitti, että kahden työharjoittelupaikan saamisen eväys ei ole kielto vaan suositus, josta kukin laitos päättää erikseen. Eli eväyspäätökseen on mahdollista vaikuttaa. Tosine laatiikin asiasta jonkinlaisen kannanoton historian ja etnologiatieteiden laitokselle. Tähän oli päädytty Tosineen kokouksessa 7.3., jossa asiasta oli keskusteltu ja jossa se oli saanut myönteisen vastaanoton. Lisäksi puhuimme siitä, kuinka museologian harjoittelun sisältö eri museoissa yleensä vaihtelee merkittävästi ja on ollut välistä hyvinkin epämuseaalista. Huonoja puolia asiassa ovat olleet mm. se, että harjoittelijat eivät ole aina saaneet kunnollista ohjausta, heitä on käytetty erityisesti taloudellisesti huonossa tilassa olevissa museoissa hyväksi ja he ovat jopa saattaneet joutua tekemään sellaisia "alhaisia" hommia, jotka eivät selvästi kuuluu museoalan työntekijöille. Mietimme myös, että olisi hyvä käydä puhumassa Janne Vilkunan kanssa museologian harjoittelusta: ensinnäkin harjoitteluun liittyvistä ongelmakohdista sekä siitä, että olisi hyvä, jos museologiassakin olisi edes yksi laitoksen tukema harjoittelupaikka. Keskustelu harjoittelusta oli yleissävyltään vakavanoloista. Harjoittelukäytäntöön toivotaan todellakin muutosta. Asiaan palataan vielä keväämmällä hallituksen kokouksessa.

12. Ulla Mätön tulo Jyväskylään 20.3.

Ulla Mätön olisi tarkoitus tulla kertomaan Mallista museologian perusopiskelijoille. Sovittiin, että Anna ottaa yhteyttä Mättöön ja sopii Mallin esittelytilaisuuden yhteyteen tulevasta kahvituksesta. Jos ja kun Mättö on tulossa puhumaan Mallista tuona päivänä, Elina Linkopuu, Heta Hämäläinen ja Saija (klo 15.30 eteenpäin) pääsevät hoitamaan kahvitusta. He hankkivat siihen tarkoitukseen tarvittavat ainekset ja välineet sekä järjestävät ja huolehtivat siitä kyseenomaisena aikana.

13. Taikun kevätbileet

Diaariolaisten kanta siihen, että tukeeko se rahallisesti Taikun kevätbileiden järjestämistä, on kielteinen. Taloudellista tukemattomuutta puoltaa se, että aiempina vuosina bileisiin ei ole osallistunut juurikaan diaariolaisia. Lisäksi mietimme, että haluaako Diaario tukea sitä, kun muiden ainejärjestöjen opiskelijat juovat pippaloissa (myös) Diaarion laskuun. Sovittiin niin, että Anna on yhteydessä yhteen kevätbileiden järjestäjistä ja kertoo Diaarion kannan.

14. Hallituksen esittely perusopiskelijoille

Diaarion uusi hallitus menee 15.3. klo 17 perusopiskelijoiden luennolle esittäytymään ja kertomaan kevään seminaarista. Anna laittaa Solveig Sjöberg-Pietariselle viestiä ja varmistaa, että ajankohta käy.

15. Kevään varainhankinta

Varojen hankkimiseksi Diaario järjestää keväällä myyjäiset. Sovittiin, että ne järjestään museologian seminaarin yhteyteen, jos vain saamme Agoran vahtimestarilta siihen luvan. Saija käy kysymässä lupaa. Hänellä oli oiva idea myyjäisten myyntituotteista. Hän ehdotti, että tehtäisiin huovasta lasinalusia. Huopaa saa Tiimarista kohtuu hintaan. Diaariolaiset kannattivat asiaa ja askartelupäiväksi sovittiin 26.3. klo 12 Juomantehtaan ainejärjestöhuone Kammio. Lisäksi sovittiin, että tehtäisiin myyjäisiin jotakin pikkunaposteltavaa ja mahdollisesti kahvia/teetä. Tämä pitää tosin vielä varmistaa Agoran kahvihenkilökunnalta. Mietinnän alle laitettiin myös muita askarteluvinkkejä.

