Takaisin etusivulle

Otsonin säännöt

1§ Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

Yhdistyksen nimi on Otsoni ja kotipaikka Jyväskylä.

2§ Toimintakausi

Yhdistyksen toimintakausi on kalenterivuosi 1.1.-31.12.

3§ Toiminta ja toiminnan tarkoitus

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää Jyväskylän yliopiston ympäristötieteiden ja -teknologian opiskelijoiden yhteistoimintaa ja tunnettavuutta. Yhdistys pyrkii kehittämään ympäristötieteiden opetusta, luomaan yhteyksiä työelämään ja muihin ympäristöalan opiskelijoihin sekä pitää yhteyttä ympäristötieteistä valmistuneisiin opiskelijoihin. Yhdistyksen tarkoituksena on myös valvoa ko. alan opiskelijoiden yleisiä ja yhteisiä etuja.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää jäsenilleen asiantuntijatapaamisia, tiedotus-, keskustelu-, esitelmä- ja huvitilaisuuksia sekä opintoretkiä. Yhdistys voi antaa myös opinto-ohjausta sekä harjoittaa muuta yhdistyksen toimintatarkoitusta palvelevaa toimintaa.

4§ Jäsenet

Yhdistyksen varsinaisia jäseniä voivat olla Jyväskylän yliopistossa opiskeleva ympäristötieteiden ja -teknologian pää- tai sivuaineopiskelijat sekä jatko-opiskelijat. Varsinaiset jäsenet hyväksyy hallitus. Hallitus voi kokouksessaan hyväksyä yhdistyksen henkilöjäseniksi muita yksityisiä henkilöitä, jotka haluavat edistää yhdistyksen tarkoitusta. Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle, tai ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa pöytäkirjaan merkittäväksi. Hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksen vastaisesta toiminnasta. Erottamisesta voi valittaa kirjallisesti kolmenkymmenen päivän (30) kuluessa erottamispäätöksen tiedoksisaamisesta jättämällä valitus hallitukselle. Valitus on käsiteltävä seuraavassa yhdistyksen kokouksessa.

Yhdistyksellä voi olla myös kannatus- ja kunniajäseniä. Kannatusjäseniksi voidaan hyväksyä yhdistyksen toiminnasta kiinnostuneita henkilöitä sekä oikeuskelpoisia yhteisöjä ja säätiöitä. Kannatusjäsenet hyväksyy yhdistyksen hallitus. Kunniajäseneksi voidaan kutsua henkilöitä, jotka ovat huomattavalla tavalla edistäneet yhdistyksen päämäärien saavuttamista. Kunniajäsenten kutsumisesta päättää yhdistyksen kokous.

Jäsenen oikeudet ja velvollisuudet samassa jäsenryhmässä ovat samat. Äänioikeus ja yksi ääni yhdistyksen kokouksissa on varsinaisilla jäsenillä. Henkilö-, kannatus- ja kunniajäsenillä on läsnäolo- ja puheoikeus, mutta ei äänioikeutta yhdistyksen kokouksissa.

5§ Liittymis- ja jäsenmaksu

Yhdistyksen varsinainen jäsen ja henkilöjäsen suorittaa liittymismaksun. Kannatusjäsenet suorittavat vuosittain kannatusjäsenmaksun. Liittymis- ja kannatusjäsenmaksujen suuruuden määrää syyskokous. Kunniajäsenet eivät suorita mitään maksuja.

6§ Hallitus

Yhdistyksen hallitus hoitaa yhdistyksen juoksevat asiat ja toimeenpanee yhdistyksen kokousten päätökset. Hallituksen toimikausi on sama kuin yhdistyksen, 1.1. – 31.12. Yhdistyksen hallituksen jäseneksi pyritään valitsemaan perustutkintoa suorittava yhdistyksen varsinainen jäsen. Yhdistyksen hallitus valitaan kalenterivuodeksi kerrallaan yhdistyksen syyskokouksessa. Hallitukseen kuuluu vähintään neljä: puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri ja rahastonhoitaja sekä enintään kymmenen (10) varsinaista jäsentä ja vähintään kaksi (2) enintään kolme (3) varajäsentä. Hallitus on päätösvaltainen, jos paikalla on puolet jäsenistä, kuitenkin vähintään kolme jäsentä puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan lukien.

