Etusivu   Tiedotukset   Etuudet   Tentit   Seminaarit
Linkit   Matkat   Hallitus   Yhdistys   Jäseneksi  

Tiedotukset

>>Linkki arkistoon

9.4.2013

Tervetuloa mukaan Diaarion järjestämälle museokierrokselle Tampereelle!

Ekskursiolle ovat tervetulleita osallistumaan kaikki Humanistisen tiedekunnan opiskelijat, näiden kaverit ja kummien kaimat.

Ilmoittaudu ekskursiolle tästä!

Päiväksi valikoitui 27.4. lauantai. Aamulla lähdetään ja myöhäisiltapäivällä palaamme takaisin. Ekskursio on omakustanteinen ja kulkupelinä toimii juna. Museoiden pääsymaksuihin ja opastuksiin haetaan JYY:n projektiavustusta ja Diaario tukee jonkin verran jäseniään ekskursiokuluissa.

Tampereen ekskursion alustava ohjelma:

8.13-9.44 Juna: Jyväskylä-Tampere ( IC912), nyt 11,00?

Kahvittelu + kauppoja + kävely museolle

11.00-12.15 Lenin-museo (auki la-su 11-16, Hämeenpuisto 28)

12.15-13.30 Ruokailu + kävely museolle

13.30-15.00 Rupriikki (auki la-su 11-18, Väinö Linnan aukio 13)

15.10-16.30 Vakoilumuseo (auki la-su 11-17, Satakunnankatu 18)

Kävely junalle

17.09-18.46 Juna: Tampere-Jyväskylä, IC921, nyt 11,00?

Jos olet kiinnostunut tutustumaan Tampereen museoskeneen hyvässä seurassa ja edullisesti, tervetuloa mukaan! Kaikkiin museoihin pyritään saamaan opastetut kierrokset.

Matkan facebook-tapahtuma löytyy täältä

Terveisin,

Juulia Hakunti Diaario ry:n puheenjohtaja

9.2.2013

Tiedote ainejärjestöjen yhdistymisestä

Museologian ainejärjestö Diaario on yhdistymässä kirjallisuuden ainejärjestön Opuksen sekä taidehistorian ja taidekasvatuksen ainejärjestön Ranan kanssa. Diaarion vuosikokous teki asiasta päätöksen 23.11. perjantaina ja uusi hallitus päätti järjestäytymiskokouksessaan viedä yhdistymistä eteenpäin kunhan Diaarion nykyinen toiminta tullaan jatkossakin turvaamaan uuden ainejärjestön aikakaudella.

Yhdistymisen käytännön asioiden suunnittelusta tulee huolehtimaan sitä varten perustettava työryhmä, johon kaikkien kyseessäolevien oppiaineiden opiskelijat valitsevat joukostaan 2-3 edustajaa. Diaariolta halukkaiksi edustajiksi ovat ilmoittautuneet Juulia Hakunti ja Riikka Javanainen. Jos haluat kommentoida työryhmän suunnittelutyötä jatkossa, voit lähettää sähköpostia minulle tai Riikalle tai vaihtoehtoisesti liittyä työryhmän Facebook-ryhmään

Tämä ryhmä, sekä työryhmän suunnittelutapaamiset, ovat avoimia kaikille ainejärjestöjen jäsenille. Varsinainen yhdistyminen tapahtuu vuoden 2013 aikana, ellei suuria viivästyksiä tapahdu.

Yhdistymisen taustasyynä on Diaarion tapauksessa aktiivijäsenten vähyys - uutta hallitusta ei esimerkiksi vuonna 2012 voitu muodostaa kuin vasta marraskuun lopulla kun normaalisti hallitus vaihtuu aina vuoden alussa. Jos jäseniä hallituksiin ei löydy nyt ja tulevaisuudessa, on koko ainejärjestön tulevaisuus vaakalaudalla. Yhdistyminen takaa toiminnan jatkumisen sekä antaa paljon mahdollisuuksia yhteistyöhön muiden oppiaineiden opiskelijoiden kanssa.

Diaarion uusi hallitus ja yhdistymistä käsittelevä työryhmä tulevat tiedottamaan yhdistymistä koskevista asioista säännöllisesti kevään 2013 aikana asioiden aina edetessä. Jos jäsenistöllä on kommentoitavaa aiheesta, Diaarion hallitus ottaa mielellään vastaan sähköpostia tai keskustelua voi käydä myös Diaarion Facebook-ryhmässä.

