Etusivu

Ohjelma Puhujat Info Ilmoittautuminen Yhteistyötahot Juliste Työryhmä

Mitä saadaan, kun yhdistetään virtuaalimaailma ja museo?

Seminaarityöryhmä kiittää kaikkia puhujia ja osallistujia! Jos et muistanut jättää palautetta, voit tehdä sen vielä sähköpostitse. Ruusut, risut ja kehittämisideat voit lähettää meille osoitteeseen tiedotus.seminaari[a]gmail.com.

Jyväskylän yliopiston museologian opiskelijat ja Diaario ry järjestivät 18. - 19. huhtikuuta valtakunnallisen seminaarin, jonka aiheena oli tarkastella kulttuuriperintöä virtuaalisesta näkökulmasta.

Tietotekninen kehitys vaikuttaa väistämättä myös museoiden toimintaan ja siihen, miten tallennamme kulttuuriamme. Hurjimmissa kuvitelmissa museo on korvattu täysin virtuaalisella vaihtoehdolla, mutta toisaalta fyysisissä museoissa riittää yhä kävijöitä. Kuinka uusi tekniikka sulautuu museoiden perinteisiin? Mitä niistä yhdessä syntyy? Millaisia uusia näkökulmia voimme saada kulttuuriperinnöllemme? Mikä tekee eron virtuaalisen ja konkreettisen museokokemuksen välille? Näiden kysymysten pohjalta tahdoimme luoda keskustelua vuoden 2013 seminaarissa.

Seminaari oli kaikille avoin. Luentojen lisäksi varattiin aikaa teemojemme herättämään keskusteluun.

 

Diaario ry

Diaario ry on Jyväskylän yliopiston museologian opiskelijoiden ainejärjestö. Sen tarkoituksena on jäseniensä opiskelun tukemisen lisäksi vaikuttaa museologian opetukseen ja kulttuuripolitiikkaan.

Diaarion valtakunnallisia seminaareja on järjestetty opiskelijoiden omin voimin vuodesta 1996. Seminaarien tarkoituksena on koota yhteen alan opiskelijoita ja ammattilaisia ympäri Suomen. Tavoitteena on myös herättää keskustelua museoalan ajankohtaisista aiheista sekä vahvistaa museologian asemaa oppiaineena museo- ja kulttuurialoilla.

Diaarion www-sivut ovat osoitteessa http://groups.jyu.fi/diaario/ .

 


 

Seminaarityöryhmän yhteystiedot

Puheenjohtaja Susanna Haavisto p. 040 - 506 0185

Tiedottajat Maiju Nurminen p. 0400 - 747 259 & Innimari Hyvärinen p. 050 - 384 9735

S-posti: tiedotus.seminaari[a]gmail.com