Etusivu   Tiedotukset   Etuudet   Tentit   Seminaarit  
Linkit   Matkat   Hallitus   Yhdistys   Jäseneksi  

Diaario ry

Diaario ry on Jyväskylän yliopiston museologian opiskelijoiden ainejärjestö. Yhdistys on perustettu 18.4.1994 tukemaan jäsentensä opiskelumahdollisuuksia, yhteistoimintaa ja ammatillisia etuja sekä vaikuttamaan museologian opetukseen ja kulttuuripolitiikkaan.

Diaario järjestää vuosittain valtakunnallisia museologian seminaareja, opintomatkan tai pari eri puolille Suomea ja huvitoimintaa, josta ovat esimerkkeinä mm. pikkujoulut ja kevätillanvietot.


Hyvät Diaario ry:n jäsenet ja ainejärjestöstä kiinnostuneet henkilöt!

Diaarion toiminta on nyt virallisesti lopetettu 25.11.2013 järjestetyssä yhdistyksen kokouksessa. Ainejärjestön purkamisen puolesta äänestettiin kokouksessa yksimielisesti äänin 7-0. Selvitysnaiset on valittu ja yhdistys toimii tästä eteenpäin vain niiltä osin, että lopulliset arkistointi- ja talousasiat saadaan hoidettua. Diaarion rahat on testamentattu Taikun ainejärjestö Corpus ry:lle, joka käyttää rahoja yksinomaisesti museologian seminaaria varten. Näitä nettisivuja ei enää päivitetä, mutta toivomme että sivut voidaan säilyttää silti yliopiston palvelimella, koska museologian seminaarien vanhat nettisivut ovat näiden sivujen alasivuja ja arvokasta arkistomateriaalia vaikka ovatkin sähköisessä muodossa.

Diaarion lähes 20 toimintavuotta ovat olleet vaiherikkaita ja unohtumattomia (kuten näiden nettisivujenkin sisällöstä voi jo päätellä), mutta pidetään peukkuja että museologian ainejärjestön perintö jatkaa elämistään menestyksekkäästi Corpuksen tapahtumissa ja toiminnassa. Jos sinulta löytyy sattumoisin arkistomateriaalia tai jotain vastaavaa hauskaa aineistoa Diaarioon liittyen ja olisit kiinnostunut lahjoittamaan ne Jyväskylän yliopiston museolle, voit ottaa yhteyttä minuun osoitteeseen emjuhaku (a) gmail . com . Museolle lahjoitetaan kaikki Diaarion vanhat pöytäkirjat ja tärkeät paperit, jotta ainejärjestömme historia olisi aina kaikkien kiinnostuneiden saatavilla yliopistolla. Jos olet vanha Diaarion hallituslainen ja haluaisit työtodistuksen hallitustoiminnastasi, ota mieluiten pikaisesti (tammikuun 2014 loppuun mennessä) yhteyttä minuun. Lähetä minulle tiedoksi vuodet milloin olet ollut hallituksessa ja lyhyet kuvaukset tehtävistäsi niin kirjoitan sinulle todistuksen.

Hauskaa joulua kaikille!

Toivottelee,

Juulia Hakunti
Diaario ry:n viimeinen puheenjohtaja
Jyväskylässä 20.12.2013

Linkki edellisten kokousten pöytäkirjoihin


Ajankohtaista

Lähde mukaan Diaarion Mitä Mahtavimmalle Museoekskursiolle Tampereelle la 27.4.!

2013 Lumemenneisyys - Museot virtuaalimaailmassa - seminaarin sivut avattu!

Tiedote Diaarion yhdistymisestä kirjallisuuden ainejärjestön Opuksen sekä taidehistorian ja taidekasvatuksen ainejärjestön Ranan kanssa

Diaario ry:n uusi jäsenmaksu vuoden 2013 alusta

Haalarimerkit myynnissä!

Uusi hallitus vuodelle 2012-2013.

Tunnelmia syksyn 2011 ekskursiolta Urajärven kulttuuripuistoon!

Paneelikeskustelu: Vapaaehtoisuus museoissa - kuuntele puheenvuoroja ja lue osallistujien palautteita keskustelusta!

Diaarion entiset johtokunnat ja hallitukset koottuna.

Diaarion kronikka on ilmestynyt.