Radikaali

Toiminta

Jyväskylän yliopiston kemistit ry:n eli Radikaalin on Jyväskylän yliopiston kemian opiskelijoiden ainejärjestö. Järjestön tarkoituksena on toimia kemistien ja kemian opiskelijoiden yhdyssiteenä, edistää ja tukea kemian opiskelijoiden tieteellistä ja ammatillista kehitystä, sekä toteuttaa edunvalvontaa opintoasioihin liittyen ja järjestää harrastustoimintaa.

Radikaali myös järjestää vapaa-ajan tapahtumia, joista saa parhaiten tiedon sähköpostilistalle (radikaali@lists.jyu.fi) lähetettävistä tiedotteista. Lisäksi julkaisemme Ruisku-lehteä, ylläpidämme ainejärjestön Koppia (YK135) ja pidämme huolta opiskelijoiden edun ajamisesta kemian laitoksen päätöksissä.

 • Tapahtumien ilmoittautumisehdot
 • Yhdistyksen säännöt
 • Ainejärjestönauhaohje
 • Jäsenrekisteriseloste
 • Opiskelijoiden edunvalvonta

  Radikaali toimii kemian laitoksen henkilökunnan kanssa yhteistyössä tuomalla opiskelijoiden mielipiteitä ja näkökulmia ilmi kehityskeskusteluissa sekä päätöksenteossa. Radikaalilla on opiskelijajäsen mm. kemian laitoksen OKR:ssä (opetuksen kehitysryhmässä), matemaattis-luonnontieteellisen OKR:ssä, Nanoscience Centerin eli nanotalon OKR:ssä, Jyväskylän yliopiston tiedekuntaneuvostossa (hallopedi), kemian laitoksen peruskorjauksen työryhmässä ja kemian infraryhmässä.

  Jos jokin seikka opetuksessa ansaitsee mielestäsi erityisiä ruusuja tai risuja, voit lähestyä Radikaalin hallitusta sähköpostitse. Viemme viestiä eteenpäin laitoksen henkilökunnalle, halutessasi myös täysin anonyymisti.

  Radikaalilla on myös sähköinen palautelaatikko jonne voi laittaa yleistä palautetta.

  Kulukorvaus

  Tästä linkistä tai alla olevasta QR-koodista pääsee kulukorvauslomakkeeseen, jonka täyttämällä ja liittämällä lomakkeelle SELKEÄN kuvan/muun tiedoston kuitista saat korvauksen maksusta, jonka olet suorittanut Radikaalin puolesta.

  Koppi

  Kemian opiskelijoiden olohuoneena toimivalta Kopilta (YK135) löytyy päivästä toiseen tasokasta vaihtelevan laatuista juttuseuraa. Kopilta avautuva viehättävä järvimaisema rentouttaa mukavasti opintokiireiden keskellä, lomassa ja aikana.

  Kahvittelun, tsatsin (epäilyttävästi yatzya muistuttava noppapeli) ja ristiseiskan ohessa voi myös yrittää tehdä demotehtäviä. Kopilta löytyy tietokone, kahvinkeitin, vedenkeitin, jääkaappi, mikroaaltouuni sekä pehmoiset sohvat. Lisäksi hyllystä löytyy vanhoja kurssikirjoja sekä tenttikansio. Koppia rauhallisempaa opiskelutilaa tarvitsevalle suositellaan laskaritilaa (YE301) tai kirjastoa. Lisää tietokoneita löytyy laitoksen mikroluokasta (YF303).

  Näkymä kopille ovelta päin Näkymä koppiin seinältä päin