Opus ry

Jyväskylän yliopiston kirjallisuuden ainejärjestö

Opuksesta

Opus on Jyväskylän yliopiston kirjallisuutta opiskelevien opiskelijoiden ainejärjestö, jonka tarkoitus on edistää jäsentensä hyvinvointia kaikin mahdollisin tavoin. Opus perehdyttää uusia opiskelijoita opiskeluun, järjestää tapahtumia, juhlia ja retkiä, julkaisee ainejärjestölehti Naagaa ja valvoo kirjallisuuden opiskelijoiden etuja.

Liittyminen

Opuksen jäseneksi voi liittyä kuka tahansa kirjallisuutta pää- tai sivuaineena lukeva opiskelija maksamalla ikuisjäsenmaksun 10 euroa yhdistyksen tilille 800011-79417572 viitteellä 7896 (maksun saaja: ”Opus ry”). Jos maksun maksaja -kentässä on joku muu nimi kuin omasi, ilmoita siitä rahastonhoitajalle maksettuasi.

Miksi liittyä ainejärjestöön?

Varsinkin pääaineopiskelijoiden kannattaa ehdottomasti liittyä Opuksen jäseniksi mahdollisimman varhaisessa vaiheessa opiskelua. Jäsenyys ei velvoita mihinkään, mutta liittymällä saa erilaisia etuja.

Opuksen jäsenelle bileidenpääsyliput, retkille osallistuminen ja Naaga maksavat vähemmän, ja sen lisäksi yhdistys pystyy järjestämään sitä enemmän toimintaa, mitä enemmän sillä on varoja käytössään. Jäsenmaksun maksaneet saavat myös osallistua yhdistyksen päätöksentekoon, eli päättää, mitä jäsenmaksuilla tehdään. Opus ei tavoittele taloudellista voittoa, vaan kaikki varat käytetään kirjallisuuden opiskelijoiden yhteiseksi hyväksi.

Opus-aktiiviksi?

Jäsenmaksujen lisäksi ainejärjestö tarvitsee aktiivisia jäseniä. Mitä enemmän ihmisiä Opuksen toimintaa on suunnittelemassa ja toteuttamassa, sitä monipuolisempaa se on ja sitä paremmin se palvelee jäseniään. Aktiivisempaan ainejärjestötoimintaan pääset mukaan tulemalla kokoukseen tai ottamalla yhteyttä hallitukseen. Kokouksiin saa ja kannattaa tulla myös pelkästään haistelemaan meininkiä ja juttelemaan ajankohtaisista asioista.

Kaikki yhdistyksen jäsenet voivat myös pyrkiä marraskuun vuosikokouksessa Opuksen hallitukseen, johon tarvitaan yhteisten asioiden hoitamisesta kiinnostuneita ihmisiä. Hallitukseen kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, varasihteeri, rahastonhoitaja ja tiedotusvastaava sekä rivijäseniä. Opuksella on myös joukko epävirallisia vastaavia (ainakin tapahtuma-, liikunta-, kv-toiminta- ja KOPO/SOPO-vastaavat) (ks. Tehtävänkuvaukset).

Ainejärjestötoimintaan osallistuminen, hallituksen jäsenyys tai vastaavan toimi ei (www-vastaavaa ja kenties rahastonhoitajaa lukuun ottamatta) vaadi mitään taitoja, joita normaali-ihmisellä ei olisi – saati sitten ankaran pääsykokeen läpäisseellä kirjallisuudenopiskelijalla, joka jo lähtökohtaisesti kuuluu ihmiskunnan kermaan.


Päivitetty viimeksi 14.04.2009 00:37