Ohjelma | LuennoitsijatPalautelomake | Info | Tiedotteet |

Tiedotteet   

16.3.2003 Suuret setelit -seminaari pui museoalan rahoitusta Jyväskylässä 3.-4.4.22003
16.3.2003 Museologian ainejärjestö Diaario potkaisee opiskelijat töihin
 
TIEDOTE 16.3.2003
Suuret setelit -seminaari pui museoalan rahoitusta Jyväskylässä 3.-4.4.22003

Museologian seminaari Suuret setelit kokoaa museoalan ammattilaiset ja opiskelijat Jyväskylään 3.-4.4.2003 pohtimaan museoalan uusia rahoituskeinoja.

Rahanpuute niin palkkojen kuin toiminnankin osalta puhuttaa vähävaraista museoalaa jatkuvasti. Suuret setelit -seminaari pyrkii antamaan sekä perustietoutta että uusia näkökulmia asiaan. Käsiteltäviä aiheita ovat mm. EU-hankerahoitus, sponsorointi ja vapaaehtoistyö. Seminaarissa kuuluu niin museon kuin rahoittajankin ääni.

Seminaarissa luennoivat mm. museonjohtaja Pekka Honkanen Suomen urheilumuseosta, viestintäjohtaja Reijo Vatanen Vapo oy:stä, kulttuuripolitiikan professori Anita Kangas Jyväskylän yliopistosta ja museonjohtaja Markku Lahti Alvar Aalto -museosta.

Suuret setelit -seminaari on ilmainen kaikille osallistujille. Sen järjestää Jyväskylän yliopiston museologian opiskelijoiden ainejärjestö Diaario ry. Diaario on toiminut vuodesta 1994. Museologian seminaarin se järjestää jo seitsemättä kertaa.

Lisätietoja: Tanja Välisalo, tatjana@cc.jyu.fi, p. 040-708 1671

tiedoteotsikoihin

TIEDOTE 16.3.2003
Museologian ainejärjestö Diaario potkaisee opiskelijat töihin

Ainejärjestötoiminta tukee varsinaista opiskelua: tekemällä oppii. Jyväskylän yliopistossa toimiva museologian ainejärjestö Diaario on jo vuodesta 1994 tarjonnut opiskelijoille oivan mahdollisuuden oppia ryhmätyöskentelyä, järjestötoiminnan perusasioita sekä tapahtumasuunnittelua.

Jyväskylän yliopiston museologian aienjärjestön vuotuinen päätapahtuma on keväisin pidettävä museologian seminaari, joka on suunnattu kaikille museoalalla työskenteleville ja alaa opiskeleville ympäri Suomen. Seminaarijärjestelyissä opiskelijoille tulevat tutuiksi avustusten hakeminen, tapahtuman organisointi aikatauluineen, tilavarauksineen ja tarjoiluineen sekä palkkionmaksuun liittyvät verokiemurat.

Diaarion ensimmäinen seminaari pidettiin 1996. Tämän kevään seminaari on kaikkiaan seitsemäs. Viime vuonna oman seminaarin järjestäminen jäi väliin, sillä diaariolaiset olivat mukana valtakunnallisten museopäivien järjestelyissä osana Jyväskylän suunnittelutoimikuntaa. Opiskelijoiden tunnollisuus ja Diaarion kokemus seminaarinjärjestäjänä on siis huomattu.

Tämän päivän opiskelija on huomenna työelämässä. Ainejärjestössä saatu tietämys on plussaa työmarkkinoilla. Entisiä Diaario-aktiiveja on nykyään mm. museonjohtajina, intendentteinä ja yliopistoissa opetustehtävissä.

Lisätietoja: Tanja Välisalo, tatjana@cc.jyu.fi, p. 040-708 1671

tiedoteotsikoihin


 


  


Yhteistyökumppanit   |  Seminaarityöryhmä   |   Kysy seminaarista   |
Palaute sivuista  |