alas

SYRINXIN KOKOUS 1/08


keskiviikko 9.1.2008 klo: 18.33 Kortepohja A-talon sauna

1. Kokouksen avaus sekä laillisuuden toteaminen
Kokous aloitettiin klo: 18.33. Olimme laillisia ja päätösvaltaisia.

2. Esityslistan hyväksyminen
Esityslistaan lisättiin kohtaan 3. tutustuminen ja muut kohdat siirtyivät yhden pykälän eteenpäin. Esityslista hyväksyttiin.

3. Tutustuminen
Kaikki entisen sekä nykyisen hallituksen jäsenet esittelivät itsensä lyhyesti. Syrinx tarjosi pizzaa sekä entisille että nykyisille hallituslaisille ja päätimme myös, että pizzaa tarjotaan myös niille hallitukseen kuulumattomille henkilöille, jotka olivat saapuneet kokoukseen.

4. Ilmoitusasiat
Kirsikka kertoi, että YKL ja Lalli järjestävät infon kesätöistä 17.1. Ohjelmassa on mm. luento klo: 14-16 sekä illalla coktailtilaisuus nanotalon saunalla.
Pauli pyysi kaikkia uusia hallituslaisia lähettämään itsestään kuvan hänelle, jotta hän voi päivittää internetsivut ajantasalle.
Lauri kertoi, että Ahvenenmaalla järjestettävän linturallin päivämäärä oli päätetty, mutta hän ei sitä muistanut. Asiaan päätettiin palata seuraavassa kokouksessa.

5. Käsiteltävät asiat

5.1 Kevätretki
Jenna kertoi kaikille, mitä edellisessä kokouksessa oli kevätretkestä juteltu. Silloin ehdotettiin pientä kevätretkeä ja vähän isompaa syysretkeä. Janne ehdotti matkaa Espanjaan, jossa hän itse oli käynyt. Aapo ehdotti matkaa uudestaan Saarenmaalle. Niina otti puheeksi matkan hinnan ja ehdotti, että joskus voisi tehdä myös matkan hieman suuremmalla budjetilla, sillä aikaisemmat matkat ja retket on tehty usein mahdollisimman pienellä budjetilla. Keskustelimme myös lentokoneen käytöstä, sillä periaatepäätös olla käyttämättä lentokonetta sulkee monta kohdetta pois. Mielipiteitä lentokoneen käytöstä tuli sekä puolesta että vastaan. Useat henkilöt olivat myös innostuneita pitkästä kevätretkestä, sillä silloin luonto on monissa paikoissa upeimmillaan. Puhuimme myös vaellusretkestä, jonka voisi järjestää syksyllä. Ilari lupasi alustavasti hieman selvitellä asiaa. Päätimme miettiä retkiasiaa ja palata siihen seuraavassa kokouksessa.

6. Muut esille tulevat asiat
Ilari kertoi, että olisi mahdollista osallistua yhteisten astioiden ostoon Radikaalin ja JYLY:n kanssa. Syrinx maksaisi tällöin laskusta 1/3 ja saisi käyttöoikeuden astioihin. JYLY ja Radikaali haluaisivat nyt tietää, onko Syrinx tulossa mukaan. Ennen on vuokrattu JYY:n astoita ja vuokraus on toiminut sekä hyvin että huonosti. Usein astiat ovat olleet järjestyksessä ja puhtaita, mutta eivät aina. Keskustelimme myös mahdollisuudesta hankkia omat astiat, joita voisi sitten vuokrata myös muille. Astioiden suhteen ei vielä tehty päätöstä, vaan sovimme, että asiasta keskustellaan lisää kun tiedetään kuinka paljon Syrinxin osuus astioista olisi.

Ilari kertoi, että Hallitusten välinen biljardi-ilta on tulossa, mutta ajankohtaan palataa vielä myöhemmin.
Ilari kertoi JYLY:n, Syrinxin ja Radikaalin järjestävän yhteisen Excursion Helsinkiin. Asiasta ei vielä ollut tarkempaa tietoa, joten Ilari lupasi kysellä lisää.

Aapo otti esille perinteisen kevätrallin järjestämisen. Tapahtuma kaipaisi nyt järjestäjää, mutta kokouksessa ei ainakaan vielä löytynyt vapaaehtoisia. Asia päätettiin laittaa listalle.

Kirsikka kysyi haluaisiko joku ottaa vastaan YKL:n vara vastaavan jäsenen viran. Vapaaehtoisia ei löytynyt, joten Kirsikka sanoi laittavansa asiasta listalle kyselyn.

Anni kertoi, että suunniteltu Excursio Turkuun (9.1) oli peruuntunut vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Excursio kuitenkin päätettiin järjestää myöhemmin keväällä. Päätettiin, että Excursiota pitää mainostaa hyvin, jotta porukka saadaan kasaan. Lauri ehdotti, että Turkuun olisi mukava mennä silloin, kun Turkulaisilla on joku perinteinen tapahtuma johen myös me voisimme osallistua. Artur lupasi olla yhteydessä Turkulaisiin ja hoitaa Excursion järjestämistä.

Artur haluaisi järjestää ”latotanssi” ja kyseli siksi sopivaa paikkaa. Kenelläkään ei ollut sopivaa paikkaa mielessä, joten etsintä jatkuu. Idea sai kuitenkin paljon kannatusta. Laskiaisjuhlat järjestetään 12.2 ainejärjestöjen yhteistyönä ja Artur lupasi osallistua suunnitteluun Syrinxin puolesta.

Taina kertoi, mitä aineenopettajien yhteistyökokouksessa oli keskusteltu. Aineenopettajiksi hakee paljon opiskelijoita, mutta vain pieni osa pääsee sisälle, sillä sisään otetaan vain 10 henkilöä. Kokouksessa oli kuitenkin ehdotettu paikkojen määrän nostamista viiteentoista ja ehdotus oli saanut yleisesti paljon kannatusta. Ehdotus lähti hallitukselle päätettäväksi. Kokouksessa nousi esiin myös mahdollisuus ottaa ensi vuonna opiskelijoita sisään kemian kiintiöstä, mikäli kemian opiskelijoista ei löydy tarpeeksi hakijoita paikkojen täyttämiseen.

Paloma kertoi, että Syrinx on järjestämässä tietoiskua yläastelaisille ilmastonmuutoksesta. Valmista materiaali on mahdollista saada ja nyt tarvittaisiin vain vapaaehtoisia pitämään tietoiskua. Asiasta laitetaan listalle ilmoitus.

7. Seuraava kokous
Seuraava kokous pidetään keskiviikkons 23.1.2008 klo: 18.00 Sohwin kabinetissa

8. Kokouksen päättäminen
Jenna päätti kokouksen klo: 19.57

ylös

syrinx logo
Jyväskylän yliopiston bio-ja ympäristötieteiden opiskelijat, Syrinx ry.