alas

SYRINXIN KOKOUS 10/08


maanantai 8.9 Sohwi

1. Kokouksen avaus sekä laillisuuden toteaminen
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo: 20.20. Olimme laillisia ja päätösvaltaisia.

2. Esityslistan hyväksyminen
Esityslistaan lisätiin kohta 4.5 Kaijalanniemen bileet ja kohta 4.1 Fuksi-jutut siirrettiin käsiteltävien asioiden viimeiseksi. Esityslista hyväksyttiin.

3. Ilmoitusasiat
Jenna ilmoitti, että olimme saaneet JYY:ltä yleisavustusta 400e.

Fuksisaunan kauppareissuun oli kulunut rahaa 300e, joista ruokien osuus oli 100e. JYLY oli aiemmin luvannut maksaa saunan vuokran, mutta kuultuaan hinnan (300e) he kysyivät voisimmeko maksaa saunan puoliksi. Päätimme, että ehdotamme saunan ja ruokakulujen jakamista, jolloin molemmat maksavat 200e. Saunailta meni hyvin ja fukseja oli mukavasti paikalla. Uutta oli, että JYLY oli mukana.

Jenna kertoi unohtaneensa tilata Appro-liput, joten Syrinxillä ei ole nyt yhtään lippua. Taina kertoi, että netistä voisi mahdollisesti saada, mutta asia jäi hieman epäselväksi. Lippuja voi kuitenkin jokainen halukas ostaa ennakkomyynnistä.

Laitosneuvoston opiskelijajäsenet otetiin esille ja mietimme onko heitä kirjattu ylös Syrinxin pöytäkirjoihin ja tulimme siihen tulokseen, että ei ole. Viivi lupasi etsiä nimet ja liittää pöytäkirjaan.

Laitosneuvoston opiskelijajäsenet:
Jenna Puhonen, Janne Ruuth ja Eero Leppänen
Lisäksi Bio- ja Ympäristötieteiden laitokselta Tiia Katajamäki ja Siiri Latvala ovat mukana opiskelijajäseninä Tiedekuntaneuvostossa.

Mari ilmoitti, että perjantaina 12.9 on fukseille retki Pyhähäkin kansallispuistoon ja sinne ovat myös kaikki muute tervetulleita mukaan. Listalle tulee vielä viestiä.

Janne kertoi kuulleensa, että kopin kahvikassasta on hävinnyt rahaa. Päätimme, että Janne ostaa kopille lukollisen lippaan, jotta rahat eivät joudu vääriin käsiin.

Jenna kertoi ostaneensa saunailtaan muovisen mehukannun 5e:lla ja kysyi ostaako Syrinx sen. Päätimme ostaa kannun.

Taina ilmoitti, että yksi laatuhemmoista on poissa ½ vuoden. Mietimme yhdessä pitäisikö etsiä korvaava henkilö syksyn ajaksi. Ossi oli sitä mieltä, että korvaaja olisi tarpeellinen, sillä työtä on melko paljon. Sijainen voisi jatkaa hommassa myös mahdollisesti keväällä Aapon sijaisena. Listalle laitetaan asiasta viestiä.

4. Käsiteltävät asiat

4.1 Fuksi-jutut
Maija ilmoitti, että Fuksiaisten järjestelyt ovat hyvällä mallilla ja porukkaa on saatu hyvin mukaan. Teema on päätetty ja kaikki rastit suunniteltu. Rasteja on viisi ja reitin pitäisi olla lyhyt ja selkeä. Nyt tarvitaan enää ryhmien vetäjiä mukaan, niin sitten kaikki on lähes valmista. Fuksiaiset alkavat klo: 18.30 ja mainoksia alkaa tulla pikkuhijaa listalle ja myös seinille.

