XI valtakunnallinen museologian seminaari 29.-30.3.2007.  

Pääsivu

Ohjelma

Luennoitsijat

Ilmoittautuminen

Info

Diaario

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tutkiva museo- seminaari Jyväskylässä 29.3.-30.3.2007

Jyväskylän yliopiston museologian ainejärjestö Diaario ry. järjestää 11. valtakunnallisen museologian seminaarinsa 29.–30.3.2007. Aiheena on tänä vuonna tutkimus museoiden tehtäväkentässä. Mitä museoiden tutkimuksella käsitetään ja miten se käytännössä niveltyy osaksi museon muuta toimintaa? Seminaarissa tullaan myös keskustelemaan eri akateemisten tieteenalojen mahdollisuuksista hyödyntää museoiden kokoelmia ja tietämystä. Puhujina on sekä museoiden että yliopistojen edustajia.

 

Tutkiva museo -seminaari on kaksipäiväinen ja osallistujilleen maksuton. Ilmoittautuminen käy parhaiten nettisivujen kautta. Myös sähköpostilla on mahdollista ilmoittautua. Seminaari järjestetään Jyväskylän yliopistolla Agorassa (auditorio 1) Mattilanniemessä. Seminaari on perinteisesti koonnut Jyväskylään sekä museoammattilaisia että alan opiskelijoita. Tänä vuonna aiheen odotetaan kiinnostavan jonkin verran myös muiden muistiorganisaatioiden eli arkistojen ja kirjastojen edustajia. Torstaina 29.3. aamupäivällä on mahdollisuus osallistua erikoismuseoiden tapaamiseen Suomen Käsityön museolla. Lisätietoa museoliiton kotisivuilta osoitteesta http://www.museoliitto.fi/.

 

Diaario ry. on museologian opiskelijoiden ainejärjestö. Se on perustettu vuonna 1994 tukemaan jäsentensä opiskelumahdollisuuksia, yhteistoimintaa ja ammatillisia etuja sekä vaikuttamaan museologian opetukseen ja kulttuuripolitiikkaan. Keväällä 2006 Diaario järjesti kymmenennen museologian seminaarinsa paljon julkisuuttakin keränneellä teemalla Sensuroitu - ei sovi museoon. Viime vuonna Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta myönsi ainejärjestölle ympäristömerkin ja kunniamaininnan ympäristövaliokunnan kilpailussa. Viime keväänä Diaario palkittiin myös ainejärjestöjen parhaista nettisivuista.

Halutessasi voit tukea seminaaria taloudellisesti kannatusmaksun muodossa Diaario ry:n tilille (Nordea) 104530-126309, viestiksi "seminaari".

 

       Tervetuloa seminaariin!

 

Tutkiva museo- seminaarin juliste (pdf)

 

       Pirita Frigren

       Seminaarin puheenjohtaja

      eekyfrig@jyu.fi

       puh. 044-0508844

 

       Anita Alamaunu

       Seminaarin tiedottaja

      ankaalam@jyu.fi

       puh. 040-7625245