Syrinx ry.

Laatuhemmot

Laatuhemmot tavoittaa osoitteesta bio_laatuhemmot.group(at)korppi.jyu.fi. Palautetta voi antaa myös Kopilla olevaan laatikkoon tai palautelomakkeen kautta.

Laatuhemmojen fb-valituspalsta: http://www.facebook.com/groups/349904298362237/ VALITTAKAA!

EKO/BIO - Meeri Väätäinen

meeri.s.s.vaatainen(at)student.jyu.fi

Olen ekologian ja biologian opettajaopintojen laatuhemmo. Aloitin itse opintoni Jyväskylän yliopistossa syksyllä 2010. Jos joku opintoihin/opiskeluun/opetukseen ym. liittyvä asia nyppii, tule rohkeasti juttelemaan, laita sähköpostia, tai vaikka soita. Autan mielelläni.

YMP - Pyry Mäkelä

pyry.l.v.makela(at)jyu.fi

Viime vuonna soitin myös Sinfiksessä ja kevään harjoituksiin on jälleen tarkoitus lähteä mukaan. Jos siis soittaminen viehättää sinuakin, niin törmäillään ihmeessä treeneissä! Opiskelun ja soittamisen lisäksi olen mukana Otsonin hallituksessa opintovastaavana. Laatuhemmona vastaan erityisesti ympäristötieteisiin liittyvistä asioista, mutta toki vien eteenpäin myös kaikkia muita mahdollisia asioita! Jos epäröit yhteydenottoasi sillä verukkeella, että ajattelet sen olevan vaikutukseton ja turha, on kyseessä tekosyy!

SMB - Lauri Kuukka

lauri.kuukka(at)jyu.fi

Vuonna 2010 aloittanut solu- ja molekyylibiologi. Ota minuun yhteyttä jos SMB:n kurssit voisivat olla parempia. Mietitään ja vaikutetaan. VALITTAKKAA!

WET - Manuel Deinhardt

manuel.deinhardt(at)jyu.fi

Vesistötieteiden vanha sotaratsu jatkaa raviaan ottaa vastaan porkkanaa eli palautetta ja ehdotuksia WET-asioissa.

Mitä Laatuhemmot ovat ja mitä he tekevät?

Laatuhemmoja on biologian laitoksella kolme. He ovat opiskelijoita, jotka huolehtivat opiskelijoiden osalta opetuksen laadun kehittämisestä ja ylläpidosta. Laatuhemmoja on myös tiedekuntamme muilla osastoilla, ja heidän kanssaan tehdään yhteistyötä.

Laatuhemmot mm.

Laatuhemmojen tavotteina on opetuksen laadun ylläpitämisen lisäksi mm. keskusteluyhteyksien parantaminen opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä sekä Laatuhemmotoiminnasta kertominen niin omalla laitoksella kuin sen ulkopuolellakin. Bio- ja ympäristötieteiden laitoksen Laatuhemmot ovat mm. olleet keskeisessä roolissa arviointitoiminnan käynnistämisessä Englanninkielen laitoksella.

Laatuhemmojen yhteyshenkilöinä henkilökunnan osalta toimivat käytännössä amanuenssi sekä laitoksen johtaja ja varajohtaja. Laatuhemmot ovat kuitenkin varsin itsenäinen elin, ja toiminnan opiskelijavetoisuus on vahvuus, joka korostaa opiskelijoiden asemaa yhteistyön tekijöinä.

Laatuhemmot toimivat läheisessä yhteistyössä myös Bio- ja ympäristötieteiden opiskelijoiden ainejärjestön Syrinxin kanssa, yhteyshenkilönään Syrinxin opintovastaava. Laatuhemmot huolehtivat myös Syrinxin ainoan kurssin, valmennuskurssin, palautteen keräämisestä.

Miksi Laatuhemmotoimintaa tarvitaan?

On sanomattakin selvää, että opetuksen laadun on pysyttävä korkeana. Kursseja on myös ajanmukaistettava ja parannettava jatkuvasti, jotta ne täyttävät tehtävänsä. On kaikkien osapuolten etu, että opiskelu ja opettaminen sujuvat mahdollisimman hyvin ja kaikki ovat tyytyväisiä.

Jos tämä ei jotain vakuuta, on Laatuhemmotoiminnan taustalla myös lain voima: yliopistolain mukaan yliopiston on aktiivisesti arvioitava opetuksensa laatua.

Laatuhemmotoiminta tiedekuntatasolla

http://www.jyu.fi/arviointi/

Jyväskylän yliopiston bio-ja ympäristötieteiden opiskelijat - Syrinx ry

Postiosoite: PL 35 40014 Jyväskylän yliopisto

Päivitetty 2011-10-28T00:22:11+0300 | Nettisivuista vastaa Mia Kemppi

JYY