alas

SYRINXIN KOKOUS 7/08


7.4.2008 Sohwi

1. Kokouksen avaus sekä laillisuuden toteaminen
Kokous alkoi 18.03 ja olimme sekä laillisia että päätösvaltaisia.

2. Esityslistan hyväksyminen
Hyväksyimme esityslistan.

3. Ilmoitusasiat
Anni kertoi, että BITA oli sujunut hyvin ja kivaa oli ollut. Reissulla oli ostettu megafoni, joka mahdollisesti ostetaan Syrinxille 15e:lla. Asiasta ei vielä kuitenkaan tehty päätöstä.

Artur ilmoitti, että Radikaali on pyytänyt meitä mukaan 27-30.4 järjestettävään janopäiväkeräykseen. Päätimme, että jos halukkaita löytyy, voimme osllistua tapahtumaan. Jenna lupasi laitta viestin listalle ja Artur antaa Jennalle yhteystietoja, jotta voimme olla vielä Radikaaliin yhteydessä.

Viivi kertoi olleensa järjestököulutuksessa, jossa käytiin tiivisti läpi perusasioita kokouskäytännöistä, yhdistyksen säännöistä sekä pöytäkirjan kirjoittamisesta. Koulutus oli ollut hyöhyllinen ja mielenkiintoinen. Päällimmäisenä oli mieleen jäänyt ajatus, että Syrinxillä asiat hoidetaan hyvin ja yhdistyksen toiminta toimii.

4. Käsiteltävät asiat

4.1 Kevätretki
Ilari kertoi, että Helsingistä on tulossa mukaan retkelle 2 henkilöä. Tällä hetkellä ilmoittautuneita on alle 30 ja jos retki halutaan järjestää pitäisi mukaan saada vähintään 30, mielummin enmmän. Anni ehdotti, että matkalle jo ilmoittautuneet voisivat pyytää myös kavereitaan mukaan ja tästä voisi laittaa listalle vielä viestin. Myös muiden kaupunkin biologeilta olisi vielä hyvä kysyä, jos he haluavat lähteä mukaan. Sini lupasi laittaa viestiä myös JOPA:n listalle. Tämä viikko on vielä aikaa ilmoittautua ja jos tarpeeksi lähtijöitä ei saada kasaan, retken suhteen on tehtävä uusia suunnitelmia.

1.2 Tornien taisto
Perinteinen valtakunnallinen lintujenbongaus-kisa käydään samana päivänä kun on suunniteltu pidettäväksi eliöralli. Mietimme pitäisikö eliörallia siirtää esim. yhdellä päivällä. Päätöstä asiasta ei kuitenkaan vielä tehty. Pohdimme myös löytyisikö Syrinxiltä joukkuetta tornien taistoon. Jenna lupasi laittaa viestin liastalle ja yritämme saada joukkueen kasaan. Koska kyseessä ei ole yliopiston tapahtuma, joukkueen saaminen ei ole välttämätöntä, mutta koska Jyväskylässä on vielä ainkin 2 lintutornia vapaana voimme hyvin ainakin yrittää saada joukkueen kasaan. Päätimme, että Syrinx maksaa puolet osallistumismaksusta.

4.3 Paskuus ja kasvojenkohotus
Miksi Syrren tapahtumissa ei käy porukkaa? Miksi osa perinteisistä tapahtumista on jäänyt tänä vuonna järjestämättä? Miksi fuksit eivät ole sankoin joukoin toiminnassa mukana? Mitä voisimme tehdä, jotta tilanne korjaantuisi? Näitä asioita pohdimme tovin yhdessä. Kaikki olivat sitä meiltä, että ensi syksyn tutoreilla on todella tärkeä tehtävä, sillä heidän pitää yrittää saada mahdollisimman paljon fukseja toimintaan mukaan. Päätimme, että seuraavassa kokouksessa voisimme suunnitella hieman tulevaa syksyä ja fuksien vastaanottoa.

5. Muut esille tulevat asiat
Artur tiedusteli, osaisiko joku auttaa häntä Äänielimen taitossa. Matti Jalasvuori on aikaisemmin tehnyt taittoja, joten ehdotimme, että häneltä voisi pyytää apua. Äänielimen kansi tulee värilliseksi ja siihen on mahdollista saada sponsorointia. Artur pyysi lehteen myös edellisen vuoden toimintakertomusta Annillta, joka lupasi sen toimittaa.

Ilari kertoi, että YKL:n matka-avustusta ei saatu, sillä sitä ei pystytty hakemaan kun ei tiedetty eräpäivään mennessä matkallelähtijöiden tarkkaa lukumäärää.

Jenna tiedusteli, missä vaiheessa fuksiesite on? Ilari on mukana hoitamassa asiaa ja kysyikin, että haluammeko esitteeseen jotain muutoksia viime vuodesta? Päätimme, että muutoksia ei varsinaisesti tarvita, mutta tekstiä voisi hieman lyhentää.

Jenna kysyi kuka Voppaan on edellisinä vuosina tehnyt ja tarviiko se uudistusta. Asiasta oli hieman epäselvyyttä, joten Jenna ottaa tarkemmin selkoa asiasta.

6. Seuraava kokous
21.4 klo: 18.00 Yliopiston pääkirjaston kahvila.

7. Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo: 18.55.

ylös

syrinx logo
Jyväskylän yliopiston bio-ja ympäristötieteiden opiskelijat, Syrinx ry.