Radikaali

Hallitus 2023

Titteli Yhteystiedot Kuva
Puheenjohtaja Lauri Laitinen
leelaiti@student.jyu.fi
Moro moro! Oon tosiaan Lauri ja tulin tänne Jyväääskyllään kemiaa ja nanotieteitä opiskelemaan legendaarisen Oravanhäntä - baarin kotikaupungista, eli Espoosta. Ainiin ja olen vuoden 21 fuksi. Pj:nä mun hommiin kuuluu vaikka ja mitä, mutta tärkeimpänä on teidän rakkaiden radikaalilaisten edunvalvonta. Yhteyttä muhun voi ottaa tapauksessa kuin tapauksessa. Jos en jossain tapahtumassa jostain kumman syystä ole, niin mut voi muuten löytää joko baarista, kopilta tai MCK:lta (=Minna Canthin kadulta). Vapaa-aikani tuhlaan joko juomalla (kahvia tai jotain muuta), salilla tai sählyä valmentamalla. Törmäillään ja semmosta jännää!
Varapuheenjohtaja Jawad el Hamrou
jawad.m.elhamrou@student.jyu.fi
Terve! Olen Jawad ja nautin elämästä Jyväskylässä nyt viidettä vuotta, hallituspuuhissa toista kertaa. Tämä hallituskausi mennään tittelillä varapuheenjohtaja, eli tuen Lauria ja vähän kaikkia muitakin käytännön puuhissa, sekä esimerkiksi edustustehtävissä. Tykkään istua revossa kemistien kanssa ja pelailla koneella. Sali on kans iha ok puuhaa. Ja vappu kans. Tänne eksyin joskus puolivahingossa kauniin ja rauhallisen Vantaan hellästä huomasta, enkä voisi olla tyytyväisempi päätöksen suhteen. Tykkään soveltavasta kemiasta, mutta myös opettajanpätevyys taitaa tässä tulla kaupanpäällisinä. Kivaa kun on valinnanvaraa!
Taloudenhoitaja Elisa Tirkkonen
elmaelti@student.jyu.fi
Hellou! Kuluvana hallituskautena huolehdin raha- ja talousasioista, sekä ylläpidän jäsenrekisteriä. Olen ensimmäistä kertaa hallitushommissa ja luonnollisesti myös tässä pestissä. Täällä kemialla taisin aloittaa vuonna 21. Minut löytää arkena todennäköisesti Ylistöltä tai Mattilanniemestä jostain, mutta muille ajankohdille on hankalampi antaa tarkkoja koordinaatteja, sillä tykkään tehdä sitä sun tätä vähän missä sattuu. Jos kaipaat ajatuksia Radikaalin talousasioihin, vertaistukea opiskeluun tai jos vaikka haluat puhua elämän suurista kysymyksiä voin taatusti kehitellä jotakin vääriä vastauksia. Yst. Elisa
Sihteeri Anna Luttinen
vianonlu@student.jyu.fi
Tervehdys! Olen savolaislähtöinen peruskemisti sekä tänä vuonna Radikaalin pöytäkirjojen ja sähköpostilistojen valtias. Minut löytää kokouksista läppärin takaa, arkisin kopilta kahvinjuonnista ja tapahtumista yleisenä jokapaikanhöylänä. Juttelemaan saa tulla, asiasta tai vierestä!
Edunvalvonta- ja hyvinvointivastaava, Häirintäyhteyshenkilö Samu Saarainen
samkalsa(at)student.jyu.fi
Huomenta :) Olen Samu, ja täällä taas kerran hallitukseen päätyneenä. Paikalla Kotkan poikii, vieläkin ilman siipii. Opinnot menevät jo viidennen vuoden kohdalla (vuosikerta 18), eli vielä saattaa nähdä muutaman kerran laitoksella palloilemassa ja aiheuttamassa hämminkiä kysymällä miten menee. Opintolinjalta olen nanokemisti ja sivussa hieman psykologiaa käytynä. Löytyy siis tietoa siitä ainakin millaisia kursseja ennen on ollut, ja miten näistä selvitään. Vapaa-aikaa tuhlaantuu kemistien kanssa revossa ja muissa tapahtumissa sekä kotona projektien parissa tietokoneella pelaamisen ohessa. Jos löytyy huolia, murheita tai turhia toiveita niin tule kertomaan, kuuntelen mielelläni :).
