Jyväskylän fyysikkokerho

Ekskursio Nyrölän observatorioon (Redux!) 12.02.2020 18.20

Fyysikkokerho järjestää ekskursion Jyväskylän Siriuksen omistamaan Nyrölän observatorioon, jossa pääsemme seuraamaan tunnin mittaista tähtinäytäntöä. Tähtinäytännön ohella pääsemme tutkimaan observatoriota ja saamaan vastauksia astronomiaan tai astrofysiikkaan liittyviin kysymyksiimme. Ekskursiolle mahtuu noin 20 ihmistä.

Ekskursio on tarkoitus järjestää keskiviikkona 12. helmikuuta. Suomen säiden vuoksi fyysikkokerholle on varattu myös maanantai 10.2. ja tiistai 11.2. mahdollisiksi näytäntöpäiviksi siltä varalta, että taivas on keskiviikkona pilvessä. Mikäli tähdet pysyvät piilossa koko alkuviikon, lähdemme kuitenkin keskiviikkona kuuntelemaan näytäntöä ja tutkimaan observatoriota, mikä on legandan mukaan yhtä kiinnostavaa kuin tähtien tiirailu. Alla pääset ilmoittamaan sinulle sopivat ajankohdat ja sen, haluatko olla lähtemättä pilvisellä säällä.

Tähtinäytäntö järjestetään ilta-aikaan, sillä tähdet näkyvät parhaiten pimeällä taivaalla 🙂. Näytäntöajat ovat klo 19-20 ja 20-21, ja kumpaankin näytäntöön mahtuu n. 10 ihmistä. Lähdemme joukolla matkaan klo 18.20 aikoihin Ylistön kampuksen hiekkaparkkipaikalta (matka kestänee noin puoli tuntia).

Nyrölään pääsemme kimppakyydillä: jos sinulla on auto käytössäsi ja suostut kuljettamaan sillä ihmisiä observatorioon ja takaisin, pääset ekskursiolle ilmaiseksi! Pahimmassa tapauksessa joudumme rajoittamaan lähtijöiden määrää kyytien puutteessa. Fyysikkokerhon jäsenille ekskursion hinta on 8 euroa ja muille 10 euroa – voit maksaa 5 euron jäsenmaksun ennen ekskursiolle lähtöä. Ota käteistä mukaan!

Lisätietoa observatoriosta: https://www.ursa.fi/blogi/sirius/observatoriot/

Eli siis tiivistetysti:
MITÄ? F(k):n ekskursio Nyrölän observatorioon (uusi yritys!)
MISSÄ? Nyrölän observatoriossa, reilut 20km Jyväskylän keskustasta luoteeseen
MILLOIN? Ma 10.2. tai ti 11.2. tai ke 12.2. riippuen siitä, milloin on paras sää; keskiviikkona, jos koko alkuviikko on pilvistä
HINTA? F(k):n jäsenille 8€, ei-jäsenille 10€
MUUTA: Kuljemme kimppakyydein, autolastillisen kuljettajat pääsevät ilmaiseksi tapahtumaan!