Radikaali

Hallitus 2024

Titteli Yhteystiedot Kuva
Puheenjohtaja Lauri Laitinen
leelaiti@student.jyu.fi
Moro moro! Oon tosiaan Lauri Laitinen, vuoden 21 fuksi ja oon alunperin Espoosta. Espoohan on vieläkin kuuluisa Bar Oravanhännästä, kannattaa siellä kävästä. Mun tärkein tehtävä puheenjohtajana on rakkaiden radikaalien edunvalvonta, mutta siinä lisänä on vaikka ja mitä kiinnostavaa sekä haastavaa settiä! Muhun voi ottaa yhteyttä millon vaan, oli sitten huolia, murheita, hyviä uutisia tai baarikutsuja. Muthan tosiaan löytää joko Ylistöltä tai keskustasta. Keskustassa sijaitsee meikäpoijjan kämppä sekä suosikkibaarit. Törmäillään ja muista pitää hauskaa! Keskustagäng.
Varapuheenjohtaja Essi Lampinen
lampiemw@jyu.fi
Moikka! Oon Essi, fuksi 22 ja aina asunut täällä Jyväskylässä. Saa tulla hihasta nykäseen jos missään ikinä törmää oli sitten yliopistolla tai vapaa-ajalla, ja kysyä mitä ikinä mieltä painaa. Myöskin sähköpostia saa laittaa milloin vain! Toimin toistaiseksi myös Radikaalin verenluovutusyhteyshenkilönä joten saa kysyä myös vinkkejä luovuttamiseen! Näkyillään!
Taloudenhoitaja Jessica Tikkaoja
jtikkaoj@jyu.fi
Päivää! Moon Jessica 23 fuksi, joka on käynyt avoimessa kemian perusopinnot, joten mua näkee enimmäkseen kakkos vuoden kursseilla ja labroissa. Oon kotoosin lakeuksien keskeltä Ilmajoelta Etelä-Pohjanmaalta. Mun päivät kuluu enimmäkseen yliopistolla, käsitöitä tehdessä ja tapahtumissa. Yleensä oon pikku tapsa Veeran kanssa viilettämässä liian suurella vauhdilla. Tapahtumissa, mut tunnistaa jouluvaloista haalareissa ja karvanopista. Kotona ollessa vietän aikaa viiden kisun ja villakoiran kanssa. Oon sellainen mummo sielu haaveilen aina uusista pitsiverhoista. Mun paha tapani on se, etten muista kauheasti ihmisten nimiä :) Kuitenkin tästä puutteesta huolimatta, kuten muillekkin hallituslaisille niin minullekin saa tulla puhumaan iloista ja suruista. Erityisesti lemmikeistä saa aina höpöttää mun kans. Tervetuloa kahville ja tervehtimään kisuja ja villakoiraa.
Sihteeri Antti Laajalahti
anellaaj@jyu.fi
Terve! Oon Antti, Laihialta lähtöisin oleva vuoden 23 fuksi. Pöytäkirjojen kirjoittamisen ja roskapostin lukemisen ohella tykkään käyttää mun vapaa-ajan kahvin juontiin, tapahtumissa pyörimiseen, videopeleihin sekä musiikin kuunteluun ja soittamiseen. Yhteyttä saa ottaa mistä vaa, eiköhän me keskustelu saada aikaiseksi. Nähdään tapahtumissa ja kopilla!
Edunvalvonta- ja hyvinvointivastaava, Häirintäyhteyshenkilö Eveliina Viitasalo
eaviitxs@student.jyu.fi
Helou bestie! Mä oon Eve, viidennen vuoden peruskemisti (fuksi 19) ja alunperin lähtöisin Nokialta. Oon ensimmäistä kertaa mukana hallituksessa ja tänä vuonna toimin edunvalvonta- ja hyvinvointivastaavana, sekä häirintäyhteyshenkilönä eli saatan muutamaan otteeseen kysellä teiltä, että miten menee. Tapahtumista mut löytää lähestulkoon aina säheltämästä hattu päässä. Vapaa-aika kuluu tapahtumien lisäks kavereiden kanssa tai bujoilun parissa. Jos on huolia, murheita tai muuten vaan länkytettävää niin mut löytää hyvin usein kopilta, mutta kiinni saa myös whatsappin tai sähköpostin välityksellä.
Yritysyhteistyövastaava Tomi Salo
tomi.r.salo@student.jyu.fi
Terve! Mun nimi on Tomi ja oon ensimmäisen vuoden kemian opiskelija täällä iki-ihanassa J-townissa. Kotoisin olen savosta päin, Kuopion suunnilta, ja mielenkiinnon kohteisiin kuuluu esimerkiksi urheilu, videopelit ja leffat. Tälle hallituskaudelle ryhdyin yrkän hommiin ja mun päähommana on yritysten ja muiden toimijoiden kanssa yhteistyön tekeminen sekä suhteiden ylläpitäminen, myös tulevien fuksien haalareiden hankkiminen kuuluu meikäläisen työtehtäviin. Muhun voi olla vapaasti yhteydessä, niin virallisemmissa asioissa kuin asian vierestäkin. Todennäköisimmin mut löytää Ylistöltä tai joltain muulta kampukselta, liikuntapaikoista tai tapahtumista (näistä varsinkin). Näkyillään!
Tapahtumakoordinaattori Pinja Jousinen
pinemijo@student.jyu.fi