Yritysyhteistyövastaava Lauri Ijäs
ijaslaii@student.jyu.fi
Terve! Oon Lauri kotoisin Järvenpäästä ja nyt kolmatta vuotta Jypikylässä kemiaa opiskelemassa. Oon ekaa kertaa hallitushommissa ja mun tehtäviin kuuluu esimerkiksi yritysten kanssa yhteistyön tekeminen ja toivottavasti rahan kerääminen yrityksiltä radikaalin kassaan. Toinen tärkeä tehtävä on haalareiden hommaaminen uusille fukseille. Muhun saa olla yhteydessä, jos siltä tuntuu ja mut löytää useimmiten toimistolta eli himasta tai revosta!
Tapahtumakoordinaattori Laura Kelottijärvi
kelottla@student.jyu.fi
No moi! Olen Laura, kandiksi valmistuva kemisti. Eli kolme vuotta jo tarponut Jyväskylän mäkiä ylös ja alas. Vapaa-ajalla tykkään nukkua, käydä salilla ja istumassa iltaa hyvässä seurassa. Viime vuonna toimin hallituksessa tapahtumavastaavana ja nyt olen siirtynyt koordinointihommiin. Jos mielessä on mitään tapahtumiin liittyen, niin minuun voi olla yhteydessä! Myös ihan muuten vain saa tulla höpöttelemään, olen arkena yliopistolla ja Radin tapahtumissa.
Tapahtumavastaava Reeta Laitinen
releemla@student.jyu.fi
Moikku! Mun nimi on Reeta ja oon eksyny tänne Tampereelta. Oon fuksi ja opiskelen kemian lisäks bilsaa. Tapahtumavastaavana järjestän tapahtumia ja siivoon teidän oksennuksia niiden jälkeen (mielummin en joten olkaa nätisti). Mulle voi siis kertoa tapahtumatoiveita tai oikeestaan ihan mitä haluaa. Vapaa-ajalla mut löytää todennäköisimmin salilta, syömästä tai välttelemästä koulutehtäviä. Yliopistolle raahaudun vaan pakon edessä (oon laiska), joten kiinni saa sähköpostilla, viestillä, slaidaamalla dm tai vaikka kirjekyyhkyllä ennemmin kun törmäämällä kampuksella. Tapahtumissa nähdään!
Tapahtumavastaava Pinja Jousinen
pinemijo@jyu.fi
Helium jodi! Mun nimi on Pinja ja kotoisin oon Varsinais-Suomesta, mutta tässä välissä on tultu asuttua vähän kaikkialla. Jyväskylään saavuin juuri näitä opintoja varten 2022 eli olen ihan uunituore kemian fuksi. Fuksisyksyllä päädyin innostumaan ainejärjestö jutuista ja hallitukseen osallistuin jo silloin toimihenkilönä ja nyt viimein ihan virallisena tapahtumavastaavana. Hommina siis järjestää niitä tapahtumia ja siivota jäljet, mutta erityisesti olla niissä paikalla! Me tapahtumavastaavat ollaa siellä myös teitä ihania Radikaaleja varten, jos just sinä iltana ei oma tuttu kaveri lähde mukaan. Arki menee mulla vielä suurimmaksi osaksi omaa opiskelutaktiikkaa hakiessa, joten vapaa-ajan riennot keskittyy vain tapahtumiin. Kotona mun kanssa hengailee myös Elli-pupu joka on mun elämäni valo. Mulla on vahva elukka tausta, joten jos sun koira, marsu, käärme tai lintu tarvitsee hoitajaa, ota yhteyttä. Vapaalla kulutan sohvannurkkaa ja käyn sarjoja läpi noin jokaisesta suoratoistopalvelusta. Tavataan kopilla tai tapahtumissa!
