ME OLEMME...


LogoTarun mukaan Taberna Latina sai alkunsa noin vuonna 2733 a.u.c. Perustajasta ei ole tietoa, mutta epäilemme, ettei hän ollut ainakaan naarassuden kasvattama. Emme usko, että perustamistapahtumiin liittyi veljessurmia tai edes aitojen yli hyppimisiä. Emme ole rekisteröitynyt yhdistys emmekä pidä tarkkaa jäsenrekisteriä, mutta toimintamme on vilkasta ja ainakin juhlissamme latinisteiksi tunnustautuu noin kolmekymmentä henkeä. Kokoustamme muutamia kertoja vuodessa ja järjestämme menestyksekkäitä syöminkejä / juominkeja sulassa sovussa opettajien ja opiskelijoiden kesken. Sekä kokouksiin että juhliimme ovat tervetulleita kaikki, jotka tuntevat kiinnostusta latinaan tai antiikin kulttuuriin. Järjestämme silloin tällöin myös opintomatkoja. Esimerkiksi joulukuussa 1999 yhdeksän meistä vietti kaksi viikkoa Villa Lantessa, Roomassa. Meihin saat yhteyden kirjoittamalla listallemme osoitteeseen latina (at) majordomo . cc . jyu . fi, tai ottamalla kontaktia keneen tahansa alla olevista viranhaltijoista. Ilmoitustaulumme löytyy P-rakennuksen (Philologica) 2. kerroksen keskustan puoleisesta päädystä.






PUHEENJOHTAJA Henrik Roschier
YHTEYSTIEDOT:
Toritie 26 H 10
40520 Jyväskylä
yrhrosc (at) st . jyu . fi
040-5183277


Henrik Roschier Uskalsivat sitten luottaa harteilleni pj:n raskaan vastuun - no, onneksi seison itse jättiläisten harteilla... Itsestäni voisin valottaa sen verran, että aloitin yleisen historian opinnot Jyväskylässä syksyllä 1996 ja latinan syövereihin aloin sitten vajota tammikuusta 1998 lähtien. Tarkoituksenani on selvitä molemmista aineista tutkielmineen päivineen kunnialla läpi. Sivuopintoja olen lisäksi tehnyt kreikan kielessä, etnologiassa, Suomen historiassa, tietotekniikassa sekä harrastuksen tueksi musiikkitieteessäkin. Klassisten kielten taitaminen (edes välttävä) on historiantutkimuksessa suuri etu, mutta itseäni on motivoinut yksinkertaisesti myös kiinnostus näitä kieliä ja yleensäkin kielitiedettä kohtaan. Älkää kuitenkaan kysykö, mikä minusta isona tulee... Ja kuten edellinen puheenjohtajamme ja nykyinen opintoneuvojammekin, yritän epätoivoisesti kasvattaa kuritonta kissaa.






SIHTEERI Saila Ahtola-Salonen
YHTEYSTIEDOT:
Oinaalantie 23
42300 Jämsänkoski
saiahto (at) st . jyu . fi
040-7743139





RAHASTONHOITAJA Katja Fält
YHTEYSTIEDOT:
Nokikuja 4 as 13
40700 Jyväskylä
kafalt (at) st . jyu . fi
045-6796492





OPINTONEUVOJA Risto-Matti Sarilo
YHTEYSTIEDOT:
St. Andrews, Skotlanti
rissari (at) st . jyu . fi
rmts (at) st-andrews . ac . uk


Risto-Matti Sarilo Risto-Matti Sarilo syntyi 1977 ja on siitä huolimatta vielä elossa. Hän on englantilaisen filologian kasvatti ja pitää piipunpoltosta ja kuivasta sherrystä.  Niin ikään hän on jo 11 vuotta yrittänyt kasvattaa kissaa, huonoin tuloksin. Hän harrastaa englantilaisia nykyrunoilijoita, 1930-luvun salonkikomedioita ja erinäisiä muita turhanaikaisia aktiviteetteja. Hänen suuri haaveensa on kääntää Terentiuksen tuotanto suomeksi. Opintoneuvojana hän auttaa aina kun tarvitaan, paitsi silloin, kun ei osaa vastata. Mahdollisuudet ovat 50/50.















Päivitetty 13.12.2003