Helium jodi! Mun nimi on Pinja ja kotoisin oon Varsinais-Suomesta, mutta tässä välissä on tultu asuttua vähän kaikkialla. Jyväskylään saavuin juuri näitä kemian opintoja varten 2022 eli olen tokan vuoden opiskelija. Hallituksessa olin viime vuonna tapahtumavastaavana ja nyt sitten tapahtumakoordinaattorina. Hommina siis järjestää niitä tapahtumia ja siivota jäljet, mutta erityisesti olla niissä paikalla! Me tapsat ollaa siellä myös teitä ihania Radikaaleja varten, jos just sinä iltana ei oma tuttu kaveri lähde mukaan. Päivät menee mulla suurimmaksi osaksi opiskelu ja hallitus jutuissa. Rankat työt vaatii rankat huvit ja mut voitkin löytää lähes jokaisesta meijän tapahtumasta. Tavataan kopilla tai tapahtumissa!
Tapahtumavastaava Elsa Vänttinen
elmavant@student.jyu.fi
Moiksu! Oon Elsa ja vuoden -22 fuksi. Alunperin oon Heinävedeltä Itä-Suomesta ja nykyään asustelen Kuokkalan suunnilla. Toimin tosiaan jo toista vuotta tapsana ja siinä parasta on tietenkin tapahtumien järkkääminen ja niissä käyminen! Mun kiinnostuksen kohteet vaihtuu usein, mutta tällä hetkellä tykkään piirtää ja leipoa. Lisäksi puuhailen arjessa paljon mun koiran kanssa, jota voi nähdä myös Radin ulkotapahtumissa! Mut voi tosiaan löytää useimmiten Kuokkalan suunnilta ja tapahtumista sekä välillä Ylistöllä, kun jaksan sinne raahautua. Tapahtumissa saa tulla rohkeasti juttelemaan ja mulle voi laittaa myös viestiä tai sähköpostia asiasta kun asiasta. Nähdään tapahtumissa!
Tapahtumavastaava Veera Mäentaus
vtmaenta@jyu.fi
Moikka! Mä oon Veera, tämän vuoden fuksi. Oon lähtösin Turust tois pualt jokkee. Alunperin muutin tänne biologian opintojen takia, mutta jotenkin päädyin tänne kemian puolelle. Voitte tulla juttelee tapahtumista tai ihan mistä vaan. Mua näkee yliopistolla, shoppailemassa keskustassa ja tapahtumissa. Yleensä mut löytää samasta paikasta kuin rahakirstun emännän Jessican. Jos näet vaaleanpunaiseen pukeutuneen blondin tontun niin se on todennäköisesti minä.
Tapahtumavastaava
Sara Nikulainen
nikulasa@student.jyu.fi
Moikka! Oon Sara Nikulainen, vuoden 21 fuksi ja kotoisin Mikkelistä. Tapsana järjestän, suunnittelen ja ideoin tapahtumia. Jos niistä haluaa antaa palautetta tai sulla on jokin idea ni, voit tulla kertoo sen mulle. Lisäksi vastaan tapahtumien viihtyvyydestä ja siitä, että kaikilla on siellä kivaa. Mut voi löytää kampukselta, tapahtumista ja Kuokkalasta pyörimästä. Mulle voi myös laittaa viestii tai sähköpostii, jos on jotai asiaa. Nähää! :)
Webvastaava Sarianna Saastamoinen
sasaasta@student.jyu.fi
Eli tosiaan oon Saru ja oon webvastaava, eli päivittelen meidän nettisivuja ja hoidan muut tarvittavat webhommat. N:nnen (6 lmao) vuoden kemisti (fuksi 18), ja kofeiinipitoisten juomien (-kahvi hyi) suurkuluttaja. Oispa gradu valmis. Myös kalja <3
Mediavastaava Siru Huurre
sahuurre@student.jyu.fi
Heipä hei! Mä oon Siru, fuksi 22, perus kemisti ja kotoisin tuolta ihanasta Kainuun korvesta eli Kajaanista. Tämä on toinen vuosi kun minut on mediavastaavaksi ristitty, mutta toimin silti edelleen pääsääntöisesti Ruisku lehden päätoimittajana. Jos siis löytyy kiinnostavaa juttua, mitä haluaisit lukea tai kirjoittaa, niin minuun voi vapaasti olla yhteydessä. Ruiskutiimiin pääsee mukaan kaikki halukkaat! Voi kyllä ottaa yhteyttä muustakin syystä, on sitten asia mikä tahansa. Minut saa kiinni sähköpostilla, wapilla ja kasvotusten luultavimmin kopilta tai radin tapahtumista. Törmäillään!
Mediavastaava Elina Hukkanen
hukkanem@jyu.fi
Helou! Elina tosiaan ja tämän vuoden fukseja, joka suoritteleepi peruskemistin opintoja vaihtelevalla (ihan ok) menestyksellä. Vapaa-aikaan kuuluu kuntosali ja käsityöt sekä ahkera tapahtumissa käyminen. Mut voi löytää Ylistöltä tai keskustasta, ja aina saa tulla vaihtamaan kuulumisia mikäli mieli tekee. Ensimmäiseksi hallitushommaksi järjestin itteni mediavastaavaksi, eli somea päivittelen ja jeesailen Sirua ruiskun kanssa tarpeen vaatiessa. Saa olla yhteydessä asiasta kun asiasta ja autan parhaani mukaan sua etiäppäin. P.S. Muista käydä meijän tapahtumissa!

