Edustajistovaalit 2011

Yhdistyneet kieltenlukijat on mukana JYY:n edustajistovaaleihin 2011 vaalirenkaassa nimeltä Järjestöjen ääni. Renkaaseen kuuluu YK:n lisäksi neljä muuta järjestöjäsentä: Pörssi & Dumppi, Poikkitieteilijät, Luonnontieteilijät sekä PresSure. Alkuperäinen päätös vaalirenkaasta tehtiin 15.9., ja PresSure liittyi siihen 21.9.

Ketä on ehdolla?

Katso ehdokkaamme!

Mitä ajamme?

Lue vaaliteemoistamme!

Miksi vaaleihin?

Edellisten vaalien aikaan muutama kielten opiskelija jäi kaipaamaan enemmän järjestöpohjaista päätöksentekoa JYY:ssä. Myöskin Pörssi & Dumppi on viime syksystä lähtien aktivoinut ainejärjestöjä ja sitä kautta suurempia opiskelijaryhmiä mukaan ylioppilaskunnan toimintaan ja edustajistoon. Tällä hetkellä suurin osa oppiaineista (mukaan lukien kielet) ovat edustajistossa aliedustettuina, ja JYY ei hyödynnä saatika avusta alajärjestöjään niin suuressa mittakaavassa kuin toivomme. Uskomme saavamme enemmän aikaiseksi toimiessamme ainejärjestöpohjalta kuin sitoutumalla puoluepoliittisesti.

Miksi vaalirengas?

Ääntenlaskussa vaalirenkaassa mukana olevien järjestöjen äänet lasketaan yhteiseen pottiin. Näin jokainen ryhmittymä hyötyy yhteistyöstä. Kaikki renkaaseen liittyneet ryhmät ovat ideologisesti riittävän samankaltaisia; toiminta perustuu yhteistyölle, ei kumppaneiden kanssa kilpailulle. Jokainen renkaaseen kuuluva ryhmä tekee edelleen omaa vaalityötään omin vaaliteemoineen. Vaalirenkaalle on oma logonsa jota käytetään kaikissa materiaaleissa YK:n logon rinnalla.

Vaalirengasyhteistyöllä pyrimme

  • saamaan edustajistoon tasapuolisesti jäseniä kaikista tiedekunnista,
  • tuomaan JYYtä lähemmäs opiskelijaa ja nostamaan äänestysprosenttia sekä
  • kasvattamaan järjestöjen ja omien opiskelijoiden painoarvoa edustajiston ja JYYn toiminnassa.

Keitä muita kuuluu vaalirenkaaseen?

Pörssi & Dumppi on puoluepoliittisesti sitoutumaton, pääosin kauppatieteilijöistä ja tietojärjestelmätieteilijöistä koostuva ryhmä, joka ajaa vahvasti järjestöjen asioita edustajistossa.

Poikkitieteilijät on pitkään edustajistossa toiminut ryhmä, joka on koonnut riveihinsä perinteisesti opiskelijoita useista eri tiedekunnista, mm. kasvatustieteilijöitä. Lisää tietoa ryhmästä saat ryhmän vaaliasiamieheltä (Soile Koriseva, soile.koriseva ät jyu.fi).

Luonnontieteilijät kokoaa viiden opiskelijaryhmän voiman yhteen ja on yksi uusista ryhmistä. Taustalla vaikuttavat Jyväskylän fyysikkokerho, Linkki, Radikaali, Syrinx, Tiltti ja Ynnä.

PresSure koostuu viestintätieteiden opiskelijoista. Se on ajanut ennenkin pienten oppiaineiden ja laitosten asiaa.