alas

SYRINXIN KOKOUS 3/08


torstai 7.2.2008 Sohwilla

1. Kokouksen avaus sekä laillisuuden toteaminen
Kokous alkoi klo: 18.05, olimme laillisia ja päätösvaltaisia.

2. Esityslistan hyväksyminen
Hyväksyimme esityslistan.

3. Ilmoitusasiat
Jenna kertoi, että Minimanissa onkin Syrinxillä 4 henkilöllä käyttöoikeudet, joten hän ehdotti, että Taina saisi myös käyttöoikeudet. Hyväksyimme ehdotuksen ja myös Taina oli sen hyväksynyt. Jenna ilmoitti myös, että saamme Raxin lautaset ilmaiseksi ja tämän jälkeen keskustelimmekin, miten saamme muita ruokailuvälineitä. Ainejärjestöjen yhteiset astiat olisivat maksaneet 50e, mutta päätimme ettemme osallistu näiden astioiden ostoon, vaan yritämme löytää Syrinxille omat ruokailuvälineet ja mukit kohtuuhinnalla jostain. Jenna lupasi ilmoittaa muille ainejärjestöille, että emme tule mukaan astioiden hankintaan.

Artur ilmoitti, että laskiaisbileistä oli tullut meille 50e tappiota. Hän kertoi myös, että oli lähettänyt Turkuun sähköpostia excursiosta, mutta ei ollut saanut Turkulaisilta vielä mitään vastausta.

Lauri kertoi, että Ahvenanmaan linturalliin pitäisi ilmoittautua sähköpostilla ja joukkue pitäisi päättää piakkoin. Päätimme, että Syrinx maksaa joukkueen pyörien kuljetuksen, jos joukkue päättää käyttää pyöriä kulkuvälineenä, mikä olisi tietenkin suotavaa. Anni ehdotti, että joukkue olisi hyvä koota niin, että siihen saadaan mahdollisimman erilaisia ihmisiä, jotta joukkueen tietopohja olisi laaja. Päätimme, että listalle laitetaan ilmoitus linturallista ja Jenna lupasi ottaa ilmoittautumiset vastaan. Ilmoittautuneista valitaan sitten joukkue.

Sini kertoi, että JOPA on kiinnostunut osallistumaan meidän kanssa mahdolliseen syksyllä toteutettavaan vaellukseen. Voisimme vuokrata yhdessä heidän kanssaan bussin ja vaellus voitaisiin sitten toteuttaa erikseen tai yhdessä.

Jenna kertoi, että Roger Jonesia oli päätetty ehdottaa hyvä-opeksi. Hänestä on saatu hyvää palautetta ja olisi hyvä nostaa joku vesistötieteiden opettaja esille, sillä he jäävät usein vaille huomiota. Hyväksyimme Jennan päätöksen ja Jenna sanoi laittavansa vielä listalle viestin, jossa haetaan muutamaa oppilasta kertomaan ja kehumaan Jonesia varsinaisessa valintatilaisuudessa. Juttelimme myös miten hallitusten välinen biljardi-ilta oli sujunut. Ilari toi esille opiskelijoiden kiinnostuksen erilaisia kiipeilykursseja kohtaan, mutta asiasta ei sen enempää keskusteltu, vaan asia jäi hautumaan.

4. Käsiteltävät asiat

4.1 Kevätretki
Ilari ja Janne ovat retken järjestäjiä ja Ilari kertoi, että heillä on nyt kaksi vaihtoehtoa kohteeksi. Molemmat kohteet ovat kansallispuistoja ja sijaitsevat Virossa. Bussi vuokrattaisiin vasta Virosta, majoitus olisi sisätiloissa, sillä se ei ole paljoa kalliimpaa telttailuun verrattuna. Mietimme koska olisi hyvä aika lähteä. Anni kertoi, että 15-23.5 on SMB kurssi, jolle monet opiskelijat osallistuvat joten olisi hyvä, että matka ei olisi kurssin aikana. Alustavasti matkan on suunniteltu alkavan keskiviikko iltana tai torstai aamuna ja takaisin tultaisiin sunnuntaina. Varsinaista päätöstä päivästä ei vielä tehty, mutta suunnittelimme alustavasti viikonloppua 7-11.5. Totesimme myös, että Annaan kannattaa olla yhteydessä, sillä hän pystyy ehkä auttamaan ja neuvomaan meitä järjestelyissä.