Toimihenkilöt

Toimihenkilöt ovat hallituksen ulkopuolisia vapaaehtoisia jäseniä, jotka hoitavat määrättyä pestiä ilman hallinnollisia velvoitteita. Otathan heihin yhteyttä vain toimenkuvaan liittyvissä asioissa!

Kuka Mitä Sähköposti
Juho Jormalainen Koppimestari jvjormal(at)student.jyu.fi
Terve! Moon Juho, Seinäjokinen Pohojanmaan poika. Olen tuore kemian opiskelija, fuksi 23, täällä Jyväskylän yliopistolla. Olen Radikaalin uusi koppi-ISäNTä (muistakaa se!), ja vastaan ainejärjestön oman tilan, Kopin, siisteydestä, yleisestä järjestyksestä ja kahvinkeittimen kunnosta. Vilkkaan jos itsestäni jotain jaan, vapaa-ajallani tykkään kuunnella ja soitella musiikkia (tätä kirjoittaessa soi taustalla säännöllisesti Nujabes, Alice in Chains, Gorillaz ja Pink Floyd), pelailla niin video- kuin lautapelejä ja laittaa ruokaa. Olen ateisti, mutta kofeiini on ainoa jumala, jonka tunnustan, on se sitten Red Bullia tai kahvia. Tämän takia kannustankin tuomaan kopille kolehdin kahvipaketin muodossa, ja ottamaan osaa osaa Kopin Kahvinjuonti-instituution ehtoolliseen! Rakastan saunomista, joten minut löytää lähes 100%-varmuudella Radikaalin saunatapahtumista. Revotiistaissa käyn vähän harvemmin silloin kun kerkiän, joten parhaiten minut tavoittaa joko whatsapin kautta( jos minun puhelinnumeroni löydät Radikaalin omista ryhmistä), sähköpostilla tai tietenkin kopilla, missä olen suurimman osan ajastani, kun en ole luennoilla tai kotona.