16. Internet-sivut

Diaarion nettisivujen kanssa on ollut ongelmia, sillä ne eivät ole näkyneet samanlaisina kaikilla selaimilla (mm. Internet Explorer). Uusi hallitus on kuitenkin saatu päivitetyksi nettisivuille sekä Anna oli saanut lisättyä ympäristömerkin ja seminaarin paneelinkin niille. Anna ja Saija esittivät muutoksen jäseneksi-sivulle. Sinne voisi lisätä konkreettisen viitenumeron, jota jäseneksi liittyjät käyttäisivät. Seuraavaksi totesimme, että nettisivujen päivitysoikeuksia on tulevaisuudessa liikaa ellei niitä tulla vähentämään päivitysoikeuden saaneilta henkilöiltä. Elina soittaa Webmasterille ja kysyy, voisiko Diaario saada yhteisen tunnuksen, jota kaikki oikeuden haltijat käyttäisivät. Webmasterilta tulee varmaankin kielteinen vastaus, sillä yhteinen tunnus voi olla epäturvallinen. Totesimme silti, että kysyminen kannattaa. Saijan henkilötunnus on poistettava pöytäkirjasta ennen kuin edellisen kokouksen pöytäkirja laitetaan nettisivuille ja museologian sähköpostilistalle. Lisäksi tuli ajatus uusien nettisivujen tekemisestä. Ajatusta tullaan käsittelemään myöhemmin hallituksen kokouksessa.

17. Leipomisrinki

Ideaan leipomisringistä suhtauduttiin myönteisesti. Päätettiin, että jokainen vuorollaan leipoisi jotakin kokoukseen - tai sitten ajan puutteessa ostaisi kaupasta omaan laskuun. Tällä tavalla yritämme vähentää kokouskuluja. Anna lupautui puheenjohtajana leipomaan seuraavaan kokoukseen.

18. META

Yleisavustusta täytyy muistaa hakea. Diaariolaisten kevätillanviettopäiväksi sovittiin ke 18.4. Liikuntapäivästä puhuttiin, muttei vielä sovittu mitään. Palaamme asiaan seuraavissa kokouksissa.

19. Seuraava kokous

Seuraava kokous pidetään 4.4. klo 10 Juomatehtaan ainejärjestöhuoneessa.

20. Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 15.50.

HALLITUKSEN KOKOUS 3/2007

25.2.2007 klo 16.50
Juomatehtaan ainejärjestöhuoneessa
Paikalla: Tiina Hemminki, Maija Lankinen, Saija Lehtonen, Heidi Hummastenniemi, Anna Svenström, Heta Hämäläinen, Kati Lehtinen ja Juha Järvelä.

1. Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 16.50.

2. Laillisuus ja päätösvaltaisuus
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Esityslistan hyväksyminen työjärjestykseksi
Esityslista hyväksyttiin työjärjestykseksi.

4. Edellisten kokousten pöytäkirjojen tarkastaminen ja hyväksyminen
Tarkastettiin ja hyväksyttiin.

5. Ilmoitusasiat
Heidi Hummastenniemi oli ollut mukana Taikun opetuksen kehittämispäivässä Heiskan maatilalla 20.2. ja kertoi kuulumisia sieltä. Paikalla oli ollut Diaariolaisista myös Elina Linkopuu. Opetuksen kehittämispäivässä puhuttiin pääosin Taikun kaikkien aineiden perusopintojen yhdistämisestä. Asia on ollut jo jonkun aikaa vireillä mutta vasta valmisteluvaiheessa, eikä ole ainakaan ensi vuoden aikana toteutumassa. Mahdollisesti se tulisi kuitenkin toteutumaan lähivuosina. Osa henkilökunnasta on hyvinkin innostunut perusopintojen yhdistämisestä, mutta opetuksen kehittämispäivänkin aikana tuli ilmi, että opiskelijoiden kanta yhdistämiseen on kielteinen. Opiskelijoiden yhdessä kokoamassa kommentoinnissa vedottiin mm. siihen, että yhteisillä perusopinnoilla olisi vaarana kunkin pääaineen perusosaamisen vesittyminen, kun pääaineen kurssien osuus vähenisi. Lisäksi uusi kokonaisuus todennäköisesti houkuttelisi huonommin opiskelijoita ja karsisi ainoastaan jostain tietystä aineesta kiinnostuneita tulijoita. Samoin yhteiset perusopinnot voisivat saada aikaan opiskelijoiden katoamista muihin yliopistoihin, kun ensimmäisenä vuonna omaan pääaineeseen ei pääsisi kiinni, vaan opiskelu olisi pahimmassa tapauksessa huonosti toimivan sillisalaattikokonaisuuden läpikäyntiä.

