alas

SYRINXIN KOKOUS 2/08


Ilokiven ruokala klo: 18.04

1. Kokouksen avaus sekä laillisuuden toteaminen
Kokous avattiin klo: 18.04. Olimme laillisia ja päätösvaltaisia.

2. Esityslistan hyväksyminen
Esityslista hyväksyttiin.

3. Ilmoitusasiat
Jenna ilmoitti menevänsä JYY:n puheenjohtajien tapaamiseen. Mahdollisen esteen sattuessa KOPO-vastaava tuuraa Jennaa.

Jennalle pitää lähettää viesti, jos haluaa jonkun asian esityslistalle.

Janne kertoi, että ainejärjestöillä on mahdollisuus vuokrata Nanotalon saunaa kaksi kertaa ilmaiseksi. Oli kuitenkin vielä epäselvyyttä saammeko vuokrata saunan kaksi kertaa lukuvuodessa vai lukukaudessa. Janne lupasi selvittää asian.

4. Käsiteltävät asiat

4.1 Laskiaisbileet
Artur on ollut Syrinxin puolesta mukana järjestämässä ainejärjestöjen yhteisiä laskiaisbileitä. Ajankohta on vielä varsin epäselvä, mutta se päätetään kuitenkin mahdollisuuksien mukaan heti ensi viikolla, sillä laskiainen lähestyy kovaa vauhtia. Ainejärjestöt olivat kuitenkin jo sopineet bileiden työnjaosta: Ynnä varaa paikat ja käy kaupassa, Radikaali hoitaa bussin ja kaiken siihen liittyvän, Otsoni hoitaa astiat ja osallistuu siivoukseen ja Syrinx hoitaa lipunmyynnin ja osallistuu myös siivoukseen. Bussien aikataulut selviävät myöhemmin. Keskustelimme myös ruokaan laitettavasta rahasta ja totesimme, että 150e yhteensä kaikilta ainejärjestöiltä on ok. Koska Syrinxin tehtäviin kuuluu siivous, tarvitsemme autollisen henkilön kuljettamaan tavaroita. Janne lupasi, että hänen autoaan voidaan käyttää tähän tarkoitukseen. Päätimme myös, että laitamme listalle viestin, jotta saamme lipunmyyjiä ja siivoajia.

4.2 Kevätretki
Jenna kertoi, että kevätretken kohteesta oli tullut paljon hyviä ehdotuksia mm. Saarenmaa, Viro, Norja ja Puola. Kukaan ei kuitenkaan vielä ole tarjoutunut järjestämään retkeä. Totesimme, että jos järjestäjää ei löydy, niin retki jää tekemättä. Päätimme, että listalle laitetaan vielä retkestä viesti, jossa kerrotaan hieman tarkemmin, mitä kaikkea järjestäminen vaatii. Toivomme, että sen jälkeen järjestäjä löytyy. Totesimme myös, että on parempi ettei kukaan yksin järjestä retkeä, vaan järjestäjiä on useampi, sillä silloin työtaakka on helpompi jakaa ja järjestelyt sujuvat mutkattomammin. Puhuimme myös siitä, että Viro olisi hyvä retkikohde, sillä meillä on siellä yhdyshenkilö, Anna, joka pystyisi auttamaan retken toteutuksessa. Päätimme palata retkiasiaan seuraavassa kokouksessa.

4.3 Syrinx-Jyly-Radikaali
Jenna kertoi, että hallitusten biljardi-ilta järjestetään keskiviikkona 6.2. Päätimme yhdessä, että kaikki maksavat itse 2e osallistumismaksun, sillä summa on niin pieni, että Syrinxin on turha sitä maksaa. Jenna lupasi laittaa vielä hallituslistalle viestin, jotta kaikki hallituslaiset tietävät yhteisestä illasta.

Jenna otti puheeksi excursion Helsinkiin ja Turkuun. Meidän pitäisi päättää osallistummeko molempiin vai vaan toiseen. Radikaali järjestää Helsingin excursion 12.3 ja Syrinxille olisi paikkoja n.25. Ohjelmassa olisi ensimmäisenä päivänä tutustumisia yrityksiin ja illalla yhteistä ohjelmaa. Toisena päivänä pääsisimme tutustumaan sekä kemian että biologian laitokselle, minkä jälkeen lähtisimme takaisin Jyväskylään. Matka tulisi meille halvaksi eikä meidän tarvitse itse järjestää mitään. Meidän tulisi kuitenkin antaa ehdotuksia mahdollisista firmoista, joissa voisimme vierailla. Ville totesi, että Helsinkiläisten kanssa olemme olleet paljon enemmän yhteistyössä kuin Turkulaisten. Päätimme yhdessä, että lähdemme Helsinkiin mukaan ja Radikaalille ilmoitetaan päätöksemme. Emme kuitenkaan hylänneet Turun excursiota kokonaan, vaan pohdimme, että sinne voisi lähteä myöhemmin keväällä tai sitten ensi syksynä. Ville ehdotti myös, että jos kevätretkeä ei järjestetä, niin silloin excursio Turkuun voisi olla tilalla.

