SENSUROITU - EI SOVI MUSEOON

Museoita pidetään usein lähes pyhinä paikkoina, joissa täytyy kulkea hiipien ja puhua kuiskaten. Monia aiheita ja esineitä on myös pidetty sopimattomina museoon - ne ovat olleet joko liian hätkähdyttäviä, poliittisesti arkaluontoisia tai liian arvottomia museoissa esiteltäviksi. Toisaalta joidenkin aiheiden käsitteleminen ja tallennus on museoista saatettu yksinkertaisesti unohtaa.

Jyväskylässä 6.-7.4.2006 järjestettävässä valtakunnallisessa museologian seminaarissa Sensuroitu - ei sovi museoon aiheena ovat nämä museotyössä tapahtuvat rajanvedot, niin tahalliset rajaukset kuin tahattomat unohduksetkin. Ei sovi museoon -teemasta keskustellaan seminaarissa sekä kokoelmien, näyttelyiden että museoiden elävöittämisen ja oheistoiminnan kannalta. Tarkastelun kohteena ovat myös sensuroinnin ja unohdusten syyt.

Ohjelmassa on aihetta käsitteleviä alustuksia ja esitelmiä sekä paneelikeskustelu ja talk-show -tyylinen loppukeskustelu. Toivomme vilkasta keskustelua; puhujille ja panelisteille voi esittää kysymyksiä ja ehdotuksia, joita heidän toivotaan kommentoivan.

Seminaari on järjestyksessä kymmenes Jyväskylän museologian opiskelijoiden ainejärjestön Diaario ry:n järjestämä valtakunnallinen museologian seminaari. Juhlavuoden kunniaksi on seminaarin yhteydessä 4.-9.4.2006 esillä seminaarien historiasta kertova näyttely "Aikamatkalla seminaarin kulisseissa".


Ajankohtaista

  1.2.2006 Seminaarin sivut ovat avautuneet!

  18.3.2006 Ohjelma täysin valmis!

  20.3.2006 Ilmoittautumisaikaa jäljellä vajaat 2 viikkoa, muistathan ilmoittautua ajoissa!

  28.3.2006 Puhujatietoja ja tukijoiden listaa täydennetty.

  2.4.2006 Ilmoittautuminen iltatilaisuuteen on päättynyt, seminaariin voit ilmoittautua vielä maanantain 3.4. ajan. Lisätietoja Ilmoittautuminen-sivulta.

  7.4.2006 Seminaari on ohi, lämmin kiitos kaikille osallistujille ja puhujille! Lyhyt kooste seminaarista sekä referaatit tulossa huhtikuun aikana.Päivitetty 7.4.2006
Copyright © Anna Svenström 2006