Kortepohjan ylioppilaskylä on JYYn omistama opiskelijasuntojen kokonaisuus. Ylioppilaskylä sijaitsee Tuomiojärven lähistöllä kaupunkialueen pohjoislaidalla lähellä keskustaa (n. 2,5 km) sekä yliopistoa. Ensimmäiset asunnot valmistuivat 1968, ja tämän jälkeen on asuntoja valmistunut siten, että nykyään kylässä on 18 rakennusta ja hieman alle 2000 asukasta. Lisäksi kylässä sijaitsee ylioppilaskylän keskusrakennus, jossa sijaitsevat ylioppilaskylän toimisto, ravintola Rentukka sekä vapaa-aikatila Lillukka. Päiväkoti sijaitsee Q-talon pohjakerroksessa ja kahvila-myymälä Ulpukka B-talon alakerrassa. Tämän lisäksi kylässä sijaitsee harrastetiloja

Kortepohjan ylioppilaskylä
Taitoniekantie 9 40740 Jyväskylä
puh 014-607201/607202
Fax.014-3111174


Kortepohjan asiakaspalvelusta:
§1 LAITOSMIEHET

Erään luotettavan saukkoihmisen kertomus Syrinxin pikkujouluista.
Olin suorittamassa pikkujouluissa tarpeitani lillukka-nimisen kerhotilan käymälässä, kun oven takaa kuului kysymys:"Viivytkö sinä siellä vielä kauan?". Vastaus:"Minä oon ihan kohta valmis!".
Kohta oven takaa:"Minä en h******i jaksa enää oottaa, minä kusen lavuaariin."
Kun luotettava saukkoihminen tuli kohta pois vessasta, oli hänen jutustelukaverinsa roiskutellut jo helmeilevät iltavirtsansa lavuaariin. Laitosmies veti sepaluksensa kiinni ja kommentoi hämmentyneelle saukontiiraajalle:"Itte oon nämä putket laittanu!"

Laitosmies jos oisin, da diida daa da daa da daa da daa da da, lavuaariin kuseskelisin, laitos jos mä oisin mies - Kortepohjan laitoslaitos mies.

Laitosmiehet 014 - 60 7500, jyyhuolto@cc.jyu.fi

§2 RENTUKAN KALJANKAATAJAT

Kun pizzzat tulevat pöytään kaljankaatajan kantamina, kannattaa kysyä: "Onko teillä näihin pitsoihin mitään mausteita. Vastaukseksi tulee varmasti ystävällisen asiakaspalvelveluihmisen suulla: "On".
Ongelmaksi jää vain se, että vaikka mausteita olisi olemassa, pitää niitä ilmeisesti vielä erikseen pyytää, sillä koskaan ne eivät tällaisen tiedustelun perusteella luoksesi lennähdä ystävällisen henkilökunnan toimesta. Mukavaa, että rene on satsannut asiakaspalveluun selvästi omistajavaihdoksen myötä. Kiva ja vilkas paikka on nykyään muutenkin tuo "opiskelijan olohuone"..

Ravintola Rentukka 014 -60 7210


No joo, eipä sen kummempia. Suomi on hyvä maa. Ja aina pitää silti kenkien jostain kohden puristaa. Kaikenlaista muutakin mukavaa on vuosien varrella Kortepohjassa varmasti sattunut. Jos Kortexista muistuu jotain vastaavaa mieleen ja haluat muistelosi muillekin kertoa, kirjoita minulle spostia: jarneva@silmu.st.jyu.fi

Jarno Nevalainen

Takaisin edelliselle sivulle