4.2 Syysretki
Järjestelyt ovat hieman ontuneet ja retkeä pitää alkaa tosissaan järjestämään heti, jos aiomme sen toteuttaa. Ossi ehdotti lyhyttä retkeä, johonkin lähialueen kansallispuistoon. Maija lupasi ottaa retken järjestämisen vastuulleen. Pohdimme yhdessä hyvä kohteita. Leivonmäki olisi lähellä, joten se sai kannatusta. Myös muita kohteita voisi selvittää. Maija lupasi kilpailuttaa bussifirmat, jotta saisimme mahdollisimman edullisen kyydin. Hän selvittää myös mahdollisia kohteita ja majoituksia ja laittaa sitten listalle vistiä. Päätimme, että 4-5.10 olisi hyvä aika toteuttaa retki.

4.3 Latobileet
Artur kertoi, että Ainola on varattu 18.10 ja hinta on 200e, josta Syrinx maksaa 100e. Luvassa on tanssia, musiikkia ja hauskanpitoa. Ilta päättyy Ainolassa viim. 22.00, minkä jälkeen ilta jatkuu halukkaiden osalta Keskustassa. Pohdimme, että sopiva lipun hinta voisi olla n.3e ja samalla lipulla pääsisi myös baariin sisälle. Ainola pitää siivota seuraavana päivänä ja illalla on muistettava aidata piha, jotta kukaan ei mene ”alueen” ulkopuolelle.

4.4 Syrinx-info
Jenna ehdotti, että pidämme Syrinx-infon, jotta saamme paljon uusia ihmisiä toimintaan mukaan. Totesimme, että infon voisi ehkä yhdistää saunailtaa. Päätimme palata asiaan myöhemmin.

4.5 Kaijalanniemen bileet
Jenna kysyi, koska bileet pidetään? Päätimme ajankohdaksi 29.10. Totesimme, että järjestelyt ovat 2. vuoden opiskelijoiden homma ja Syrinxin kansiosta löytyy ohjeet bileiden järjestämiseen. Olisi hyvä, jos paikan saisi varattua niin pitkäksi aikaa, ettei illalla tarvi enää siivota, vaan voi tulla aamulla siivoamaan. Janne lupasi aloittaa järjestelyt.

5. Muut esille tulevat asiat
Artur ehdotti, että järjestäisimme uudestaan Studio-Julmahuvi –illan. Teema voisi olla joku muukin. Arur kysyi myös aiommeko järjestää naamiasia, sitsejä tms. Pohdimme asiaa ja totesimme, että joulukuu voisi olla hyvä ajankohta.

Artur ilmoitti, että Äänielin ilmestyy vielä syksyllä. Ideoita ja juttuvinkkejä saa lähettää hänelle tai toiselle toimittajalle Terhi Honkalalle. Lyhyen keskustelun jälkeen päätimme, että vanhan numero laitetaan Syrinxin nettisivuille ja udesta otetaan niin suuri painos, että kaikki halukkaat saavat lehden. Syrinx mahdollisesti tukee äänielimen tekoa. Maija sanoi, että sponsoreita olisi helppo saada lisää ja sitä kautta myös rahaa.

Jenna kertoi, että Jari Ylänne haluaisi yhteisen tilaisuuden laitoksen johtajille ja opiskelijoille. Tarkoituksena olis ilmeiseti vain jutella ja tutustua. Mietimme, että tapahtuman voisi yhdistää vaikka Syrinxin kokoukseen, niin tilaisuus olisi avoin ja rento. Jenna lupasi kysyä asiasta vielä tarkennusta Ylänteeltä.

Jenna kysyi haluammeko osllistua luonnontieteelliselle rietilylle? Jos, niin kuka hoitaa ilmoittautumisen? Useat olivat ajatuksen kannalla, joskin esille tuli myös kysymys risteilyn ympäristöhaitoista. Päätimme kuitenkin, että voisimme mahdollisesti osallistua ja Mari lupasi hoitaa asiaa eteenpäin.

Jenna kertoi, että syksyllä pitäisi hakea laitoksen tukea. Päätimme palata asiaan myöhemmin.

6. Seuraava kokous
Seuraava kokous pidetään Sohwilla maanantaina 22.9 klo: 18.00.

7. Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo: 21.45.

ylös

syrinx logo
Jyväskylän yliopiston bio-ja ympäristötieteiden opiskelijat, Syrinx ry.