Syrinx ry.

Vanhemmat ympäristövastaavan palstat

JYY:n ympäristöopas on suunnattu juurikin jyväskyläläiselle opiskelijalle, ja siitä löytyy vinkkejä niin ympäristöystävälliseen ruokaan kuin jätteiden lajitteluunkin.

Tammikuu 2007: Oletko koskaan miettinyt mitä ympäristöseikkoja kannattaisi ottaa huomioon ruokakaupassa, vaatekaupassa, kodinkonekaupassa, puutarhamyymälässä tai vaikkapa lomamatkaa suunniteltaessa? Näihin kysymyksiin vastaa kuluttajaviraston Eko-ostajan opas. Sieltä löytyy varmasti jo monille tutun ympäristöasian lisäksi mm. tietoa tuotteiden ympäristövaikutuksista niiltä osin mikä puuttuu tai ei ole mahtunut tuoteselosteisiin.

Intiassa ja Nepalissa pesupähkinöitä - tai tarkemmin sanottuna pähkinän kuoria - on käytetty pyykinpesuun ja henkilökohtaisen hygienian hoitoon kautta aikojen. Sapindus trifoliatus -puun hedelmät ovat syömäkelvottomia, mutta kuorista irtoaa veden vaikutuksesta luonnon saponiinia, jota käytetään myös monien ekosaippuoiden raaka-aineena. Kuoria ei kuitenkaan tarvitse jalostaa, ne sopivat pyykinpesuun sellaisenaan. Pesupähkinöillä peset tehokkaasti ilman synteettisiä kemikaaleja tai haitallisia jäämiä! Täysin luontoon hajoava vaihtoehto. Sisältö: 100 % luonnonmukaisesti tuotettua pesupähkinän kuorta. Jyväskylästä pähkinöitä saa ainakin Ekolosta.

Jyväskylän yliopiston bio-ja ympäristötieteiden opiskelijat - Syrinx ry

Postiosoite: PL 35 40014 Jyväskylän yliopisto

Päivitetty 2011-10-28T00:22:11+0300 | Nettisivuista vastaa Mia Kemppi

JYY