Diaarion hallituksen puolesta,

Juulia Hakunti Diaario ry:n puheenjohtaja

20.9.2012

Paneelikeskustelu: Vapaaehtoisuus museoissa

Jyväskylän taidemuseossa järjestettiin 23.3.2012 paneelikeskustelu vapaaehtoisuudesta museoissa. Paneeli oli osa Kulttuuriluotsien löytöjä -näyttelyn oheisohjelmaa ja pidettiin museon 14-vuotissyntymäpäivänä.

Paneelikeskustelun järjesti neljän museologian opiskelijan työryhmä Jyväskylän yliopistosta. Puheenjohtajana toimi Mari Räihä ja työryhmän jäseninä Elisa Lindell, Piia Määttä ja Satu Rantala. Panelisteiksi oli kutsuttu Porvoon museon johtaja Merja Herranen, museopedagogi Riikka Notkola, kulttuuriluotsi Pirkko Rissanen sekä museologian professori Janne Vilkuna.

Keskustelu oli jaettu neljään teemaan, jotka käsittelivät vapaaehtoisuutta museoissa eri näkökulmista. Kukin teema pohjustettiin keskustelua sytyttävillä alustuksilla.

Tilaisuus oli avoin kaikille halukkaille. Myös yleisö sai osallistua keskusteluun sekä antaa palautetta tai jakaa ajatuksia aiheesta palautelomakkeilla. Osallistujien näkemyksiä voi lukea tästä.

Paneelikeskustelu

Johdanto

Järjestäjien ja panelistien esittely

Punavihreä osallistumisohje ja palaute

Teema 1: Voimavara vai penninvenytystä

Teema 2: Ammattilaiset vs maallikot

Teema 3: Uudenlainen ammattilaisuus

Teema 4: Vapaaehtoisuus palveluna

Panelistien loppusanat ja kiitokset

3.3.2012

Rakkaudesta kulttuuriperintöön - paikallismuseoiden arvo ja asema Suomessa -seminaari 2012

Diaario ry:n XVI Valtakunnallinen museologian seminaari järjestetään Jyväskylässä 12.-13.4.2012.

Seminaarin Internet-sivut on nyt avattu!

Tutustu seminaarin ohjelmaan.
Seminaarin iltajuhla ilmoittautuneille Keski-Suomen museossa 12.4. klo. 19.00 - 21.00.

31.3.2011

Diaarion uusi hallitus

Diaario sai vuosikokouksessa 9.3.2011 uuden hallituksen vuodelle 2011-2012.

Hallitukseen kuuluvat
Puheenjohtaja ja KOPO-vastaava: Satu Ruuska
Varapuheenjohtaja, rahastonhoitaja & tapahtuma- ja kulttuurivastaava: Riikka Javanainen
Sihteeri: Miina Alanen
Tiedottaja: Riina Pesari
SOPO- ja ympäristövastaava: Juulia Hakunti

18.2.2011

Museot vuorovaikutuksessa -seminaari 2011!

Diaario ry:n XV Valtakunnallinen seminaari järjestetään 14.-15.4.2011.

Seminaarin Internet-sivut on nyt avattu! Linkki seminaarin sivuille

28.3.2010

Diaarion uusi hallitus

Diaario sai vuosikokouksessa 24.3.2010 uuden hallituksen vuodelle 2010-2011.

Hallitukseen kuuluvat
Puheenjohtaja ja tiedottaja: Piia Määttä
Varapuheenjohtaja ja KOPO-vastaava: Satu Ruuska
Rahastonhoitaja: Emmi Bolander
Sihteeri & tapahtuma- ja kulttuurivastaava: Riikka Javanainen
Ympäristövastaava: Veera Muhonen

8.2.2010

Uusi hallitus vuodelle 2010-2011

Diaarion vuosikokous pidetään 4.3.2010 juomatehtaan ainejärjestöhuoneessa. Jos olet kiinnostunut paikasta hallituksessa tule kokoukseen kuuntelemaan miten voit osallistua. Toki voit tulla jo aiempaan kokoukseen. Diaario ry ei toimi ilman hallitusta joten juuri sinua tarvitaan!

Tule mukavaan porukkaan järjestämään matkoja, seminaareja ja muuta mukavaa.

17.11.2009

Diaarion juhlamatka keväällä 2010!

Museologian ainejärjestö Diaario täyttää 15v. ja sen kunniaksi järjestetään juhlaekskursio Itä-Eurooppaan, päämatkakohteina Slovakia ja Unkari! Matkan ajankohta on ensi vuoden keväällä, kesto noin viikko, lähtöpäivä todennäköisesti 9.4.

