Jyväskylän fyysikkokerho

Ekskursio Nyrölän observatoriolle 10.03.2015 19.00

Ensi kuun kymmenes päivä (10.03.) kerho järjestää ekskursion Jyväskylän Sirius ry:n tiloihin Nyrölän observatoriolle. Paikalla on Siriuksen puolesta kaksi henkilöä valmiina pitämään tähtinäytöksen. Mikäli taivas ei ole selkeä, luvassa on kalustoesittelyä sekä Siriuksen toiminnan kuvailua.

Ekskursion alkamisajankohta on kello 19:00 Nyrölän observatoriolla. Hintaa tilaisuudella on 10e per pää. Pyritään järjestämään kimppakyyti autoilla observatoriolle sillä kannustimella, että autoilijoille tilaisuus on ilmainen.

Ilmoittautuminen tapahtuu fysiikan laitoksen kakkoskerroksen ilmoitustaululla olevalle listalle. Kohteesta johtuvien rajoitusten vuoksi koetetaan saada kasaan ihmisiä kymmenellä jaollinen määrä. Alustavasti kimppakyydin lähtöpaikka ja ajankohta voidaan sopia olevan fysiikan laitoksella kello 18:15. Asiasta tiedotetaan vielä lähempänä tarkemmin.

Joten kaikki nyt intoa piukassa kertomaan kavereille tästä ainutlaatuisesta tilaisuudesta päästä tutustumaan Jyväskylän ja sen lähikuntien alueella toimivan tähtiharrastusyhdistyksen toimintaan. Kyseessä on siis juurikin se yhdistys, joka havaitsi ensimmäisenä maailmassa harrastajalaitteilla eksoplaneetan kulun tähden yli syyskuussa vuonna 2000. Luvassa on siis tiukkaakin tiukemman harrastajaryhmän settiä.

Siriuksen nettisivut:
http://www.ursa.fi/yhd/sirius/sivut/