Radikaali

Toiminta

Jyväskylän yliopiston kemistit ry:n eli Radikaalin on Jyväskylän yliopiston kemian opiskelijoiden ainejärjestö. Järjestön tarkoituksena on toimia kemistien ja kemian opiskelijoiden yhdyssiteenä, edistää ja tukea kemian opiskelijoiden tieteellistä ja ammatillista kehitystä, sekä toteuttaa edunvalvontaa opintoasioihin liittyen ja järjestää harrastustoimintaa. Radikaali järjestää esitelmätilaisuuksia, keskustelutilaisuuksia, opintoretkiä (yleisemmin Jyväskylän alueella ja muualla Suomessa), illanviettoja ja muita vapaa-ajan tapahtumia sekä julkaisutoimintaa.

Järjestettävät tapahtumat löytyvät uusimmasta sähköpostilistalle (radikaali@lists.jyu.fi) lähetetystä kuukausi- tai viikkotiedotteesta. Lisäksi julkaisemme Ruisku-lehteä, ylläpidämme ainejärjestön Koppia (YK135) ja pidämme huolta opiskelijoiden edun ajamisesta kemian laitoksen päätöksissä.

 • Tapahtumien ilmoittautumisehdot
 • Yhdistyksen säännöt
 • Ainejärjestönauhaohje
 • Jäsenrekisteriseloste
 • Opiskelijoiden edunvalvonta

  Radikaali toimii kemian laitoksen henkilökunnan kanssa yhteistyössä tuomalla opiskelijoiden mielipiteitä ja näkökulmia ilmi kehityskeskusteluissa sekä päätöksenteossa. Radikaalilla on opiskelijajäsen mm. kemian laitoksen OKR:ssä (opetuksen kehitysryhmässä), matemaattis-luonnontieteellisen OKR:ssä, Nanoscience Centerin eli nanotalon OKR:ssä, Jyväskylän yliopiston tiedekuntaneuvostossa (hallopedi), kemian laitoksen peruskorjauksen työryhmässä ja kemian infraryhmässä.

  Jos jokin seikka opetuksessa ansaitsee mielestäsi erityisiä ruusuja tai risuja, voit lähestyä Radikaalin hallitusta sähköpostitse. Viemme viestiä eteenpäin laitoksen henkilökunnalle, halutessasi myös täysin anonyymisti.

  Liikuntavuoro

  Liikuntavuorot järjestetään tiistaisin klo 17-18 Vivecan salissa 002. Vuorolla pelataan tyypillisesti vuoroviikottain sählyä tai futsalia. Lisätietoa saa Radikaalin liikuntavastaavalta (Elias) ja viikottaisista liikuntasähköposteista.

  Koppi

  Kemian opiskelijoiden olohuoneena toimivalta Kopilta (YK135) löytyy päivästä toiseen tasokasta vaihtelevan laatuista juttuseuraa. Kopilta avautuva viehättävä järvimaisema rentouttaa mukavasti opintokiireiden keskellä, lomassa ja aikana.

  Kahvittelun, tsatsin (epäilyttävästi yatzya muistuttava noppapeli) ja ristiseiskan ohessa voi myös yrittää tehdä demotehtäviä. Kopilta löytyy tietokone, kahvinkeitin, vedenkeitin, jääkaappi, mikroaaltouuni sekä pehmoiset sohvat. Lisäksi hyllystä löytyy vanhoja kurssikirjoja sekä tenttikansio. Koppia rauhallisempaa opiskelutilaa tarvitsevalle suositellaan laskaritilaa (YE301) tai kirjastoa. Lisää tietokoneita löytyy laitoksen mikroluokasta (YF303).

  Näkymä kopille ovelta päin Näkymä koppiin seinältä päin