Kaipaisimme matkatyöryhmän puolesta mahdollisia yhteistyöainejärjestöjä tai sitten pelkästään yksittäisiä matkasta kiinnostuneita henkilöitä mukaan osallistumaan tapaamisiimme, jotka koskevat matkan suunnittelua. Diaario säilyttää vetovastuun matkan järjestelyssä, joten erityisesti kaipaisimme mukaan kiinnostuneita, joiden mieltymysten mukaan matkan voimme räätälöidä. Tämän tarkoituksena järjestää siis matka, joka olisi ehdottomasti lähtijöidensä näköinen ja erittäin onnistunut jo suunnittelupöydällä! Jos olet pienestä ainejärjestöstä, niin tässä on esimerkiksi teille hyvä tilaisuus muutamallakin lähtijällä päästä mukaan järjestelemään ulkomaanmatkaa yhdessä Diaarion kanssa kulttuurisesti todella upeisiin matkakohteisiin. Erinomainen tilaisuus myös unkaria tai slovakiaa opiskeleville. Matkan hinnan pyrimme pitämään 500-600e/hkl, päämäärämme on kuitenkin etsiä myös ulkopuolista lisärahoitusta matkalle. Matkan kohteina ovat mm. Kosice ja Bratislava Slovakiassa sekä Debrecen (Jyväskylän ystävyyskaupunki) Unkarissa ja ehkä Budapest.

Halpa reissu, hyvä porukka, kohteina Itä-Euroopan hienoimpia kulttuurikaupunkeja :) Kiinnostuitko?

Ekskutyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran miettimään matkaa Juomatehtaan ainejärjestötilaan ensi perjantaina 20.11. klo 15.30. Työryhmän tarkoituksena on miettiä matkan järjestelyitä, niin vierailukohteita kuin rahoitustakin, joten tule ihmeessä mukaan juttelemaan jos osallistuminen/suunnittelu kiinnostaa. Missä tahansa kysymyksissä tai tiedusteluissa (tyhmissäkin) voi kääntyä minun puoleeni, eikä haittaa vaikket pääsisikään paikalle yllämainittuna ajankohtana. Kaikenlaiset vinkit ja kokemukset ovat myös tervetulleita lisiä tapaamisiimme.

Kiitän ja kumarran, toivottavasti joissakin muissakin tämä sai matkakuumeen aikaiseksi!

Terveisin,
Juulia Hakunti
Diaario ry.

14.11.2009

Seminaari 2010

Se on hauskaa!

Diaario järjestää jälleen keväällä 2010 perinteisen valtakunnallisen museologiaseminaarin ja sinä voit olla mukana.

Seminaarin järjestäminen on hauskan lisäksi hyödyllistä; saat arvokasta työkokemusta josta on todistetusti ollut ihmisille hyötyä myös työelämässä. Sen lisäksi seminaarin järjestämisestä saa opintopisteitä museologian aineopintoihin.

Ylivertaisen hankalaa seminaarin järjestäminen ei ole, eikä sinulta vaadita enempää kuin mitä olet valmis antamaan. Kaikenlaiset taidot ovat myös hyödyksi tässä projektissa.

Työryhmän seuraava kokous on maanantaina 16.11. klo 16.00 Juomatehtaan ainejärjestötilassa JT108. Tule sinne katsomaan millä tavalla voisit olla hyödyksi! Jos et pääse paikalle, ota minuun yhteyttä. Kaikille löytyy mielekästä tekemistä.

Terveisin:

Juha Västilä

Seminaarityöryhmän puheenjohtaja

12.11.2009

Perusopiskeljoiden ekskursio keväällä 2009

Tunnelmia Keski-Suomen ilmailumuseosta

Ilmailumuseossa huhtikuussa 2009
Perusopintojen kanssa Ilmailumuseossa, tämän kuun opintomatkaa odotellessa.

13.11.2008

Diaarion kronikka on ilmestynyt

Diaarion toiminnan historiaa esitellään julkaisussa Yksiköistä yhteisöksi - Katsaus Jyväskylän yliopiston Taiteiden ja kulttuurin tutkimuksen laitoksen oppiaineiden historiaan sekä yhteislaitoksen vaiheisiin (lokakuu 2008). Kirjoittajana on toiminut Maija Iltanen. Diaarion osuutta käsittelevä kohta ladattavissa tästä. Koko julkaisu luettavissa Taikun sivuilta.