Syrinx ry.

Uutiset

Vappuhuiskilo

Jyväskylän yliopiston bio- ja ympäristötieteen opiskelijat järjestää perinteisen lasten vapputapahtuman jälleen 1.5.2012 klo 11-16 Lyseon lukiolla (Yliopistonkatu 13). Huiskilon ohjelmaan kuuluu tänä vuonna mm. seikkailupolku kaivoksessa, ongintaa, askartelua ja kasvomaalausta. Lisäksi Duo Villasukka esittää lastenlauluja. Kahviossa on tarjolla simaa, munkkeja ja muita herkkuja. Tervetuloa viettämään hauskaa vappua!

Liput: 3e/lapsi, vanhemmat ilmaiseksi

BiTa 2012: Näkökulmia evoluutioon

Nyt olisi siis aika vuoden 2012 biologien tapaamiseen eli BiTan! Tämän vuoden BiTa järjestetään meillä Jyväskylässä 11.-13.4. (ke-pe). Teemana on Näkökulmia Evoluutioon. Luennoitsijoita on sekä omalta laitokseltamme että muista tiedekunnista.

BiTa on vuosittain järjestettävä muutaman päivän mittainen tapahtuma, joka kerää biologian opiskelijoita ympäri Suomen verkostoitumaan ja kuuntelemaan luentoja ajankohtaisista aiheista. Aikaisemmasta poiketen Bita järjestetään tänä vuonna keskellä viikkoa. Tämän vuoden Bitan järjestämisestä vastaa Jyväskylän yliopiston bio- ja ympäristötieteiden opiskelijat eli Syrinx Ry.

Osallistumismaksu on 15 euroa, joka sisältää yöpymisen, kaksi aamupalaa, kaksi iltapalaa, haalarimerkin sekä ohjelman. Yöpyminen sekä iltaohjelmat ovat 10 km päässä Jyväskylästä, Juhlatalo Majakoskella (http://www.majakoski.fi/). Luennot sekä koko torstain päiväohjelma taas Bio- ja ympäristötieteiden laitoksella Jyväskylässä (Survontie 9, Ambiotica, 40500 Jyväskylä). Siirtyminen paikasta toiseen tapahtuu bussikyydein, jotka sisältyvät osallistumismaksuun. Bussit Majakoskelta biologian laitokselle lähtevät torstaiaamuna seuraavasti: 9.00, 9.40, 10.20, 11.00. Bussikyydit yliopiston pääkampukselta Majakoskelle taas: 18.00, 18.40, 19.20, 20.00.

Yöpaikasta huomautamme seuraavaa: mahdollisuus suihkuun ja saunaan on sekä keskiviikko että torstai-iltoina, mutta lämpimän veden riittävyys on heikohko. Tästä syystä torstain päiväohjelman jälkeen on mahdollisuus takuuvarmasti lämpimään suihkuun pääkampuksella. Lisäksi ennen tuloa kannattaa käydä hankkimassa itselle ilolientä tai pientä purtavaa (karkkia, sipsiä.. yms), jos kokee sen tarpeelliseksi. Kioskikin tosin pistetään pystyyn majoituspaikassa.

Luentojen aiheet:

Klo 10.10-11.00

Jukka Jouhki - Homo Cyberneticus: teknologian ja ihmisen evoluutio antropologisesta näkökulmasta: "Ihmisenä oleminen on lajin alusta lähtien ollut riippuvaista teknologiasta ja ihminen on rakentanut itsestään koneihmistä jo kymmenien tuhansien vuosien ajan. Pohdin Homo Cyberneticuksen olemusta muinaisuudesta nykyhetken kautta hamaan tulevaisuuteen."

Klo 11.00-11.30

Atte Komonen - Seksiä, päihteitä ja väkivaltaa – onko koolla väliä?: "Ian Dury & the Blockheads julkaisi vuonna 1977 legendaarisen kappaleen Sex & Drugs & Rock & Roll. Samoihin aikoihin Jonathan Waage osoitti, kuinka sudenkorentokoiraat rouhivat vieraiden koiraiden siittiöt pois naaraan sukuelimistä ja korvaavat ne omillaan. Sekä ihmiskunnassa että hyönteismaailmassa koolla on merkitystä – mutta minkä koolla? Syväluotaan semifilosofisesti, miten koko ja sen evoluutio liittyy lisääntymiseen, ravinnonhankintaan ja kilpailuun. Vai liittyykö se ensinkään?"

Klo 11.45-12.30

Mikael Mökkönen - The best laid plans of voles and men: the evolution of mammals "Males and females do not agree on many aspects of life. In this talk, I will discuss how evolutionary interests differ between the sexes, as well as the potentially devastating consequences of this phenomenon. With a focus on voles and humans, we will explore how genetic diversity is preserved through conflict in mammals."

Klo 13.45-14.30

Tarmo Ketola - Kokeellinen evoluutio: pienet mailmat, isot kysymykset "Evoluutiota pidetään usein pitkäaikaisena tapahtumaketjuna, jota on vaikea tutkia. Varsinkin suuret evolutiiviset kysymykset voivat tuntua mahdottomilta ratkaista kokeellisesti. Mikrobit ja muut nopeasti lisääntyvät eliöt mahdollistavat kokeiden tekemisen ja evoluution seuraamisen reaaliajassa. Usein todistusvoimaisimmat evoluutiokokeet ovatkin mikrobeilla tehtyjä."

Klo 14.30-15.15

Janne Kotiaho - Seksuaalivalinta, julkaisupaine ja tieteen tarkoitus "Käsittelen seksuaalivalintaa sen historian valossa, tieteellisen ajattelun muutoksia sekä julkaisupaineen aiheuttamia vääristymiä tieteessä. Seksuaalivalinta kulkee esimerkkinä läpi koko esityksen."

Jyväskylän yliopiston bio-ja ympäristötieteiden opiskelijat - Syrinx ry

Postiosoite: PL 35 40014 Jyväskylän yliopisto

Päivitetty 2011-10-28T00:22:11+0300 | Nettisivuista vastaa Mia Kemppi

JYY