. .

. .

. .

KULUTTAKAA KULTTUURIA!

 

 

Jyväskylän yliopiston museologian opiskelijat järjestävät vuotuisen valtakunnallisen museologian seminaarin 2.-3.4.2014 Jyväskylän Seminaarinmäellä.

 

Kevään 2014 aiheina ovat osallistava museo sekä vapaaehtoisuus ja pääsymaksuttomuus museoissa. Seminaarissa tullaan käsittelemään vapaaehtoistoimijoiden roolia sekä pohtimaan kulttuuriluotsi- ja museon ystävät -toimintojen mahdollisuuksia. Kulttuurikaveritoiminta auttaa madaltamaan kynnystä osallistua kulttuuritapahtumiin, mutta kuinka pitkälle museo voi toimia vapaaehtoisvoimin?

 

Museoiden talous on toinen kovasti keskustelua herättänyt aihe. Pohdimme, mitä vaikutusta pääsymaksuttomuudella on museoihin? Voidaanko pääsymaksutulot korvata esimerkiksi museokaupalla?

 

Näihin aiheisiin linkittyvät puheenvuorot ja paneelikeskustelu muodostavat kaksipäiväisen seminaarin, joka on kaikille avoin maksuton tapahtuma. Myös jo perinteeksi muodostunut iltajuhla järjestetään ensimmäisen seminaaripäivän päätteeksi, sijaintina tänä vuonna Keski-Suomen museo.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Jyväskylän yliopiston museologian seminaari on opiskelijoiden järjestämä tapahtuma. Museologian oppiaineen ja ainejärjestön suojeluksessa tapahtumaa on järjestetty jo vuodesta 1996. Museologian ainejärjestö Diaario ry on nyt osa uutta Jyväskylän yliopiston kirjallisuuden, museologian, taidehistorian ja taidekasvatuksen opiskelijoiden yhteistä ainejärjestöä, Corpusta. Vuoden 2014 seminaari on järjestyksessään XVIII.

 

Haluamme toivottaa Sinut lämpimästi tervetulleeksi mukaan!