Mukaan Radikaalin hallitukseen

Syyskokouksessa, joka järjestetään vuosittain joskus loka-marraskuussa, valitaan Radikaalille uusi hallitus. Jotta Radikaalin toiminta jatkuu ja kehittyy tulevaisuudessakin, tarvitaan hallitukseen mukaan myös fukseja ja muita uusia tekijöitä, ja mukaan lähtee yleisemmin pari kolme rohkeaa. Hallitus on hieno tapa tutustua uusiin ihmisiin ja päästä vaikuttamaan asioihin. Lisäksi hallituspesti on mainio mahdollisuus oppia jotain uutta. Mukaan lähtemistä ei kannata jännittää, sillä uusille tekijöille järjestetään hallituksenvaihtokaronkka, jossa edellisen vuoden hallitus kouluttaa jatkajilleen pestinsä tärkeimmät asiat. Hallituksen vastuualueet voi lokeroida neljään eri tehtävään, joista eniten omana tiiminään toimii tapahtumatiimi.

Hallintotiimi vastaa yhdistyksen toiminnan koordinoimisesta, kokousten järjestämisestä ja koolle kutsumisesta sekä yhdistyksen paperitöiden, kirjanpidon ja talouden hoitamisesta. Tiimin toimintaa koordinoi puheenjohtaja, jonka lisäksi siihen kuuluvat sihteeri, varapuheenjohtaja ja taloudenhoitaja.

Edunvalvonta- ja hyvinvointityö on opiskelijoiden kannalta hallituksen tärkeimpiä tehtäviä, vaikka se toimiessaan onkin usein näkymätöntä. Tämänhetkisessä hallituksessa edunvalvonnan asioista on pääasiassa vastuussa varapuheenjohtaja, sekä joukko muita hallistuslaisia ja toimihenkilöitä, jotka ovat ottaneet vastuuta osakseen. Tämän tiimin tehtävä on pitää yhteyttä kemian laitokseen, yliopiston hallintoon sekä JYY:hyn, sekä varmistaa, että kemian opiskelijoita edustetaan kaikissa sellaisissa yliopiston, tiedekunnan tai JYY:n hallinnollisissa elimissä, jotka vaikuttavat kemian opiskelijoiden elämään ja opiskeluun. Tällaisia ovat muun muassa kemian laitoksen opetuksen kehitysryhmä, tiedekuntaneuvosto ja JYY:n valiokunnat.

Media- ja julkaisutyö kattaa yhdistyksen ja hallituksen toiminnan tiedottamisesta niin sähköpostilistalla, nettisivuilla kuin muillakin asiaankuuluvilla kanavilla. Tämän lisäksi tehtäviin kuuluu edellä mainittujen tiedotuskanavien ylläpito sekä Radikaalin julkaisuista vastaaminen. Julkaisuista tärkein on Radikaalin oma ainejärjestölehti Ruisku, jonka tekemiseen kasataan iloinen tiimi taittajia ja jutuntekijöitä. Tämän lisäksi Radikaali osallistuu Vaihtoehtoisen opiskeluoppaan (VOPAS) julkaisemiseen yhdessä muiden matemaattis-luonnontieteellisten ainejärjestöjen kanssa.

Tapahtumatiimi vastaa tapahtumien ja muiden vastaavien tilaisuuksien suunnittelemisesta ja toteuttamisesta. Tiimi vastaa järjestelyistä joita vaaditaan Radikaalin jäsenten osallistumiseen suuriin kansallisiin opiskelijatapahtumiin, kuten Luonnontieteellinen jouluristeily ja Kauppakadun approbatur. Tiimi vastaa myös excujen, eli opintomatkojen toteuttamisesta. Tapahtumatiimi sisältää kolme tapahtumavastaavaa ja tapahtumakoordinaattorin, joka nimensä mukaisesti koordinoi tiimiä.