4.2 Saunailta 14.2
Ystävänpäivänä on tarkoitus järjestää Syrinxin ja Radikaalin yhteinen saunailta Opinkiven saunalla. Jenna kertoi, että Artur laitta mainoksia listalle. Ilari kertoi, että meidän pitäisi haastaa Radikaali saunailtana johonkin kisaan, koska hekin haastoivat meidät syksyllä. Ilari ja Artur lupasivat keksiä yllätyshaasteen, joka paljastetaan vasta saunaillassa. Ennen saunomista on tarkoitus järjestää rusettiluistelua. Saunailtaan voisi myös viedä lautapelejä ja Artur lupasi järjestää halipassi-leikin ystävänpäivän kunniaksi. Päätimme, että ehdotamme Radikaalille, että molemmat ainejärjestöt ostavat 20e:lla syötävää illaksi. Pohdimme myös mihin aikaan saunalta pitää poistua, mutta kukaan ei tarkkaa aikaa osannut sanoa.

4.3 Excu Helsinkiin
Ilari kertoi, että JYLY järjestää matkan 11-12.3. Lähtö tiistaina 6-7 aikoihin, 10-12 tutustuminen tullilaboratorioon, jonka jälkeen ruokatauko ja siirtyminen Tikkurilaan, jossa kahdelta tutustuminen KRP: labraan. Kun tavarat on viety nukkumapaikalle, on kaikilla vapaa-aikaa iltaan asti, jolloin saunomme yhdessä Helsinkiläisten ainejärjestöjen kanssa Idan saunalla 19 alkaen. Seuraavana aamuna tutustumme yliopistoon, minkä jälkeen suuntaamme takaisin kohti Jyväskylää. Totesimme, että olis parasta, jos biologit tutustuisivat vain biologian laitokseen ja kemistit kemian laitokseen. Päätimme ehdottaa tätä Helsinkiläisille. Matkan hinnaksi tulee 15e ja jos on JYLY:n jäsen pääseen 10e:lla. Hinta sisältää matkat ja majoituksen, mutta ruuat jokainen kustantaa itse. Ilmoittautuminen alkaa 18.2 ja päättyy 4.3. JYLY oli lähettänyt meille viestin, että emme saa ilmoittautumisia kerätessä levitellä tietoa siitä, ketkä henkilöt kuuluvat JYLY:yyn ja ketkä eivät.

4.4 Sitsit
Päätimme, että sitsit järjestetään 27.3. Juttelimme yleiseti siitä, miten jatkot järjestetään ja päätimme yrittää varata, jonkun baarin, sillä silloin saisimme rahaa lipunmyynnistä ja rahat voisi käyttää kevätretkeen. Anni ehdotti, että olisi mukavaa mennä sellaiseen baariin, jossa porukka ei heti hajoa. Artur on päävastuussa järjestelyistä ja häntä auttaa edellisten sitsien järjestäjä. Kannatimme ehdotusta ”raksa” teemasta ja päätimme, että sitseille otetaan ensisijaisesti biologeja, mutta jos tyhjiä paikkoja jää, niin muitakin otetaan mukaan.

5. Muut esille tulevat asiat
Artur kertoi, että syksyisestä haalareiden tilauksesta oli jäänyt vahingossa 150e ylimääräistä rahaa. Päätimme, että rahat siirretään Syrinxin tilille.

Jenna kertoi, että Janne oli ehdottanut Minimanin tilien siirtämistä Prismaan sijainnin ja bonusten vuoksi. Totesimme, että Minimani on ollut ihan hyvä kauppa, joten on turha poistaa sieltä tiliä kokonaan. Prismaan vosi kyllä avata Syrinxille tilin, jos se ei tuota kustannuksia. Tällöin olisi aina mahdollisuus valita kumpaa kauppaa käyttää. Asiaan päätettiin palata ensi kerralla, kun Janne on selvitellyt asiaa lisää.

6. Seuraava kokous
Maanantaina 18.2 klo: 18.00 Sohwilla.

7. Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo: 19.19.

ylös

syrinx logo
Jyväskylän yliopiston bio-ja ympäristötieteiden opiskelijat, Syrinx ry.