ME OLEMME...


logo Tarun mukaan Taberna Latina sai alkunsa noin vuonna 2733 a.u.c. Perustajasta ei ole tietoa, mutta epäilemme, ettei hän ollut ainakaan naarassuden kasvattama. Emme usko, että perustamistapahtumiin liittyi veljessurmia tai edes aitojen yli hyppimisiä. Emme ole rekisteröitynyt yhdistys emmekä pidä tarkkaa jäsenrekisteriä, mutta toimintamme on vilkasta ja ainakin juhlissamme latinisteiksi tunnustautuu noin kolmekymmentä henkeä. Kokoustamme muutamia kertoja vuodessa ja järjestämme menestyksekkäitä  syöminkejä / juominkeja sulassa sovussa opettajien ja opiskelijoiden kesken. Sekä kokouksiin että juhliimme ovat tervetulleita kaikki, jotka tuntevat kiinnostusta latinaan tai antiikin kulttuuriin. Järjestämme silloin tällöin myös opintomatkoja. Esimerkiksi joulukuussa yhdeksän meistä lähtee kahdeksi viikoksi Villa Lanteen, Roomaan. Meihin saat yhteyden kirjoittamalla listallemme osoitteeseen latina (at) majordomo . cc . jyu . fi, tai ottamalla kontaktia keneen tahansa alla olevista viranhaltijoista. Ilmoitustaulumme löytyy P-rakennuksen (Philologica) 2. kerroksen keskustan puoleisesta päädystä.





PUHEENJOHTAJA Sami Koski
YHTEYSTIEDOT:
Taitoniekantie 9 E 808
40740 Jyväskylä
sajoko (at) tukki . jyu . fi
040-5600566


Sami Koski Olen kotoisin Elimäeltä (josta myös Radio Mafian Leila ja Annukka -ohjelman ääliöblondi Annukka mainostaa olevansa kotoisin!), läheltä Kouvolaa. Jyväskylään tulin vuonna -93 opiskelemaan fysiikkaa (!?!?), jonka numeraalisista syövereistä jokin ihmeellinen johdatus vei minut toisena opiskeluvuonna latinan virvoittaville lähteille (ad fontes). Olin ensi luennosta asti myyty ja nyt siis latinan opiskelija jo kuudetta vuotta. Tästä ajasta puolivuotta kului viime talvena "paikan päällä" Italiassa L'Aquilan kaupungissa. Sivuaineinani opiskelen sitä sun tätä eli kreikan kieltä, italiaa ja filosofiaa. Lisäksi tarkoituksenani olisi valmistua latinan ja italian aineenopettajaksi. Harrastuksiani ovat Tabernan puheenjohtajuus (toinen kausi), italialaiset punaviinit sekä latinan kielisten heksametrien vääntäminen ja niiden kanssa hermojen menettäminen. Muutenkin latinassa kiinnostaa eniten juuri runous. Opiskelun ulkopuolisista toimistani vielä sen verran, että urheiluvälineitäni ovat footbag, biljardikeppi ja kaverin pleisteisson. Soittimeni on arvokas (300 mk) sähkökitara ja tyylinä nupit kaakkoon ja särö täysille. Sydämeni yritän pitää tahdissa kuuntelemalla mm. Aknestikkia ja italialaista Litfiba-poppoota (tosin taisivat jo pistää pillinsä pussiin).






SIHTEERI Anna-Riikka Isaksson
YHTEYSTIEDOT:
Puistokatu 17 A 1
40100 Jyväskylä
annisak (at) st . jyu . fi
014-245647


Anna-Riikka 
IsakssonOpiskelen viidettä vuotta pääaineenani romaaninen filologia, sivuaineina olen tehnyt espanjaa, filosofiaa ja tietenkin latinaa, josta innostuin viime syksynä.Harrastan toisinaan enemmän, toisinaan vähemmän mm.lukemista ja liikuntaa. Uutena aluevaltauksena voisin mainita shakin peluun, sittemmin mattiin olen törmännyt muuallakin kuin rahapussissa... Latinan opiskelu on viime aikoina johdattanut minut muinais-ja keskiranskan pariin; tosin ajattelin vielä ennen opintojen loppumista suorittaa jotain työmarkkinoillakin kysytympää eli aineenopettajan opinnot (jos ne sinne minut huolivat).






RAHASTONHOITAJA Samuli Saarela
YHTEYSTIEDIT:
Vaasankatu 9 A 5
40100 Jyväskylä
saarela (at) st . jyu . fi
050-5451747


Samuli Saarela Opiskelen toista vuotta Jyväskylässä pääaineenani musiikkikasvatus. Tarkoitus olisi siis valmistua musiikin aineopettajaksi. Tässä tuleekin sitten latinan kieli kuvaan: musiikin opettaminen ilman kunnollisia latinan kielen valmiuksia on niin vaikeaa että latinan onkin oltava vähintään sivuaineena niinkuin se minulla onkin. Asiassa on tietty se varjopuoli että lukuisilta kiinteää sitoutumista edellyttäviltä laulu- ja soittokokoonpanoilta ei tahdo aina aikaa liietä sivuaineille jos mielii joskus valmistuakin... Harrastan mielelläni renessanssin ajan musiikin esittämistä ja olen kiinnostunut keskiajan musiikista, tällä hetkellä erityisesti latinankielisestä psalmilaulusta Suomessa.






OPINTONEUVOJA Mika Rissanen
YHTEYSTIEDOT:
Silokkaantie 9 A 11
40640 Jyväskylä
mikrissa (at) st . jyu . fi
050-5914250


Mika Rissanen Opintoneuvoja on henkilö, jonka tulisi tietää ratkaisu valtaosaan opiskelijaa askarruttavista ongelmista. Mikäli siis verbintaivutus, lyyriset runomitat tai opetussuunnitelmat tuottavat probleemoja, ota rohkeasti yhteyttä. Kuluneen syksyn ajan olen hankkinut virassa tarvittavia pedagogisia ulottuvuuksia aineenopettajakoulutuksessa. Ehkäpä kasvatustieteen aiheuttamasta kypsymisestä johtuukin se, että kulutan osasen kyseisten tuntien ajasta mietiskellen unhoon maatuneita kreikan kieliopin mysteereitä. Näiden  kahden sivuhaaran lisäksi olen opiskellut filosofiaa, historiaa ja yhteiskuntatiedettä. Pääaineeni on vuodesta 1996 saakka ollut joka tapauksessa latinan kieli, jossa olen viime aikoina kieroutunut susien tutkimiseen. Eräs tulevaisuusskenario on valmistua latinanopettajaksi, mutta tiedä häntä sitten miten poijan käy. Tehokkaahkon latinismin ja laiskan sivuopiskelun lisäksi päiviäni täyttävät kissankasvatus, epämääräisen luova toiminta ja urheilullisuus.








ETUSIVULLE



Päivitetty 13.12.2003