Radikaali

Ainejärjestönauhaohje

  1. Radikaalilla on ainejärjestönauha, jota käytetään akateemisissa juhlatilaisuuksissa ja yhdistystä edustettaessa. Nauhaa kannettaessa pukeutumisen tulee olla tilaisuuden ja nauhan arvolle sopiva, pukukoodin ollessa vähintään cocktail.
  2. Radikaalin ainejärjestönauha on 25 mm leveä ja sen värit ovat punainen ja valkoinen. Nauhan pohjaväri on punainen ja siinä on kolme valkoista raitaa. Keskimmäinen raita on leveydeltään 5 mm ja muut raidat ovat 2 mm levyisiä, 2 mm etäisyydellä keskimmäisestä, 6 mm:n etäisyydellä nauhan reunasta.
  3. Ainejärjestönauhaa voivat kantaa kaikki Radikaalin nykyiset ja entiset jäsenet, sekä kunniajäsenet. Radikaalin hallitus voi perustellusta syystä myöntää nauhan käyttöoikeuden myös muulle henkilölle. Nauhan hinta on 10 € ja pituus n. 60 cm.
  4. Miestapaisessa pukeutumisessa nauhaa kannetaan oikealta olkapäältä rinnan yli vasemmalle puolelle vyötäröä. Frakin kanssa nauhaa tulee kantaa liivin alla. Vapaammin pukeuduttaessa nauhaa tulee kantaa solmion ja mahdollisen liivin päällä. Naistapaisessa pukeutumisessa nauhaa kannetaan vasemmalta olkapäältä oikealle puolelle vyötäröä. Nauhaa voidaan myös kantaa ruusukkeena vasemmalla rintapielellä. Asun ollessa yksiolkaiminen oikealta puolelta, ruusuketta voi kantaa myös toisella puolella. Nauhan ei tule koskettaa paljasta ihoa.
  5. Radikaalin nauhaa voi kantaa myös muiden järjestö- ja kunnianauhojen kanssa. Radikaalin tilaisuuksissa Radikaalin nauhaa kannetaan ylimpänä, poikkeuksena kunnianauhat, jotka voivat olla Radikaalin nauhan yläpuolella. Muiden organisaatioiden tilaisuuksissa kantojärjestys määräytyy muiden soveltuvien ohjesääntöjen mukaisesti. Nauhaa tulee käyttää enintään kahden muun nauhan kanssa.