Tapahtumavastaava
Vuosijuhlakoordinaattori
Sara Nikulainen
nikulasa@jyu.fi
Moikka! Oon Sara ja kotoisin Mikkelistä. Tähän liittyen en haluu kuulla yhtää Mikkeli-kikkeli-vitsiä, koska oon saanu niistä tarpeekseni. Opiskelen täällä Jyväskylässä kemian lisäksi bilsaa ja kuulun 21 fukseihin. Tapahtumavastaavana suunnittelen, ideoin ja järjestän tapahtumii. Vujukoordinaattorina suunnittelen vujuja ja huolehdin niiden järjestämisestä, mutta pidän myös kokouksii, huolehdin vujubudjetista ja jaan vastuuta/työtehtävii muille. Mulle voi tulla juttelee ja mulle voi laittaa viestii mistä vaa. Mut löytää yleensä tapahtumien lisäks kampukselta, Kuokkalan tai keskustan alueelta pyörimästä. Vapaa-ajalla otan rennosti kotona. Tykkään myös laittaa ruokaa, kattoo sarjoi/leffoi ja lukee kirjoja. Sarja/leffamausta sen verran et oon aikamoine fantasianörtti eli hyvinä keskustelun avaajina toimii mm. Harry Potter ja Marvel. Nähää ja tavataa! :)
Webvastaava Sarianna Saastamoinen
sasaasta@student.jyu.fi
Eli tosiaan oon Saru ja mulle napsahti tälle hallituskaudelle tää webvastaavan pesti, eli päivittelen meidän nettisivuja ja hoidan muut tarvittavat webhommat. Oon viidennen vuoden normikemisti (fuksi 18) ja alun perin kotoisin Pohjois-Savosta tuolta jumalan selän takaa paikkakunnalta nimeltä Kiuruvesi. Vapaa-aika menee lähinnä kavereiden kanssa pelatessa, musiikkia kuunnellessa ja jotain muuta jännää tehdessä. Tykkään kans ravata festareilla/muissa ajankohtaisissa reiveissä. Kofeiinipitoisten juomien (-kahvi hyi) suurkuluttaja sekä kalja maistuu kans määrissä. Mut löytää yleensä radin tapahtumista, niin saa tulla juttelee :D
Mediavastaava Siru Huurre
sahuurre@jyu.fi
Heipä hei! Mä oon Siru ja tuun tuolta ihanasta Kainuun korvesta eli Kajjaanista. Oon vasta pikkune fuksi 22 ja meen perus kemian linjalla. En tiiä, mikä musta tulee isona, mutta toivottavasti ei pelkkä puistokemisti. Hain lähinnä tätä mediavastaavan hommaa, koska halusin fuksipassiin suoritusmerkinnän, mutta en ainakaan toistaiseksi ole katunut hetkellistä mielijohdettani. :D Pääasiallisesti toimin Ruisku lehden päätoimittajana, joten jos löytyy kiinnostavaa juttua, mistä haluaisit kirjoittaa, niin saa olla vapaasti muhun yhteydessä. Voi kyllä ottaa yhteyttä muustakin syystä, on sitten asia mikä tahansa. Jos et uskalla viestillä laittaa niin kasvotustenkin voi tulla juttelemaan. Minut luultavimmin voit bongata tapahtumista tai kopilta. :)
Mediavastaava Siina Jauhiainen
siijuuja@student.jyu.fi
Moikka! Mää oon Siina ja lähin tälle kaudelle hallitukseen Sirun mukaan mediavastaavaks elikkä pääasiassa laittelen someen jotain sisältöö ja auttelen ruiskuhommissa. Muutin viime syksynä tuolta Kuopiosta tänne Jyväskylään eli oon siis tän vuoden fukseja. Vapaa-ajalla tykkään nukkua, syödä, nähä kavereita, urheilla välillä ja käyä erilaisissa tapahtumissa, joten niissäpä nähään!