Myös Diaariolaisten kanta perusopintojen yhdistämiseen on kielteinen. Keskustelimme em. seikkojen lisäksi myös museologian nykyisestä asemasta museotyöläisten pakollisena aineena sekä Jyväskylän museologian resursseista. Jyväskylä on tällä hetkellä ainoa paikka jossa museologialle on professuuri, joten yhteiset perusopinnot tuntuisivat nykyisen hyvän tilanteen hukkaamiselta. Puhuimme myös siitä, että useimmat työnantajat toivovat edelleen selkeästi jonkun oppiaineen osaajia, joten työllistymisen kannalta uusi yhteinen aine tuntuu hankalalta. Yhteisten perusopintojen myötä museologiaa opiskelevan täytyisi hankkia nykyään perusopinnoista saatavat museologiset taidot mahdollisesti jatkamalla aineopintoihin, eikä se tunnu kenenkään edulta.

Opetuksen kehittämisryhmä kokoontuu taas kahden viikon kuluttua ja Heidi on menossa paikalle, jos vain pääsee..

6. Hallituksen järjestäytyminen
6.1. Ympäristövastaavan tehtävät

Ympäristövastaavan nimeäminen oli osoittautunut hyödylliseksi ja päätimme jatkaa samalla tavoin kuin viime vuonna, eli ympäristövastaavan tehtävä liitettiin varapuheenjohtajan tehtävään. Ympäristövastaavan tehtävänä on huolehtia ainejärjestön ympäristönsuojeluasioista.

6.2. Liikuntavastaavan tehtävä

Myös liikuntavastaavan tehtävät päätettiin liittää varapuheenjohtajan tehtäviin, sillä liikuntavastaavan työmäärä on kuitenkin luultavasti melko vähäinen ja tilanteen mukaan myös muut hallituksen jäsenet voivat osallistua liikuntatapahtumien järjestämiseen. Liikuntavastaavan tehtäviin kuuluu mm. ainejärjestön liikuntatapahtumien järjestäminen.

6.3. KOPO-vastaava

Keskustelimme KOPO-vastaavan nimeämisestä. Totesimme että varajäseneksi palannut Heidi on parhaiten perillä näistä asioista ja saa toimia hallitukseen epävirallisena KOPO-vastaavana vaikka häntä ei varajäsenenä virallisesti voidakaan vastaavaksi nimittää.

6.4. Tehtävien jako

Hallitukseen valituista Elina Linkopuu, Silja Pitkänen ja Anna-Kaisa Leivo olivat kipeinä poissa kokouksesta, mutta Tiina välitti heidän sähköpostin kautta lähettämänsä toivomukset tehtävistä. Uuden hallituksen varapuheenjohtajaksi sekä ympäristö- ja liikuntavastaavaksi valittiin Silja Pitkänen, rahastonhoitajaksi Saija Lehtonen, sihteeriksi Heta Hämäläinen ja tiedottajaksi Elina Linkopuu.

7. Talousasiat
7.1 Tilinkäyttöoikeudet

Päätettiin myöntää tilinkäyttöoikeus Saija Lehtoselle. Poistetaan tilinkäyttöoikeudet Tiina Hemmingiltä. Diaarion Visa Electron-kortin käyttöoikeus siirrettävä Anna Svenströmiltä Saija Lehtoselle.

7.2. Tilintarkastajan palkkio

Päätettiin pitää tulevallakin kaudella tilintarkastajan palkkiona sama kuin nyt eli 25 eurona, joka maksetaan lahjakorttina myöhemmin valittavaan liikkeeseen.

7.3. Muut talousasiat

Hyväksyttiin Ranalle maksettu 49,95 e osuus Juomatehtaan kahvinkeittimestä.

Hyväksyttiin 12,15 e ja 0,45 e vuosikokouksen tarjoilukuluja.

Päätettiin maksaa Heidille 4,95 e ja 4,00 e vuosikokouksen tarjoilukuluja.

8. Muut esille tulevat asiat
Tiina ei ollut vielä ottanut yhteyttä Turun museologian opiskelijoihin eli Museoiniin yhteistyöstä, joten hallitus palaa asiaan tulevissa kokouksissa

9. Seuraavan kokouksen ajankohta
Sovimme että seuraava kokous pidetään Juomatehtaalla perjantaina 9.3. kello 14.

29. Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 17.45.

HALLITUKSEN KOKOUS 2/2007

Juomatehtaan ainejärjestöhuoneessa
Paikalla: Läsnä: Tiina Hemminki, Maija Lankinen, Saija Lehtonen, Elina Linkopuu, Anna Svenström ja Kati Lehtinen

1. Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen kello 12.00.

