Muikku! – museo ja valokuva

Museologian seminaari Jyväskylässä 13. – 14.4.2000

Muikku! - valokuva ja museo -seminaari on valtakunnallinen museoalan seminaari, jonka toteutuksesta vastaavat Jyväskylän yliopiston museologian opiskelijat ja ainejärjestö Diaario. Seminaari on jokavuotinen ja tänä vuonna se toteutetaan viidettä kertaa. Seminaari on avoin ja ilmainen kaikille museoalaa opiskeleville, sillä työskenteleville ja asiasta kiinnostuneille. Seminaari järjestetään Jyväskylän yliopiston Liikunta-rakennuksen luentosalissa L 303 torstaina 14.4. ja perjantaina 14.4.2000.

Tämänvuotisessa seminaarissa käsitellään eri näkökulmista valokuvaa museoiden tallennus- ja dokumentointityön osana; valokuvan asemaa, merkitystä, säilytystä, digitalisointia ja museovalokuvan käyttäjiä. Alan kotimaiset asiantuntijat luennoivat aiheista, oheisesta seminaariohjelmasta käyvät ilmi luennoitsijat ja aiheet. Lisäksi perjantaina järjestetään yleisötilaisuus, jossa yleisöllä on mahdollisuus arvioittaa vanhoja valokuviaan ja kuulla enemmän niiden säilyttämisestä. Torstaina järjestetään myös seminaari-illanvietto ja asiantuntijatapaaminen.

Lisätietoja antavat:

Seminaarityöryhmän puheenjohtaja
Petteri Kivimäki
puhelin: 040 531 2266
e-mail:juhkivi@cc.jyu.fi
Tiedotusvastaava
Anu Norola
puhelin: 050 516 5021
e-mail: annorola@st.jyu.fi

Mikäli organisaationne pystyy tukemaan seminaarijärjestelyjä taloudellisesti (100 - 500 mk:n kannatusmaksulla), pyydämme ohjaamaan tuen museologian ainejärjestön Diaarion pankkitilille 104530 - 126309 (Merita). Tukijoiden nimet/logot julkaistaan seminaarin käsiohjelmassa.