Toimihenkilöt

Toimihenkilöt ovat hallituksen ulkopuolisia vapaaehtoisia jäseniä, jotka hoitavat määrättyä pestiä ilman hallinnollisia velvoitteita. Otathan heihin yhteyttä vain toimenkuvaan liittyvissä asioissa!

Kuka Mitä Sähköposti
Santeri Neuvonen Koppimestari santeri.e.neuvonen(at)student.jyu.fi

Mukaan Radikaalin hallitukseen

Syyskokouksessa, joka järjestetään vuosittain joskus loka-marraskuussa, valitaan Radikaalille uusi hallitus. Jotta Radikaalin toiminta jatkuu ja kehittyy tulevaisuudessakin, tarvitaan hallitukseen mukaan myös fukseja ja muita uusia tekijöitä, ja mukaan lähtee yleisemmin pari kolme rohkeaa. Hallitus on hieno tapa tutustua uusiin ihmisiin ja päästä vaikuttamaan asioihin. Lisäksi hallituspesti on mainio mahdollisuus oppia jotain uutta. Mukaan lähtemistä ei kannata jännittää, sillä uusille tekijöille järjestetään hallituksenvaihtokaronkka, jossa edellisen vuoden hallitus kouluttaa jatkajilleen pestinsä tärkeimmät asiat. Hallituksen vastuualueet voi lokeroida neljään eri tehtävään, joista eniten omana tiiminään toimii tapahtumatiimi.

Hallintotiimi vastaa yhdistyksen toiminnan koordinoimisesta, kokousten järjestämisestä ja koolle kutsumisesta sekä yhdistyksen paperitöiden, kirjanpidon ja talouden hoitamisesta. Tiimin toimintaa koordinoi puheenjohtaja, jonka lisäksi siihen kuuluvat sihteeri, varapuheenjohtaja ja taloudenhoitaja.

Edunvalvonta- ja hyvinvointityö on opiskelijoiden kannalta hallituksen tärkeimpiä tehtäviä, vaikka se toimiessaan onkin usein näkymätöntä. Tämänhetkisessä hallituksessa edunvalvonnan asioista on pääasiassa vastuussa varapuheenjohtaja, sekä joukko muita hallistuslaisia ja toimihenkilöitä, jotka ovat ottaneet vastuuta osakseen. Tämän tiimin tehtävä on pitää yhteyttä kemian laitokseen, yliopiston hallintoon sekä JYY:hyn, sekä varmistaa, että kemian opiskelijoita edustetaan kaikissa sellaisissa yliopiston, tiedekunnan tai JYY:n hallinnollisissa elimissä, jotka vaikuttavat kemian opiskelijoiden elämään ja opiskeluun. Tällaisia ovat muun muassa kemian laitoksen opetuksen kehitysryhmä, tiedekuntaneuvosto ja JYY:n valiokunnat.

Media- ja julkaisutyö kattaa yhdistyksen ja hallituksen toiminnan tiedottamisesta niin sähköpostilistalla, nettisivuilla kuin muillakin asiaankuuluvilla kanavilla. Tämän lisäksi tehtäviin kuuluu edellä mainittujen tiedotuskanavien ylläpito sekä Radikaalin julkaisuista vastaaminen. Julkaisuista tärkein on Radikaalin oma ainejärjestölehti Ruisku, jonka tekemiseen kasataan iloinen tiimi taittajia ja jutuntekijöitä. Tämän lisäksi Radikaali osallistuu Vaihtoehtoisen opiskeluoppaan (VOPAS) julkaisemiseen yhdessä muiden matemaattis-luonnontieteellisten ainejärjestöjen kanssa.

Tapahtumatiimi vastaa tapahtumien ja muiden vastaavien tilaisuuksien suunnittelemisesta ja toteuttamisesta. Tiimi vastaa järjestelyistä joita vaaditaan Radikaalin jäsenten osallistumiseen suuriin kansallisiin opiskelijatapahtumiin, kuten Luonnontieteellinen jouluristeily ja Kauppakadun approbatur. Tiimi vastaa myös excujen, eli opintomatkojen toteuttamisesta. Tapahtumatiimi sisältää kolme tapahtumavastaavaa ja tapahtumakoordinaattorin, joka nimensä mukaisesti koordinoi tiimiä.