Etusivu

Muutoksia seminaariohjelmassa!

Tervetuloa! huhtikuussa järjestettävän XV valtakunnallisen museologian seminaarin verkkosivuille.

Näiltä sivuilta löydät tietoa niin seminaarin ohjelmasta ja puhujakaartista kuin käytännön asioista, ilmoittautumisesta ja järjestävästä tahosta, Diaario ry:stä.

Seminaarin aihe – museot vuorovaikutuksessa – on valittu ajankohtaisuutensa vuoksi. Pohdimme museoiden sosiaalista roolia, millä tavoin museot ovat nykypäivänä vuoropuhelussa yhteiskunnan ja sen jäsenten kanssa aktivoiden ja vaikuttaen. Useat mielenkiintoiset puhujat käsittelevät aihetta eri näkökulmista. Seminaarissa nostetaan esiin myös se, kuinka museot voivat lisätä vaikutuspiirissään olevan yhteisön ja yksilöiden kulttuurista hyvinvointia kurkottaessaan hankkeineen ja perustoiminnallaan kulttuurin kuluttajien pariin.

Odotamme puheenvuorojen herättävän yleisössä aktiivista keskustelua, jolle on myös varattu aikaa seminaariohjelmassa.

Mukaan ovat tervetulleita kaikki museoalan ammattilaiset ja opiskelijat sekä kaikki aiheista kiinnostuneet!

Diaario ry. on järjestänyt vuotuisen valtakunnallisen museologian seminaarin jo vuodesta 1996 lähtien. Museologian ainejärjestönä Diaario ry. tukee jäsentensä opiskelumahdollisuuksia, yhteistoimintaa ja ammatillisia etuja sekä pyrkii vaikuttamaan museologian opetukseen ja kulttuuripolitiikkaan. Täysin opiskelijavoimin järjestettävät museologian seminaarit ovat aina olleet tärkeä ja vaikuttava osa yhdistyksen toimintaa kooten yhteen museoalalla toimijoita ja sille opiskelujensa kautta tulevaisuudessa suuntaavia. Seuraavien linkkien kautta pääset tutustumaan ainejärjestöön sekä kaikkiin aikaisempien vuosien seminaareihin:

Diaario ry.

Seminaarit

Tervetuloa mukaan!