Esittely

Sputnik on venäjän kieltä ja kulttuuria Jyväskylän Yliopistossa opiskelevien ainejärjestö. Olemme tiiviisti mukana kaikkia kieltenopiskelijoita koskevissa asioissa.

Ainejärjestömme toiminta on venäjän opiskelun edunvalvonnan lisäksi myös kulttuuria. Järjestämme toimintaa sekä venäjän opiskelijoille, että muille Venäjästä, kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille. Vuosikalenterissamme on pikkujoulun ja fuksiaisten lisäksi mm. kulttuurikerho, jossa venäläisten elokuvien katselemisen lisäksi syömme perinteisiä venäläisiä ruokia ja tutustaan rennommissa merkeissä. Sputnikilla on kerhotila, Päämaja, jossa järjestetään opiskelijoille kahvihetkiä. Kerhotilassa on mahdollisuus lukea venäläisiä lehtiä. Lukukauden päätteeksi pidämme perinteisesti ”Votkaa ja suolakurkkuja”-piknikin.

Kaikesta Parhaiten tietysti tutustut Sputnikin toimintaan osallistumalla siihen myös itse. Tuothan ideasi ja toiveesi esiin osallistumalla mahdollisuuksiesi mukaan. Ainejärjestötoiminnasta saa rutkasti kokemusta ja kannuksia myös opintojen jälkeiseen elämään. Sputnikista saat samalla itsellesi rempseitä ja mukavia kavereita!

Hallituksemme 2009