Jenna kertoi, että Radikaali/Jyly haluaisi järjestää meidän kanssa yhteisen saunaillan Opinkivessä 14.2. Tarkoituksena olisi ensin pelata pelejä yhdessä. Syrinxille tulisi 50e kustannus saunan vuokrasta. Päätimme, että saunailtaan voidaan suostua, jos ajankohta ei mene laskiaisbileiden kanssa päällekkäin.

Jenna totesi, että meidän pitäisi haastaa Radikaali johonkin kisaan, sillä hekin haastoivat meidät syksyllä. Mietimme myös mahdollisuutta varata samassa yhteydessä Nanotalon sauna. Asiaan päätettiin palata myöhemmin.

4.4 Minimanin tilinkäyttöoikeudet
Jenna kertoi, että käyttöoikeudet ovat ennen olleet emännällä, isännällä sekä tilinhoitajalla ja nyt ne pitäisi siirtää uudelle hallitukselle. Päätimme, että oikeudet siirretään bilevastaavalle(Artur), isännälle(Janne) sekä puheenjohtajalle (Jenna). Siiri lupasi selvittää, kuinka vaihto käytännössä tapahtuu.

5. Muut esille tulevat asiat

Lauri kertoi, että Ahvenanmaan linturalli järjestetään 28-30.3. Syrinxille tulee kutsu myöhemmin ja palaammekin asiaan saatuamme kutsun.

Artur kertoi, että on suunnitellut sitsien järjestämistä biologeille Lozzissa. Suunnittelut ovat vasta alussa, joten asiaan palataan myöhemmissä kokouksissa. Artur kysyi myös mielipidettämme latotanssien ajankohdasta. Vaihtoehtoina olisivat kevät tai syksy. Totesimme, että syksyllä myös fuksit voisivat osallistua. Asialla ei kuitenkaan vielä ole kiirettä, joten siihenkin palataan myöhemmin.

Jenna kysyi kuinka Äänielimen teko sujuu. Artur, joka on yksi lehdestä vastaavista, kertoi aineiston keruun olevan käynnissä. Lehti olisi tarkoitus julkaista keväällä ja kohdeyleisö olisi etenkin tulevat fuksit.

Jenna kertoi, että aiemmin suunnitellut yhteisastiat muiden ainejärjestöjen kanssa ovat hankittu, mutta laskun summa on vielä hieman epäselvä, sillä lasku oli hukassa. Summa olisi kuitenkin n.100- 150e. Jenna lupasi selvittää vielä tarkemmin, mitä kaikkea astioihin kuuluu ja palaamme asiaan seuraavassa kokouksessa.

Jenna totesi, että Syrinxin tilinkäyttöoikeudet siirretään uudelle sihteerille (Viivi) sekä rahastonhoitajalle (Siiri).

Vanhaa koppia siivotessa löysimme muutaman vanhan haalarin ja nyt päätimme, että olisi ehkä hyvä myydä ne pois. Janne lupasi ottaa vastuun haalareiden myynnistä ja hinnaksi sovittiin 15e/kpl. Sovimme myös, että Janne hoitaa jatkossa kahvin, teen ja maidon kopille, sillä hänellä on auto käytössään ja näin tavaroiden hakeminen kaupasta on helpompaa.
Kopille oli toivottu seinäkelloa ja Artur lupasi tuoda kotoaan sellaisen kopille.
Biostufin varajäseneksi valittiin Lauri.
Kopilla on yksi evoluutiokurssin kirja ja päätimme yhdessä, että sitä saa lainata ja lukea kuten kirjaston lukusalikirjoja. Kotiin tai pois Ambioticalta kirjaa ei saa viedä. Jenna lupasi vielä laittaa asiasta listalle ilmoituksen.

6. Seuraava kokous
Pidämme seuraavan kokouksen torstaina 7.2 Sohwin kabinetissa.

7. Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo: 19.30.

ylös

syrinx logo
Jyväskylän yliopiston bio-ja ympäristötieteiden opiskelijat, Syrinx ry.