2. Laillisuus ja päätösvaltaisuus
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Esityslistan hyväksyminen työjärjestykseksi
Hyväksyttiin esityslista.

4. Edellisten kokousten pöytäkirjojen tarkastaminen ja hyväksyminen
Edellisen kokouksen pöytäkirja tarkastetaan ja hyväksytään seuraavassa kokouksessa.

5. Ilmoitusasiat
Diaario oli saanut postikorttitervehdyksen Elinalta kuumasta Thaimaasta.

6. Diaarion tapahtumia
6.1. Menneet tapahtumat

Ei menneitä tapahtumia.

6.2.Tulevat tapahtumat

Tulevat tapahtumat käsitellään omina kohtinaan.

7. Talousasiat

7.1. Seminaarin talousasiat

Ei käsiteltäviä seminaarin talousasioita.

7.2. Muut talousasiat

Hyväksytään kokoustarjoiluja 5,55 €. Olimme saaneet Liikuntavaliokunnalta avustusta hohtokeilaustapahtumaan 27,50 €.

8. Seminaarikevät 2007

Keskustelimme kevään seminaarin muuttamisesta maksulliseksi. On esitetty, että virassaolevilta alantyöntekijöiltä tulisi periä 20-30€ pääsymaksu seminaariin osallistimisesta. Aihe herätti runsaasti keskustelua. Diaarion virallinen kanta on, että tänä vuonna seminaarista ei peritä osallistumismaksua. Perusteluiksi totesimme,
-että kevään seminaaria ei voi tässä vaiheessa enää muuttaa maksulliseksi, sillä tukijoille on jo lähetetty anomukset, jossa seminaarin on kerrottu olevan osallistujille ilmainen.
-Käytännön asioiden muuttaminen ja organisoiminen tässä vaiheessa on mahdotonta.
-Olemme yhdistys, joka ei saa tuottaa voittoa.
-Maksullisuus karsisi osallistujamääriä, pelkona on, että seminaariyleisö koostuisi jatkossa pelkästään opiskelijoista.
-Alalla on muutenkin raha tiukassa, tärkeää museologian tieteenalan eteenpäinviennissä ja avoimen tiedon tuottamisessa (joka yliopiston päätehtäviä).
-On harvinaista, että tällainen seminaari järjestetään pelkästään opiskelijavoimin.
-Miten pääsylipputulojen periminen vaikuttaisi Jyy:n yleisavustuksen saantiin.
Ensi vuoden seminaarin maksullisuutta on syytä alkaa pohtimaan jo tänä keväänä. Seminaarityöryhmä voisi tänä vuonna laittaa palautelappuun kohdan, jossa kysytään, olisiko työssäkäyvä seminaarivieras valmis maksamaan seminaarista n. 20 €:n pääsymaksun.
Tiina, Elina ja Anna laativat virallisen kannanoton asiasta ja ovat yhteydessä Janneen ja Solveigiin.

9. Ruotsinekskursio kevät 2007

Ekskursiosta on mainos ja ilmottautuminen Diaarion ilmoitustaululla sekä museologian listalla. Ilmottautumisaikaa onkin 20.3.2007 asti.

10. Turun ekskursio kevät 2007
Päätimme, että Turun ekskursio siirtyy syksyyn, koska keväälle ei enää löydy sopivaa ajankohtaa. Rana matkustaa Venäjälle 14.-20.9., joten Turun ekskursio on järjestettävä tuon jälkeen.

11. Muut esille tulevat asiat
Ympäristövaliokunnan koulutus on 14.2. klo 16.00. Tiina tai Anna mahdollisesti osallistuu koulutukseen, Tiina infoaa asiasta ensi viikolla, samoin Liikuntavastaavien koulutuksesta.
Museologian perusopetuksen suhteen on taas muutospaineita. Opus ja Rana keskustelevat asiasta 2.2.07, meistä kukaan ei pääse paikalle. Olemme asiasta yhteydessä Heidiin.
Päätimme, että Diaarion nettisivujen päivitys toimii seuraavasti: Jos joku muu kuin päivitysoikeuksien haltija haluaa päivittää nettisivuja, hänen on lähetettävä tiedosto valmiina Diaarion päivittäjille liitetiedostona. Päivitysoikeuden haltijat ovat Anna Svenström, Elina Linkopuu sekä Heli Anneberg.

12. Seuraavan kokouksen ajankohta
Esitetään seuraavalle hallitukselle, että ensimmäinen kokous olisi heti vuosikokouksen jälkeen.

13. Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 13.00.