7§ Yhdistyksen kokousten koollekutsuminen

Yhdistyksen kokoukset kutsuu koolle hallitus. Kokouksista on tiedotettava vähintään kymmenen (10) vuorokautta aikaisemmin sähköpostitse yhdistyksen sähköpostilistalla.

8§ Yhdistyksen kokoukset

Sääntömääräiset kokoukset

Syyskokous

Yhdistyksen syyskokous pidetään marras- tai joulukuussa. Yhdistyksen syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

  1. Kokouksen avaus.
  2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa.
  3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
  4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys.
  5. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja kannatusjäsenmaksujen suuruudet.
  6. Valitaan jäsenet, varajäsenet ja mahdolliset muut toimihenkilöt uuteen hallitukseen sääntöjen 6 §:n rajoissa.
  7. Valitaan yhdestä kahteen (1-2) tilintarkastajaa ja heille yksi varahenkilö.
  8. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.
  9. Kokouksen päättäminen.

Kevätkokous

Yhdistyksen kevätkokous pidetään maalis- tai huhtikuussa. Yhdistyksen kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

  1. Kokouksen avaus.
  2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa.
  3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
  4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys.
  5. Esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien lausunto.
  6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä edelliselle hallitukselle ja muille tilivelvollisille.
  7. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.
  8. Kokouksen päättäminen.

Muut yhdistyksen kokouksissa käsiteltävät asiat

Mikäli jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen kokouksen käsiteltäväksi, on hänen siitä kirjallisesti ilmoitettava hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.

Yhdistyksen ylimääräinen kokous

Yhdistyksen ylimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään yksi kymmenesosaa (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii. Kokous on pidettävä kolmenkymmenen (30) päivän kuluessa vaatimusten esittämisestä.

9§ Nimenkirjoitusoikeus

Yhdistyksen nimen on oikeutettu kirjoittamaan puheenjohtaja, varapuheenjohtaja tai rahastonhoitaja, kaksi yhdessä.

10§ Tilikausi ja tilintarkastajat

Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi. Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja hallituksen vuosikertomus on annettava toiminnantarkastajille viimeistään kolme (3) viikkoa ennen kevätkokousta. Toiminnantarkastajien tulee antaa kirjallinen lausunto hallitukselle viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen kevätkokousta. Yhdistyksellä on yhdestä kahteen (1 - 2) varsinaista toiminnantarkastajaa ja yksi (1) varatoiminnantarkastajaa, joiden toimikausi päättyy valintaa seuraavan yhdistyksen syyskokouksen päättyessä.

11§ Yhdistyksen purkaminen

Päätös yhdistyksen purkamisesta on tehtävä kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä kahdessa peräkkäisessä yhdistyksen kokouksessa, joiden välillä on kulunut vähintään 10 vuorokautta. Kokouskutsuissa on mainittava yhdistyksen purkamisesta. Yhdistyksen tulee luovuttaa yhdistyksen jäljelle jäävät varat ympäristö- tai muun, yhdistyksen tarkoitusta lähellä olevan, alan oikeuskelpoisen voittoa tavoittelemattoman yhteisön toiminnan tukemiseen jälkimmäisen purkautumisesta päättäneen kokouksen määräämällä tavalla.

12§ Yhdistyksen sääntöjen muuttaminen

Yhdistyksen sääntöihin voidaan tehdä muutos tai lisäys yhdistyksen kokouksessa, jos vähintään kolme neljäsosaa (3/4) kokouksessa annetuista äänistä kannattaa kyseessä olevaa muutosta tai lisäystä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta.

13§ Yhdistyksen jäsenyys muissa yhdistyksissä

Yhdistys voi olla jäsenenä muissa yhdistyksissä.

© Juha Kaleva (jupamaka(a)student.jyu.fi)

Päivitetty: 09.09.2007 klo 17.30